Foto: TV3
Inimesed
30. märts 2017, 12:54

"Prooviabielu" Helen: ma ei oota last, olen lihtsalt huvitatud sünnitusest kui protsessist (45)

Täna plahvatas uudispomm, kui erinevad meediaportaalid viskasid õhku küsimuse, kas saates "Prooviabielu" teineteist leidnud Helen ja Kalvi-Kalle saavad lapsevanemateks. 

Küsimus tekkis seetõttu, et Helen oli Facebookis märkinud end huvitatuks üritusest, mis kannab pealkirja "Emotsionaalne ettevalmistus sünnituseks". Õhtuleht uuris asjaosalistelt, kas tõesti võib neile õnne soovida. Kalvi-Kalle jäi džentelmeniks ning luges talle Facebooki saadetud küsimuse küll läbi, kuid jättis vastamata. Helen aga andis omapoolse selgituse ja kinnitas, et last nad veel saama ei hakka.

Foto: Kuvatõmmis

"Lähima aasta jooksul ei kavatse ma veel kindlasti hakata peret looma. Mitu korda on juba arvatud, et ma olen rase, aga tõele see ei vasta," tunnistab ta, et lapseootust on talle ennegi külge poogitud.

Foto: Kuvatõmmis

"Märkisin end mingist suvalisest Facebooki üritusest huvitatuks ainult sel põhjusel, et mind huvitabki sünnitus kui protsess. Seetõttu olen ka naistekliinikus praktikal käinud," paljastab Helen. "Siiski ei pea iga inimese anatoomiast ja emotsioonidest huvitatu kohe ise rase olema. muidugi on lapsed toredad, kuid ma ise hetkel selleks veel valmis ei ole. Ehk saab seda rõõmu-uudist mõne aasta pärast kuulda."

Pere juurdekasv on alati ju tore uudis, kuid ehk ongi Helenil ja Kalvi-Kallel selleks veel pisut vara. Said nad ju tuttavaks alles mullu oktoobris, kui "Prooviabielu" võtted algasid. Sellest ajast on noored end ka Facebookis suhtesse märkinud ning mõlema sotsiaalmeediakontod reedavad, et õnn õitseb ka praegu, pool aastat hiljem. Nii Helen kui Kalvi-Kalle kommenteerivad Instagramis teineteise piltide all pidevalt, kui väga nad teineteist armastavad ja Kalvi on Instagrami story's isegi öelnud, et ei taha ühtki teist naist, sest nad Heleniga plaanivad lausa abielluda!

Foto: TV3

Helen on Õhtulehele varem rääkinud, et otsustas saates osaleda seetõttu, et tahab oma elu lihtsalt huvitavamaks teha ning anda kõigile neile meestele, kellele ta saates "Abielus esimesest silmapilgust" silma jäi, võimaluse temaga tutvuda. "Suhet ma sinna saatesse otsima ei läinud, kuid kui see tekiks, ei paneks ma kätt ette," rääkis naine veebruaris. 

Lisaks sõnas Helen, et on oma elus etapis, kus ta ei otsi meeleheitlikult kaaslast. "Kui olin noorem, siis oligi mu elu eesmärk mehega koos olla ja seda elu lõpuni. Lahku minnes otsisin meeleheitlikult uut suhet. Nüüd olen aru saanud, et kõige olulisem siin elus on armastada iseennast, sest ainult endaga olen ma ju elu lõpuni koos." Helen rääkis ka, et kui ta oli noorem, oli tal valmis mõeldud hulk omadusi, mis ühel mehel olema peavad, kui praeguseks on ta aru saanud, et sellisel nimekirjal pole mõtet. "Praegu arvan ma, et oluline on vastastikune sümpaatia, kiindumus, austus ja ausus. Hindan partneris otsekohesust ja avameelsust," ütles ta. Ja otsekohene Kalvi-Kalle kindlasti on, nagu teleekraanilt näinud oleme. 

Natuke aega pärast Heleni antud intervjuud potsatas Õhtulehe postkasti vihje, et Helen ja Kalvi suhtlesid juba enne võtteid. "Kalvi-Kalle kandideeris saatesse ja kuna võtetega läks aega, siis saime juba vahepeal lähedasemaks," tunnistas Helen. Esiti oli võtete algus plaanitud 1. septembrile, ent need algasid hoopis 14. oktoobril. Kaks päeva pärast võtete algust, 16. oktoobril, märkisid Helen ja Kalvi-Kalle end juba Facebookis ka suhtesse. 

Helen ei mäletanud päris täpselt, kuidas nende suhtlus Kalvi-Kallega arenes. Igatahes kommenteeris mees suhtlusvõrgustikus Instagram Heleni pilti. "Tavaliselt ma ei märka ega vaatagi, kes internetis mu pilte kommenteerivad, aga seda ma nägin ja mu sisetunne ütles, et pean selle inimesega edasi ja rohkem suhtlema." Kuna parasjagu otsiti "Prooviabielu" saates osalevatele neidudele kavalerikandidaate, soovitas Helen ka saatetiimil Kalvi-Kallega ühendust võtta. "Ma tahtsin väga, et ta saatesse tuleks!" Helen ütles, et esiti suhtleski mehega seepärast, et too oma kandidatuurist ei loobuks. "Tegelikult ei kavatsenud ma temaga üldse enne saadet suhelda, aga see ikka juhtus kuidagi nii." 

Helen ei osanud täpselt öelda, mis teda Kalvi-Kalle juures võlus. "Kuna ta oli saates esimene, selgus kohe, et me sobime." Üks, mis Heleni sõnul teda ja Kalvi-Kallet ühendab, on otsekohesus. "Me suudame kõigest ausalt rääkida. Meil on veel palju sarnasusi, mida ma täpselt kirjeldada ei oska, aga ma tunnen neid oma sisetundega. Mõtleme sarnaselt ja loeme teineteise mõtteid."