Uudised
22. august 1997, 00:00

Suri kuulus Vene koomik ja näitleja Juri Nikulin

Eile hommikul suri Moskvas 75 aasta vanuses kuulus Vene näitleja ja tsirkuseartist näitleja Juri Nikulin.

5. augustil tehti Nikulinile südameoperatsioon, pärast operatsiooni viibis ta nelikümmend minutit kliinilise surma seisundis. Juri Nikulin sündis 18. detsembril 1921 Smolenskis. Teise maailmasõja ajal võitles ta Soome rindel. Pärast tsirkusekooli lõpetamist asus vastne artist 1950. aastal tööle Moskvas Tsvetnoi bulvari tsirkuses, kus võitis tänu oma suurele andele rahva armastuse. Kaheksakümnendatel aastatel sai temast tsirkuse direktor.

Edukas oli Nikulin ka kinolinal. Filmides "Kui puud olid suured", "20 päeva ilma sõjata", "Nad võitlesid kodumaa eest" ja "Minu juurde, Muhtar" mängis tsirkuseartist tõsiseid rolle. Klassikaks on saanud Nikulini suurepärased osatäitmised komöödiafilmides "Kaukaasia vang" ja "Briljantkäsi".

"Ma olen kindel, et huumor ja naer aitavad inimestel raskeid aegu üle elada," ütles Nikulin sel suvel antud intervjuus. Jagades heldelt oma annet, aitas lahkunud näitleja oma elujaatava huumoriga mitmel põlvkonnal raskusi unustada ja elust rõõmu tunda. (Reuter, RIA Novosti, ETA)

Juri Nikulin on jäänud eestlaste mällu eelkõige võrratu filmikoomikuna.