Geoffrey Rush (Albert Einstein) with Emily Watson (Elsa Einstein) in National Geographic’s Genius Foto: Dusan Martincek
Tele
17. aprill 2017, 11:50

National Geographic esitleb esimest telesarja Albert Einsteini eluloost

Teaduskanalil National Geographic esilinastub pühapäeval, 30. aprillil esimene täispikk telesari 20. sajandi suurimast teadlasest Albert Einsteinist. Kümneosalise telesarja "Geenius" peaosas mängib auhinnatud näitleja Geoffrey Rush.

Kümneosaline telesari põhineb Ameerika teadusloolase Walter Isaacsoni menuraamatul "Einstein. Tema elu ja universum" ("Einstein: His Life and Universe") ning räägib Einsteini seni saladuseks jäänud tormilisest eraelust.

"Geenius" on filmitud Tšehhi pealinnas Prahas, kus Einstein ka elas ja oma karjääri alustas ning lisaks Albert Einsteini eluloole tutvustab ka teiste 20. sajandi teaduse „superstaaride“ nagu Marie ja Pierre Curie, Wilhelm Röntgen, Carl Jung ja Werner Heisenberg saavutusi. 

Sari räägib Albert Einsteini eluloo alates tema noorusaastatest kuni ülemaailmse edu ja tuntuse saavutamiseni pärast relatiivsusteooria loomist. Sari räägib ka kuulsa füüsikateadlase isiklikest suhetest oma laste, kahe abikaasa ja mitmete armukestega ning tema läbielamistest kahe maailmasõja ajal, mis päädis tema emigreerumisega Saksamaalt Ameerika Ühendriikidesse.

Albert Einsteini eluloost rääkiva telesarja "Geenius" peaosas mängib auhinnatud näitleja Geoffrey Rush (tuntud filmidest "The King’s Speech", "Pirates of the Caribbean"), kõrvalosades Johnny Flynn, Oscari-võitja Emily Watson jt. Sarja on produtseerinud Oscari-võitjad Brian Grazer ja Ron Howard ning Gigi Pritzker.

"Geenius" linastub National Geographic kanalil pühapäeval, 30.aprillil kell 22:00.