Tele

"PÕDRA TV": Soome pensionär puhkab kaks korda aastas Hispaanias, Eesti pensionär peab aga müüma tänaval karikakraid (65)

LISA KOMMENTAAR

Kogumispension?2. aprill 2017, 09:50
Hakkan just pensionile jääma. Selgus, et 418euri saab maksuvabalt kätte ja hakatakse sammaste raha juurde maksma. Sambarahast 20% tulumaksu maha. Kunagi saadud palgast juba võeti tulumaks. pensionärina maksame veel kord. Tore, kas pole?!
Ants Rannula2. aprill 2017, 09:44
Mina saan ka 300+ jevrikut. Sõidan,käin, ka igasugustes maades ja lõunastan restoranides... aga üles ärgates olen ikka omas toapugerikus.
Ära hädalda6. aprill 2017, 21:21
See-eest teenivad meie pangad iga päev 3 miljont Euri, puhtalt.
Soomes selline asi läbi ei läheks.
Kuhu1. aprill 2017, 11:57
on paljud eilsed kommentaarid kadunud?
nii31. märts 2017, 20:23
Nii jääbki. Soome ja Eesti lähiajalugu on olnud väga erinevad, seda ränka CCCP- ist põhjustatud mahajäämust ei saa meie pensionäride eluajal tagasi teha. Lohutuseks - lugege äsja ilmunud E. Hautamäki raamatut "Soome tormi südames", sealt saate teada II Maailmasõja põhjused ja põhjustajad ning mõistate ka väikeriikide võimalusi reaalpoliitikas midagi ära teha. See raamat on kirjutatud marssal Mannerheimi arhiivi põhjal, mida poliitiliselt korrektne ajalugu ei tunnista. Veelgi paremaks - vist ilmub ka selle raamatu II osa!
Oma viga8. aprill 2017, 15:03
Kui eestlased (Päts) ei oleks vene vägesid võtnud siia baase rajama, kust vene lennukid siis soomlasi pommitamas käisid, ei peaks ka sssr-ist rääkima.Soomlased võitlesid oma vabaduse eest, eestlastelt aga korjas valitsus relvadki ära.
eestlane Soomes31. märts 2017, 19:11
Ei ole öige ûldistada soomlaste ja Soome sisserännanute pensione. Soome inimesed, kes on seal elanud ja töötanud kogu elu vöivad vöib olla kûll lubada endale välismaa reise ja muud luksust.
Kahjuks aga sisserännanud inimeste(ka eestlaste) pensionid jäävad väikesteks, kuna suuremat osa inimesi ei vöeta tihti körgemapalgalisele tööle(keeleoskus, koolitus jne.).Samuti jääb tihti ka töötamise aeg lûhikeseks. Paljud eestlased saavad kokku eesti pensioniga miiniumpensioni so. umbes 700.-eurot, aga ûûrid on ka 700.-800.- vöi veelgi rohkem. Saab taotleda ûûrituge, mis selliste summade juures on ca 400.-eurot, aga sellest peab hakkama maksma köiki teisi makse(elekter,tv
mobiil,arvuti,kuukaart,kindlustused,arstirohud, söök jne). Järele ei jää midagi, rääkimata välismaa söitudest. Köik on väga kallis, mitu korda kallim ,kui Eestis.Eesti pensionärid maksavad kommunaalmakse vähe ja elavad palju paremini, uskuge!
31. märts 2017, 23:19
maksukirves siin on küll kui mitte kõrgem, siis nagu soomeski, kui just oma maja ja mets pole. ei kujuta ühtegi sommi elamas 110- 20 euriga kuus - kui maksud makstud. ega meie palgavaestel lastegagi muud peale nälja pole siin.
aga tulgu1. aprill 2017, 11:45
see pensionär siis Eestisse elama ja selle 700-se pensioniga elab ilusti ära, paljud töötajad ei saa siin nii suurt palkagi, näiteks bussijuhid.
Ka Soomes1. aprill 2017, 18:45
Seda pensioni (takuueläke) ei anta Eestisse kaasa, samuti üürituge. Sellega tuleb Soomes elada.
juba ongi2. aprill 2017, 10:25
esimesed pensionärid Soomest tagasi tulnud (töötanud 15 aastat busiijuhina)ning saavad korralikku pensioni Soomest, 1000 euro ringis.Soomes töötades ehitasid nad korda ka oma Eestis asuvad elukohad,,ning kogusid veidi ka pangaarvele, nii et pensionipõlv on lausa lust.
