Foto: Kanal 2
Tele
4. aprill 2017, 15:43

"RADAR" TÄNA: Hõrgutav lambaaju ning verest tehtud makroonid ehk Peeter Piheli “prügikokkamine”

Stockholmi Keskkonna Tehnikainstituudi Tallinna keskus korraldas hiljuti uuringu, mille tulemusena selgus, et Eestis tekib igal aastal 100 000 tonni toidujäätmeid. See tähendab, et eestlased viskavad meeletu hulga täisväärtuslikku toitu ära.

Et sellele tähelepanu pöörat0,a otsustas Tallinn Music Week koostöös Eesti ühe tunnustatuma koka, Michelini tärnidega pärjatud Rootsi restoranis Fäviken Magasinet sous-chefina töötava Peeter Piheliga korraldada möödunud nädalal heategevuslikud õhtusöögid, et näidata, kui häid roogi on võimalik saada toiduainetest, mille eestlased tavaliselt prügikasti viskavad.

“Ma usun, et on aeg leivasupid ja saiavormid taas ausse tõsta,” leiab tippkokk Pihel.

Kuid oma menüüs näitab Peeter Pihel tänases Radaris, et lisaks saiale ja leivale on võimalik toidulauale ausse tõsta ka muud toidukraami, mis tavaliselt iga eestlase prügikasti lendab - nagu näiteks lambaaju, tursakeel või seaveri, millest saab teha mitte ainult vorsti, vaid ka näiteks hõrke makroone.

Kuidas sellised road valmisid ning mida neid maitsma tulnud inimesed kõigest sellest arvasid, vaata täna kell 20 Kanal 2 saates “Radar”.