Koit ja LauraFoto: Alar Truu
Üritused
31. märts 2017, 14:36

PILT SELGE! Eesti astub Eurovisioni teises poolfinaalis lavale eelviimasena! (24)

Kuigi Ukraina ja Venemaa vahel kestab endiselt vastuseis sel teemal, kas Venemaa laulja ikka Eurovisionil osaleda saab, liiguvad asjad õnneks muudel euroteemadel hästi ning nüüdseks on välja kuulutatud ka poolfinaalide esinemisjärjekord.

Varem teadsime me juba seda, et Eesti esineb Eurovisionil 11. mail võistluse teise poolfinaali teises pooles. Nüüd on teada, et Koit Toome ja Laura Põldvere astuvad oma looga „Verona“ lavale eelviimasena ehk kannavad järjekorranumbrit 18. Meie ees astub võistlustulle Leedu ning poolfinaalile paneb punkti Iisrael.

Koit ja Laura Foto: Alar Truu

Eesti eurodelegatsiooni juht Mart Normet sõnab naljatades, et eelviimasena on hea esineda, sest siis ei pea vara proovideks ärkama ja saab lava proovida üsna hilistel kellaaegadel. „Eelviimasena esinemise puhul on muidugi see, et artisti närvid pannakse proovile ja peab lava taga väga kaua passima. Ühest küljest on hea, et ei pea vara proovi minema – ma tean, et Koit näiteks pole väga varajane inimene -, aga ootamine võib mõjuda närvidele,“ sõnab Normet ja lisab: „Saame hakkama!“

Tiimiga nad seda pole arutanud, milline järjekorranumber kellegi lemmik või kõige oodatum oleks. „Kui esimeses pooles ja päris ees või teises pooles ja päris taga olla, on hea. Keskel on keerulisem silma paista.“

Mart Normet Foto: Teet Malsroos

Varem on Normet Õhtulehele ka rääkinud, et üldiselt on esimeses poolfinaalis mõnusam esineda, sest siis jääb finaali eel paar lõõgastuspäeva, teine poolfinaal on aga oluliselt odavam, sest kokku hoitakse terve päeva jagu delegatsioonile kuluvaid majutus- ja muid kulusid. “Praegu on nii, et kui pääseme poolfinaali, tuleb neli ränkrasket tööpäeva järjest. Mulle pigem meeldib esimeses poolfinaalis olla, sest see annab väikese hingetõmbepausi.” Varem on teises poolfinaalis võistelnud Getter Jaani, Ott Lepland ja Urban Symphony. Kõigil oli asja ka finaali, kus Getter saavutas 24. ning Ott ja Urban Symphony mõlemad 6. koha.

Eesti vastu astuvad teises poolfinaalis Makedoonia, Malta, Holland, Serbia, Taani, Venemaa, Rumeenia, Ungari, Austria, Iirimaa, Šveits, Iisrael, Bulgaaria, San Marino, Leedu, Horvaatia, Norra ja Valgevene.