Suur häbematus31. märts 2017, 19:03
,hoolimatus,ülbus,et vaeseid pensionäre vihatakse nii palju ,et ei suudetud leida raha,et seekord saaksid vaesed pensionärid 50-100 eorot pensioniraha juurde.Ma ei räägi rikastest pensionäridest riigikogulane,eurolane,nendele pole üldse raha juurde vaja panna,aga said kõik ühtemoodi 5 %. Keskerakond rääkis koguaeg,et hoolivad pensionäridest,vanadest,aga tõeelus on asi hoopis vastupidi,olen väga pettunud.
james31. märts 2017, 18:42
mu töökaaslane Soomes sai pensioni paberid hakkab saama 2100 kuus sama ka tal naine kes töötanud trammijuhina Helsingis vana ise teinud maatööd 36 eluaastast enda sõnul enne seda jõi ja laaberdas norm
See kes praalib,31. märts 2017, 18:15
et käib pensioniga soojal maal, see valetab,pension on 300 ja selle eest ei käi kusagil, ei ela
isegi ära. Nõme riik,lubamatu kuritegu vanade inimeste vastu.
murueit31. märts 2017, 19:06
Meil pole midagi eksportida,pole mingit tööstust,pole üldse midagi,kust raha tuleks.Tõsi,värske õhk olevat juba hinnas...Aga me ei oska isegi "õhku müüa"....Raha jätkub ainult toompealastele.
31. märts 2017, 23:21
31. märts 2017, 17:55
ÕL on debiilade ja porno kollane rämps
31. märts 2017, 17:54
kuradi vana pervert modekas
31. märts 2017, 17:53
ei Reffidele suured pätid ahju ja ei E-valimistele see on vale ja valskus
See jutt on rumalatele 31. märts 2017, 17:44
Soomes tõesti on pensionäre , kes puhkavad Hispaanias , aga neid on ka Eestis . Soome on täis pensionäre , kes ei saa endale isegi Eestisse sõitu lubada. Ja kui Eckeröline vm teeb supersooduka penskaritele (näiteks päevakruiis 5 eurot), siis võetakse võileib kaasa. Te ei usu ? Nii siiski on. Teate kõik Punase Risti ja Heikki Hursti tasuta toidujagamispunktidest. Peale Eesti joodikute ja koristajate seisab seal ka soome pensionär. Läheb juba paar tundi varem kohale, liguneb kui sajab ja lõdiseb kui on pakane, oodates alandlikult , millal oma näljapaki kätte saab. Pensionist ei ela ära, isegi kõige tagasihoidlikumas korteris. Vaene on vaene ja rikas on rikas, siin-või sealpool lahte , vahet pole.
31. märts 2017, 17:40
Hea Eestlane astu sinagi ausal teel valima! Täida sina oma sedel ausal teel valimis postkasti juures. E-valimine on petuskeem: Nad teavad kelle pool sa hääletasid, Nad saavad sinu häälega manipuleerida, Nad teavad sinu arvuti sisust, Nad teavad mis parteis sa oled, Nad täidavad sinu eest otsust, Nad saavad ärikatelt raha. Täna võid sina armas Eestlane otsustada kellele saad sina päriselt anda oma hääle. Sest nemad täidavad rahajõmmide otsuseid.
kellele?1. aprill 2017, 11:49
mis vahet, millisele pätile hääle annad?
MAHA31. märts 2017, 17:25
31. märts 2017, 17:19
pole mingist terrasest kuulnudki,tea kust see lödila need kodumaatud tondid üles korjab? ja pole kõikidel penskaritel soomes mingi lust ja lillepidu:kui näituseks töötasid terve elu koristajana,saad heal juhul mingi 800-900 euri kätte,aga kui sealt arvestada maha 500-600 eurot korteriüüri,siis jääb järele ikka väga vähe.ja toit ning muud teenused on soomes ikka väga kallid.tavaline lödila s tapildumine eesti pihta lihtsalt!
