Roman PolanskiFoto: Reuters / Scanpix
Film
4. aprill 2017, 11:43

Polanskit võidakse 13aastase tüdruku vägistamise eest endiselt arreteerida (8)

Los Angelese maakonna ülemkohtu kohtunik lükkas tagasi Roman Polanski palve tühistada talle alaealise vägistamise eest määratud vanglakaristus.

83aastane kineast tahtis hoolt kanda, et teda ei pistetaks USAsse sõitmisel türmi, kuid Scott Gordon teatas esmaspäeval, et põgenikud ei kehtesta reegleid.

Polanski oli 1977. aastal oma semu Jack Nicholsoni kodus seksuaalvahekorras 13aastase tüdrukuga, kelle ta oli eelnevalt uimastanud. Kuid tookord pages režissöör enne kohtuotsuse ettelugemist Ühendriikidest ega ole sinna vahistamishirmu tõttu sestsaadik naasnud.

Polanski advokaat palus kohtunikul pitseri alt vabastada salajane protokoll, mis tema sõnul tõestab, et 1978. aastal oli Los Angelese maakonna ülemkohtu kohtunik Laurence Rittenband nõustunud kokkuleppemenetlusega. Selle järgi pidanuks Polanski istuma trellide taga vaid 48 päeva.

Polanski kartnud tookord, et kohtunik taganeb oma lubadusest ja saadab ta 50 aastaks türmi. Seetõttu põgenes lavastaja Prantsusmaale, kus ta on sestsaadik elanud.

Advokaadi sõnul veetis Polanski tookord eeluurimisel 42 päeva vanglas ning pääses siis kautsjoni vastu vabadusse. Mõni aasta tagasi pidi kineast Šveitsis 10 kuud vanglas ja koduarestis istuma. Sellega, usub advokaat, peaks tema karistus kantud olema.