Bill O'ReillyFoto: kuvatõmmis
Tele
20. aprill 2017, 13:42

USA skandaalseim uudisteankur Bill O’Reilly vallandati

Fox uudistekanali skandaalseim uudisteankur, kes on juba pikalt silma paistnud oma ebasobivate väljaütlemistega, sai lõpuks sule sappa pärast seda, kui Fox kulutas mitmeid kuid ja miljoneid dollareid, et vaigistada mehega seotud ahistamisskandaali.

“Pärast põhjalikku ja ettevaatliku süüdistuste ülevaatamist, otsustasid firma ning Bill O’Reilly, et O’Reilly ei jätka Fox uudistekanalis,” seisis Foxi ametlikus ütluses.

67-aastane O’Reilly on olnud tähelepanu all pärast seda, kui The New York Times vahendas, et Fox News on maksnud üle 13 miljoni dollari kahjutasu vähemalt viiele naisele, kes süüdistasid teda seksuaalses ahistamises.

Raadiosaatejuht Wendy Walsh väidab, et ta sunniti oma töökohalt lahkuma, kuna ta ei vastanud O’Reilly lähenemiskatsetele.

O’Reilly on eitanud kõiki süüdistusi ning avaldas kolmapäeval seletuse, milles nimetab süüdistusi seksuaalsest ahistamisest vääraks.

Fox News algselt üritas O’Reillyt ametis hoida, kuid ligi 50 reklaamijat lõpetasid koostöö mehe teleshowga, “The O’Reilly Factor”.

Isegi president Donald Trump sekkus asjasse, asudes oma vana sõpra kaitsma. “Ma ei arva, et Bill tegi midagi valesti. Ma arvan, et ta on inimene, keda ma hästi tean. Ta on hea inimene,” lausus Trump.

O’Reilly palgati Fox News kanalisse, kui kanal asutati 1996. aastal ning tema õhtune sõu oli üks USA vaadatuimaid saateid. Mees sai aastas lausa 18 miljonit dollarit palka, mis paigutab ta enim makstud meediafiguuride seas kolmandale kohale.

O’Rilley on ahistamisskandaalidesse kistud juba varasemaltki. 2016. aastal süüdistas endine uudistediktor Juliet Huddy, et mees ahistas teda ebasobivate ja väga seksuaalsete telefonikõnedega, kutsus naist endaga hotellituppa ning ühel korral isegi suudles teda huultele, mille tõttu naine ehmatas ja põrandale kukkus.

O’Reilly on tuntud oma teravate ja sageli kohatute väljaütlemiste tõttu. Näiteks läks mees vaidlema Michelle Obamaga, kuna kaitses orjapidamist.

Viimatised uudised sellest, et United Airlines lohistas ühe oma reisija lennukist maha, vihastas paljusid inimesi, kuid O’Reilly jaoks tegi antud juhtum hoopiski nalja.