kogu see info31. märts 2017, 16:28
mis pensionäride kohta ilmub, on kellegi usk, et elu ongi selline. Antud juhul, siis Lotila ja TTV usk. Ma ei ole lugenud, et keegi oleks püüdnud teha kokkuvõtet meie pensionäride elutingimuste kohta. Kus elatakse, milline haridus, kui haige või terve, kui suur pension, kas tahab osatööajaga veel tööl käia, kas selleks on võimalus, millist tööd tahaks teha jne. Oleks päris põnev teada saada, miks inimesed tööd ei tee? Minu töövõime on 50% ja käin poole kohaga tööl. Täit päeva ei jaksaks teha. Kodus istuda ka ei tahaks, igav oleks. Aga mul on päris hea haridus - erikooli oma. Isegi nüüd, penskari- põlves tunnen, et haridusest on kasu. Ei ole miski eripensionär, täiesti tavalist pensioni saan. Oma tuttavate seast ei leia ühtki pensionäri, kes elaks vaesuses. Tean, et olen ebapopulaarne ja laotakse hulgi miinuseid, aga selline on minu arvamus. Ärge vinguge ja laiselge! Tehke jõudumööda tööd. Küsimus on ainult selles, kui paljud on ise selles süüdi, et nende elu on raske? See, et sa oma elu ära korraldad, on elu üks pool, aga pensionär peab olema suutnud ka oma lapsed endast targemaks ja võimekamaks kasvatada. Praegused pensionärid on ju kõik nõukaaegsed töötegijad. Tingimused olid ju siis ideaalsed - keegi haigeks ei saanudki jääda, ma ei tea mis liigesekõhredest seal räägiti. Tegemist oli ju ideaalse ja inimest arvestava nõukogude korraga, kus inimese eest hoolitseti. Kuda need nõukaaegsed hoolitsetud töölised, siis nüüd nii haiged on? Ja hambaid ei ole. Nõuka ajal oli ju omati hambaravi ka ja tasuta pealegi. Ja tarkustki jagati kõigile ja võimaldati oma lapsi kasvatada. Miks siis nüüd seda hala nii otsatult palju on?
Ega mõni ei tahagi aru saada31. märts 2017, 16:47
Praegu praagitakse kaitseväe teenistusest välja 50 % noormeestest, paljud õpilased koolides on sandid.Küll lülisamba kõverused, lampjalad jne. Ja need pole ju ENSV aegsed! Tol ajal olid vähemalt noored palju sportlikumad ja tegusamad. See nn iseseisvuseaeg on tekitanud ülisuure sotsiaalse ebavõrdsuse ja ka vaesematele arstiabi kättesaamatuse. Need hambutud suud ja ravi puudumine ongi selle kapitalismiaja viljad, lisaks järjest kõrgem pensioniiga. Mõned vist ei ei ole kursis, et kui tutvusi pole , siis 50+ inimesi ei oota keegi kusagile tööle. Ka nooremad on siit hädaorust Kalevipoegadeks pagenud.
kas Sulle31. märts 2017, 21:04
pole pähe tulnud, et kui lapsest saati arvuti taga istud (praegused kutsealused on väheke nooremad kui vabariik), siis ei saagi lülisammas sirgeks jääda ja ime kui miskit hullemat häda külge ei tule.
kas olete doktor2. aprill 2017, 10:34
et pakute kõigi haiguste põhjuseks arvutit?
koge see infole...31. märts 2017, 16:56
Kõhr võis haigeks jääda ka peale 1990. aastat ja siin see ongi, 27. aasta läheb juba...hambad lagunevad ka iga aastaga noh, sinnapoolsusesse minnes, ära nüüd võta mingit hetkeseisu. aeg teeb oma töö.
info on olemas2. aprill 2017, 10:32
Eesti töötajatest on 130 000 pensionärid, ilma pensionärideta võiks vist nii mõnedki firmad uksed sugeda, sest tööjõudu ei ole.Noored ei taha töötada madalapalgalistel töökohtadel, sest neil on vaja elukohta mis tuleb laenuga osta.Kõik pensionärid aga ei saa tööl käia, sest on liiga vanad või haiged.Ka minu naabrinine käis veel 85 aastaselt tööl lillepoes, nüüd aga on tervis selleks liiga kehv.Tööl ta ei käinud siiski mitte ajaviiteks, vaid selleks, et saaks korteri eest maksta ning ka teatris käia.Ehk siis lubada endale asju, mis muidu oleksid LUKSUS.
15.05le31. märts 2017, 15:52
kes rootsi tööle,kes Hispaaniasse puhkama,vaba maa ju
00731. märts 2017, 15:11
Eesti pensionäril tõstetakse pensioni 50 senti päevas ja kohe saab reisile minna.Niii suur raha ju,et saad kohe ümber maakera reisida.
