Foto: Kanal 2
Tele
18. aprill 2017, 16:02

TÄNA "Radaris": "Ma olen elus nii palju varastanud" ehk kas uus lähenemine päästab teismelise pahedest?

12-aastane joomisprobleemiga tüdruk, 15-aastane koolis tagakiusatud ja peksmissüüdistusega neiu ning 17-aastane noormees, kes aastaid oma koolikaaslaste ja õpetajate tagant varastas, räägivad tänases "Radaris", kuidas uus riigipoolne lähenemine on aitamas neid pahedest hoiduda.

"Ma olen elus nii palju varastanud," räägib tänases "Radaris" 17-aastane Tanel, meenutades oma aastatepikkust pikanäpumehe elu põhikoolis.

"See juhtus siis, kui ma jooma hakkasin," meenutab tänaseks 14-aastane Cristlin kahe aasta tagust hetke, mil tema ellu politsei saabus.

Teismelised, kes veel paari kuu eest polnud valmis kellegagi oma muresid arutama, räägivad tänases Radaris avameelselt näo ja nimega oma probleemidest. Nad on valmis selleks, sest on läbimas riigi poolt määratud uut pereteraapia programmi.

See on  esmakordselt Eestis kasutusele võetud lähenemine, kus noore koju saadetakse terapeut, kes proovib koos ema ja isaga jõuda põhjusteni, miks pere noourk on halvale teele pööranud.

"Vanemad on ju ikka need, keda ei kuulata," räägivad Cristlini ema ja isa avalikult oma probleemist tütrega. Terapeut on aidanud neil oma tütrega suhteid parandada.

Kui karmiks kujunes aastaid varastanud noore Taneli elu, millist alkoholi tarbivad 12-aastased noored ning kuidas võib koolikiusamine kogu pere elu äärmiselt raskeks teha ning kas uus lähenemine tõesti aitab, seda vaata täna õhtul kell 20 Kanal 2 saates "Radar".