Foto: Maria Antipina
Üritused
4. aprill 2017, 16:23

Venemaa eurolaulik filmis Ukrainasse sisenemise keelust hoolimata Eurovisioni postkaardi (14)

Olgugi, et Venemaa eurolauljatari Julia Samoiloval ei lubata Ukrainasse siseneda ja nii ei saa ta mais osaleda Eurovisioni lauluvõistlusel, filmis naine ära võistluse tarbeks tehtava postkaardi, vahendab portaal Esctoday.

Esctoday avaldas fotod sellest, kuidas sel nädalavahetusel filmiti Venemaa pealinnas Moskvas postkaarti. Tegu on lühikese tutvustava klipiga, mis Eurovisionil iga osaleva riigi esituse eel eetrisse läheb. Postkaartidel on igal aastal ühine teema ja see on varieerunud hingematvatest looduskaadritest kuni selleni, et artiste on näidatud oma kodulinnas ringi liikumas.

Arvestades seda, et Julia koos oma abikaasaga kaamerate ette astus võib arvata, et asjad Ukraaina ja Venemaa vahel, mis puudutavad Eurovisionil osalemist, on hakanud lõpuks paremuse poole liikuma. Kuid eks näis.

Ukraina valitsus keelas Venemaad esindaval Julia Samoiloval riiki siseneda, sest naine on esinenud annekteeritud Krimmis ning kantud Ukrainas seepärast musta nimekirja. Venemaa teatas, et kui nad võistlusel osaleda ei saa, siis ei näita nad seda ka oma televisioonis. EBU ametlik seisukoht oli, et nad ei saa Ukrainale ette kirjutada, keda riiki lubada ning Venemaale pakuti võimalust teises poolfinaalis, ja vajadusel ka finaalis, esineda satelliitülekande kaudu. Venemaa lükkas selle võimaluse tagasi.

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) on välja pakkunud, et sissesõidukeeld võiks jõustuda alles pärast Eurovisioni ning on öelnud ka, et Ukrainat võivad selle kõige eest oodata sanktsioonid.

Vaata pilti postkaardi filmimisest SIIT