Soomel on suur edumaa!31. märts 2017, 15:11
Nad on rikkad ja saavad vedada omale arengumaadest noort tööjõudu, kes pensionäärid üleval peab, hooldab neid ja koristab.
Soomlased on rotid!31. märts 2017, 15:07
Jobukari, ei jõua isegi viina enam osta, käivad Läti Valka! Seal on lollide hispaania. Mingu venemaale eal ka sama rikkad pensionärid.
vanaema31. märts 2017, 15:03
Ma ei ole Sami fänn, aga see mida ta räägib on puhas tõsine jutt. Eelmine saade oli ka väga hea. Muuseas, vaatasin TTV- d esimest korda. Sami, sa oled tubli.
15:03-le31. märts 2017, 19:10
Sattusin ka juhuslikult paari kuu eest seda paljukirutud TTV-d vaatama.Igatahes on,mida vaadata selle kollase p-sa asemel,mis mujalt tuleb. Stampvaatajaks ei jää,aga pilguheitjaks küll.
TTV-d2. aprill 2017, 10:36
just sellepärast kirutaksegi, sest meil on inimesi, kes vihkavad tõde ja armastavad valet.Eriti just poliitikute ja otsustajate hulgas
nonii31. märts 2017, 14:43
Mitte kõik soome pensionärid ei saa puhata Hispaanias ja mitte kõik eesti pensionärid ei müü lilli tänaval. Nii lihtne see ongi. Aga et seda mõista, pead mõstust olema, eriti sellisel soomlasel, kes redutab eestis.
loomulikult2. aprill 2017, 10:41
mitte kõik ei müü tänaval lilli, minu naabrinaine töötas veel 85 astaselt hoopis lillepoes, kuni tervis lubas.Sest ka pensionär tahab teatris käia ja elada edasi oma korteris selle asemel et korter väikese punkri vastu vahetada.Paljud on ka liiga haiged ega suuda lisa teenida.Pensionäridest töötab Eestis ametlikult 1/3, aga arvan, et see arv on tegelikult suurem, sest paljud pensionärid töötavad mustalt
nii jah8. aprill 2017, 15:11
ainult et enamus Eesti pensionäridest on vaesed ja soomlastest enamus jõukad, sest neil on olnud hea võimalus raha kõrvale panna.Keegi eespool mainis et soome pensionär peab palu üüri maksma - no ei pea, soome pensionär elab oma majas või oma korteris või üürib korterit riigilt.Eestis aga riigil tavaliste inimeste jaoks üürikortereid ei olegi, ainult eluheidikutele, teised peavad kalli raha eest erasektorilt üürima.
he he he31. märts 2017, 14:41
Soomes venelasi ja somaale kokku ka vähem,kui eestlasi
Et kui keegi aastaid rasket tööd31. märts 2017, 14:36
teinud pensionär julgeb rääkida sellest, et liigesekõhred on läbi kulunud, vererõhk on 180, ja elunatukese seeshoidmiseks tuleb igakuiselt suur osa sellest pensionist arstirohtudele kulutada, tihti ka aidata sellest pensionist töötuks jäänud last, siis on see pensionär sõimu ja alandamist väärt? Ja see pensionär, kes on osanud kergemates ametites oma ihu säilitada, vahest saab isegi eripensioni ( nagu ka paljud ENSV Ülemnõukogu endised liikmed, proua Oviir jt prouad), saavad tõesti endale nii mõndagi lubada.Siiski on nad niivõrd kitsarinnalised ja enesekeskselt edevad, et ei taha ja ei oskagi loogilisi üldistusi teha.Sest tõsiasi on see, ethambutu suu, kroonilised haigused ja viletsus on suuremas osas meie tublide eakate saatus.
ära virise31. märts 2017, 21:06
minu põlved ja puusad on läbi. Käin tööl ja ei taha, et riik mind üleval peaks.
31. märts 2017, 23:26
ära virise - ära valeta kui sul kõik läbi on, ei käi sa midagi mitte kuskil, isegi sõita ei saa enam.
käin küll1. aprill 2017, 10:48
põlved valutavad ja puus on vahetatud. Teine puus valutab. Kõik ei viitsi kodus vinguda ja riiki kiruda, et penss väike. Jõukohast tööd leiab alati. Lisaks elan veel otsapidi maal, mitte linnas ja käin ikka tööle. Jõuan oma hambaarsti arved ja kommunaalid ka maksta ja soojal maal puhata. Kes tahab, saab seda, mida tahab!
