Intervjuu parvlaeva Piret kapteni Ringo Koppeliga.Video: Geidi Raud
Eesti uudised
3. aprill 2017, 13:17

ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Parvlaev Piret jõudis koju, kuid vajab juba esimesi parandustöid (13)

Poola laevatehasest teele asunud parvlaev Piret randus Tallinna vanasadamas. Piret hakkab sõitma Virtsu-Kuivastu liinil ning tema esimeseks tööpäevaks on planeeritud 15. aprill.

Laupäeva õhtul alustas Poola laevatehases Remontowa parvlaev Piret oma teekonda koju, jõudes täna koduvetesse. Oranž Piret hakkab koos sinise parvlaevaga Tõll – paar pärineb Saaremaa vägilasmuistendist "Suur Tõll" – vedama reisijaid Virtsu-Kuivastu liinil.

Foto: Geidi Raud

Täna hommikul oli Piret Tallinna sadamas, kus teda valmistatakse liinitööks ette. Samas tahab laev juba esimesi parandustöid, sest sadama kai äär oli tekitanud laevakerele värvikahjustusi. Põhjuseteks olid väikesed vendrid, mis ei suutnud laeva ja kai vahel vahet hoida.

Foto: Geidi Raud

Laeva kapten Ringo Koppel on viimased kolm kuud olnud koos laevaga Poola laevatehases, jälgides koos meeskonnaga Pireti valmimist. Laeva iseloomustamisel jäi kapten praegu kidakeelseks. "Saame liinile ja vaatame kuidas ta käitub,“ ütles Koppel, lisades, et Piret peaks enda esimesed liinisõidud tegema 15. aprillil.

Pireti kapten Ringo Koppel Foto: Geidi Raud

TS Laevade juhatuse esimehel Kaido Padaril on aga mõtted juba suveperioodil, mil algab praamide tipphooaeg. Suvi saab omaette katsumuseks ainuüksi TS Laevade vähese kogemuse tõttu praamiäris. "Kui eelneva vedaja kogemus oli 24 aastat, siis meil on seda praktiliselt 5 kuud. Meile on oluline on, et kliendid saaksid teenindatud,“ rääkis Padar.

Pinget lisab ka teadmine, et aasta esimeste kuudega on reisijate arv 12% kasvanud. „Kui nii jätkub, siis 2,1 miljoni asemel on meil 2,3 miljonit reisijat,“ täpsustas Padar.

Foto: Geidi Raud

Parvlaevale Piret mahub 150 sõiduautot ja 700 reisijat.

Ühtlasi jõudis eile Tallinna sadamasse ka parvlaev Tiiu, mis valmis Türgi laevatehases Sefine, ning hakkab koos Leigeriga sõitma Rohuküla-Heltermaa liinil.

Foto: Geidi Raud