Kendall Jenner Pepsi reklaamisFoto: PepsiCo/Splash News
Inimesed
6. aprill 2017, 11:28

Kendall Jenneri Pepsi reklaamist tuli paks pahandus, klipp võeti eetrist

Pepsi uus reklaam, kus mängib tippmodell Kendall Jenner, põhjustas sotsiaalmeedias säärast skandaali, et karastusjookide tootja otsustas klipi eetrist eemaldada.

Kim Kardashiani noorem õde, maailma edukamaid tippmodelle Kendall poseerib Pepsi videos moefotode jaoks, kuni märkab, et tänaval käib noorteprotest. Rahu ja võrdsuse eest avaldab meelt eri rahvusest noori, kes marsivad üheskoos politseinike rivi poole.

Jenner heidab blondi paruka peast ning ühineb meeleavaldajatega. Protestijate ja politseinike terav vastasseis laheneb alles seepeale, kui Jenner ühele politseinikule Pepsi purgi ulatab. Too rüüpab jooki ja rahvas rõkkab vaimustunult.

Pepsi kampaaniast tuli palju kära: paljud pidasid reklaami haavavaks ja silmakirjalikuks. “Nii et peaksime Putinile ja Assadile ja Trumpile ainult purgi Pepsit andma ja kõik saaks korda?” küsib üks Twitteri kommentaator. “Kendall Jenner tegi politsei jõhkrusele Pepsiga lõpu. Nii et kui mõni võmm püüab sind peksta või tappa, ulata talle kiiremas korras Pepsi!” ironiseerib

Pepsit süüdistati afroameeriklaste rahvusliikumise halvustamises. Klippi võrreldi Black Lives Matter egiidi all toimunud protestidega ning Kennerit tumedanahalise Leshia Evansiga, kes relvastatud politseinikele püstipäi vastu astus.  

Suure skandaali peale teatas Pepsi, et võtab poleemilise reklaami tagasi. “Panime ilmselgelt märgist mööda ja palume vabandust,” vahendab Daily Beast firma kolmapäevast avaldust. “Meie eesmärk polnud kerglane suhtumine ühtegi tõsisesse küsimusse.” Pepsi palub vabandust ka Kendall Jenneri ees, et ta ebamugavasse olukorda pandi.