ma31. märts 2017, 14:28
olen ka täiesti tavaline eesti pensionär, kes teeb aastas kolm turisnireisi! Ja seda juba 10 aasta jooksul.
pealkiri 31. märts 2017, 14:27
100 protsenti 6ige,mis siin valet ja Lotilat haukuda,imeliku inimesed
he he31. märts 2017, 14:27
kohelgu soomes oma venelasi ja somaale kui tahab paistab ei ole eesti elule ikka pihta saanud keegi ei kohtle midagi siin voi on mingi vene propaganda mees
soome pensionärid31. märts 2017, 14:25
Nad kõik ei ela hästi. Mõndade pensionid on ikka väga väiksed. See Lotila saade on vist mingi ajaveetmissaade, seda ei tule tõe pähe võtta
Keihäsmatkat31. märts 2017, 14:24
Sommide invesioon sinna algas juba 50ndate l6pus Hispaaniasse,Eestisse tol ajal hakati Siberist tasakesi tagasi tulema
31. märts 2017, 15:05
1950ndate lõpus ei läinud need sommid Hispaaniasse puhkama, ärge ajage jama. Soomlaste invasioon 1960ndatel-1970ndatel toimus ikka Rootsi parema elu ja töö peale.
Fuentaventure31. märts 2017, 14:20
mis 2 korda aastas,siin elataksegi,kohvikud,pubid,restod puha sommidel ja soome keelsed ,raadiosaated ja lehed samuti,suveks tullakse paariks kuuks Soome,
Eesti pensionär31. märts 2017, 13:40
Olen enda meelest täiesti tavaline Eesti pensionär. Tegin nõuka ajal tööd. Sääste ei kogunud. Olen pensionil ja teen ka praegu tööd: 0,5 kohaga.
Kaks korda aastas käin puhkamas. Alles olin Kuubal 16 päeva. Oktoobris olin nädala Vahemere ääres.
Otsima pean küll odavamaid pileteid lennukisõiduks, aga et minna ei saaks, kui süda igatseb ja päike kutsub? Ei pea paika. Kui selles vanuses tervis kannatab tööd teha, siis on raha nii palju küll, et reisida ja jääb ülegi veel.
31. märts 2017, 23:29
unistad v oled migi riigimonopili varganägu ?
ei unista1. aprill 2017, 10:54
nii elangi. Tavaline nõuka ajal töötanud inimese pension + pool palka. Väga hästi tulen välja. Olen kogu aeg imestanud, et miks teistel raha ei jätku. Ma saan aru, et noortel lastega on majanduslikult raske, aga pensionäril, kellel on valdavalt kõik asjad olemas, no mitte ei saa aru.
on tõesti selliseid2. aprill 2017, 10:45
näiteks minu tuttav oli lapsena Siberis, mistõttu tal on kõrgem pension, üle 400.Lisaks käib ta täiskohaga tööl, kuna vanust ei ole palju ja tervis ka hea.Tema käib igal aastal turismireisil erineval maal.Kuid selliseid on vähe,mitte enamus.
faktid31. märts 2017, 13:29
jäävad faktideks. eesti pensionäril on raske toime tulla. Olenemata sellest, kas töötas 45 aastat ja enam. Raha ei läinud musta auku vaid erstati ja ärastati nende poolt kes olid soosikud ja ka välisinvestoritele. Nad said odavalt erastada.
ei läinud ta kuhugi31. märts 2017, 13:45
korteri ja maad said erastada oma EVP-de eest. Kes aga oma EVP-d maha müüs mõtlemisvõimetuna, see hädaldab. Nõuka aegne tööstaaž võeti 1 aasta 1 aasta eest arvele. Kes oma tööraamatud ära kaotasid, said ka ilmselt pügada. Mina olen on pensioniga üsna rahul. Jääb teist ülegi veel.
korterist on niipalju kasu,31. märts 2017, 14:06
et ei pea üürima.
Tuttav pole ka tööraamatut kuhugi kaotanud ja saab mingi 400.-ligidal kätte.
Võta siit kommunaalmaksed ja ravimid maha,siis näed,palju järgi jääb.
Midagi jääb jah,kuid kui auto on vana,uut osta ei jõua.Hiljuti jooksis tal auto mootor kokku,nüüd kerjab töölkäivate laste käest transporti.Mootori eest küsitakse 400.-euri ja seda juba kuskilt võtta pole.Lapsed rügavad eestis,nad ei suuda ka aidata ja see ongi siis 2xHispaanias!
