Foto: Martin Ahven
Galeriid
19. aprill 2017, 22:32

GALERII | Täna esilinastus Eesti-Laose põnevusdraama "Kallis õeke" (7)

Täna esilinastus Solarise Apollo kinos õudusfilmi sugemetega põnevusdraama "Kallis õeke", mis on sündinud Eesti ja Laose filmitegijate koostöös.

Film räägib nägemist kaotava Laose kesklassi naise Ana abielust Eesti ärimehe Jakobiga ja suhtepuntrast, mille taga on pere teenijatüdruk Nok. Maalt linna tulnud teenijatüdruk ei kohku parema elu ihaluses tagasi valedest ega pererahvaga manipuleerimisest, käivitades sellega üleloomulike sündmuste ahela.

“Kallis õeke” leiab aset Eesti segaseid 90ndaid meenutavas Laoses. Kagu-Aasia eksootikat, põnevust ning õuduselemente sisaldav film peegeldab tänapäeva Laoses vohavat sotsiaalset ja soolist ebavõrdsust ning kolonialismi.

Filmi produtsendi Sten Saluveeri sõnul tõukas neid eelkõige filmi tegema unikaalne kombinatsioon õudusfilmist ning Eesti segaseid 90ndaid meenutav Lao olustik. "Filmi valimimine oli loomulikult paras seiklus seda nii võttekoha, kui Eesti, Prantsuse ja Laose kultuurierinevuste tõttu, kuid meeskond andis endast parima ning oleme tulemusga igati rahul,” räägib filmi produtsent Sten Saluveer.

Loe intervjuust filmi režissööriga, kuidas võttemeeskond salaja tehnikat üe Tai piiri smugeldas ning mida põnevat filmimise kägius veel juhtus!

Osades astuvad üles armastatud näitleja Tambet Tuisk koos Lao popmuusikastaari Vilouna Phetmany ja debütant Amphaiphun Phommapanyaga.

Vaata ka galeriid!