Kampaanialeheküljel näeb, kui palju ja kust on seni annetatud.Foto: Kuvatõmmis
Lapsed
31. märts 2017, 10:46

Üleannetuse kampaanialehel saab annetada veel nädala jagu

SA TÜK Lastefond kutsub häid inimesi ja ettevõtteid toetama ravitoitu vajavaid lapsi oma tänavu-aastase põhikampaania “Üleannetus” raames, mille kampaanialeht www.üleannetus.ee on annetamiseks avatud veel kuni 10. aprillini.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar täpsustab, et kampaanialehe sulgemine ei tähenda siiski seda, et ravitoitu vajavaid lapsi pärast seda enam fondi kaudu toetada ei saaks.

“Lastefond jätkab ravitoitu vajavatele lastele annetuste kogumist ka pärast 10. aprilli, kuid siis saab seda teha juba Lastefondi kodulehe vahendusel või pangaülekandega,” räägib ta. “Kuid kes soovib oma annetust näha Eesti annetuskaardil Üleannetuse kampaanialehel www.üleannetus.ee, siis see võimalus on avatud veel nädala jagu.”

Hetkel on kampaaniaga kogunenud ravitoitu vajavate haigete laste toetuseks ligi 45 000 eurot, mis teeb 22% esialgselt seatud eesmärgist, 206 000 eurost.

“Seadsime eesmärgiks väga suure summa, et näidata, kui suur on abivajadus. See summa võimaldaks meil aidata kahe aasta jooksul 30 last,” selgitab Küllike Saar. “Praegu toetame me ravitoiduga seotud kulude katmisel kokku 18 last, kuid arstidelt saadud info põhjal on teada, et neid lapsi on Eestis palju-palju rohkem, kes ravitoitu ning selle soetamiseks abi vajaksid.”

Seni kogunenud annetussummaga saab fond toetada kahe aasta jooksul kuut ravitoitu vajavat last, mis tähendab, et toetust vajab veel vähemalt 12 last.

Ravitoit on spetsiaalne toidusegu, mis sisaldab väikese koguse kohta konsentreeritud hulgal toitaineid ning on paljude haigete laste jaoks ainus viis, kuidas nad normaalseks eluks ja kasvamiseks hädavajalikud toitained kätte või üleüldse süüa saavad. Nii on neil rohkem jõudu oma haigusega toimetulekuks – nad saavutavad normaalse kehakaalu, arenevad füüsiliselt ning on parema immuunsusega ja seega tervemad.