Ja vaat siis on ikka masendav lugeda,kuidas korruptsioon lokkab,valetatakse,varastatakse ja ikka kõrgetelt kohtadelt...
ei noh31. märts 2017, 14:27
siis on küll hästi. Teen valitsusele ettepaneku pensioneid tõsta valikuliselt st kes pensioniga rahul-selle pensioni ei tõstetaks. Täiesti mõttetu raiskamine on pensioni tõus praeguse pensioniga rahulolevatele pensionäridele.
Sõjaväkke31. märts 2017, 14:41
tuleb kontrollkomisjon.Küsitakse poistelt, kuidas nad on rahul toiduga.Poisid ütlesid, et väga rahul! Hommikuks oli olnud toiduks riisipuder, palju oli üle jäänud. Küsiti siis nendelt , et mis ülejäägiga tegite? Poisid: Ära sõime ja puudugi tuli veel!
Umbes taolist juttu ajavad osad seniilsed või imelikud siin kommentaariumis.
Maali31. märts 2017, 15:14
kui oled töövõimeline siis tuleb ikka tööd ka teha .need kellel praegu väike pension on olid rõõmuga haiguslehel sest riik ju maksis olen ka ise pensionär töötan ja olen rahul .mis sest et keskmist palka välja ei pigista aga koju surma ootama ka ei jää
jumala nõus31. märts 2017, 15:28
sellest 5 eurost ei ole miskit kasu. Teen tööd ja töötasu on tõusnud 4 aasta jooksul 40 eurot kuus. See on täiesti arvestatav summa. Tulumaksu maksan aga pensioni pealt ka, mis on küll päris ebaõiglane. Pensioni suurus 360. Korter 4-toaline. Üksi elan. Lapsed omas leivas ja neid toetama ei pea. Kommunaalid on nii väikesed, et jaksaksin need isegi pensionist maksta ja ka ei sureks ära. Kui enam ei jaksa maksta, eks siis vahetan korteri ringi. Praegu hea lapsi ja lapselapsi võõrustada.
ma sõidan1. aprill 2017, 10:56
juba ammu bussiga. Pensionäridel odavam ka pilet, kui teistel.
vaata Maali1. aprill 2017, 11:03
kui palju Sulle miinuseid laoti selle eest, et tahtsid tööd teha pensionipõlves. Mulle laoti samamoodi miinuseid selle eest, et ma oma rahadega ikka veel välja tulen ja supisabas seisma ei pea. Huvitav, miks see on nii, et neilt, kes eluga rahul on ei küsita, kuidas nad hakkama saavad ja miks nad rahul on. Alati küsitakse inimeste käest, kuidas nad ikka hakkama ei saa. Ja siis rõõmuga kirutakse riiki ja valitsust, selle asemel, et peeglisse vaadata.
elan ka 8. aprill 2017, 15:15
4-toalises korteris, kommunaalid on talvel 200 eurot ja rohkemgi, keskküte ja ühistumaks on üsna kopsakad, ühistu võtab 1 euro ruutmeetri kohta, aga korter on üle 70 ruudu.360 euroga ei tuleks küll kuidagi välja.
teisisõnu31. märts 2017, 14:08
oled sina üks äpu. vinguv ja vigisev äpu. kolhoosnik. ah ja, kolhoosid ju ka hävitati....vaeseke. mina olen 70-aastane, pensionil ja käin korra aastas soojal maal ja teise kultuurireisil. "ei saanud odavalt erastada".
31. märts 2017, 13:23
Ehk võiks siis Lotilale meeldivas stiilis vastata, et kuna Eesti pensionäride tööviljakus oli kas olematu või tegid nad tööd meid okupeerinud NSVLi jaoks, läks kogu nende teenitu kui musta auku. Nii või?
31. märts 2017, 13:58
See Soome pensionäride pillerkaar ei ole eriti pikka aega kestnud ja praegugi on neil pensionid kõrged tulevaste põlvede arvelt (kas te ka teate, kui suur on Soome riigivõlg?) Selline priiskamine ei ole jätkusuutlik ja hiljemalt ülejärgmine põlvkond võib suurest pensionist und näha. Ja Lotila sõitku seenele.
Kas sa,31. märts 2017, 15:49
pudrukuul, midagi kogumispensionist tead?
31. märts 2017, 12:59
Mis masohhistlikku mõnu ÕL küll selliste Eestit täiest südamest vihkavate ja venelasi armastavate Sami Lotilate üllitiste avaldamisest saate?