Vahur KersnaFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
5. aprill 2017, 11:29

Vahur Kersna soovitab tarbida vähem rämpstoitu ja meediat: "Elada päris iseenda elu on kõige suurem kunst!" (9)

Eilses “Ringvaates” andis väikese intervjuu telelegend Vahur Kersna, kes hiljuti oma 55. sünnipäeva tähistas. Mees noomis inimesi vähem tarbima toitu Selveri lettidelt ning ka vähem meediat tarbima ja elama oma elu täiel rinnal.

"Ma nägin unes, et ma pidin minema tööle "Ringvaatesse" ning ma ei ütle, et see oli päris õudusunenägu, aga see ei olnud ka päris niimoodi, et sa näed tantsivaid tüdrukuid. See oli ikka tõsine löök mulle," alustas Kersna intervjuud huvitava unenäolooga. 

Kersna andis inimestele ka meediaalast nõu, soovitades inimestel väga ettevaatlikult valida, millist meediasisu tarbida - kuna sisu on tänapäeval liiga palju, siis seda kõike jälgida proovides läheb inimene lõhki.

"Minu arust peaks koolides lastele õpetama, kuidas kaitsta ennast selle informatsiooni hulga eest ning kuidas leida sealt see, mis on sinu jaoks tõesti tähtis ja oluline," sõnas ta. Kersna sõnul on info valimine aga ka küllaltki instinktipõhine, inimene peab ise üles leidma infotulva seast üles see, mis on talle vajalik.

Lisaks kritiseeris Kersna inimeste teisigi tarbimisharjumusi. "Mine poodi ja vaata inimeste ostukorvi, issand jumal, kas nad tõesti söövad selle kõik ära?! Pane raadio käima ja kuula, kas nad tõesti kuulavad selle kõik ära," ahastas ta, öeldes, et sellise käitumisega jäävad inimesed haigeks ja surevad enne õiget aega.

"Lapsi tuleks õpetada, kuidas jääda ellu selles julmas maailmas, kus sind ei tapa enam mõõgad, vibunooled ja mõõkhambulised tiigrid, vaid sind tapab toit Selveri letilt ja meedia," tõi Kersna välja. "Elada päris iseenda elu, see on kõige suurem kunst ja kõige tähtsam asi üldse maailmas!" sõnas ta.