Tele

23-aastane Erik Tamre küsib: kas Harvardi kraadiga tipptalendi jaoks on parim rakendus kaitseväe asendusteeninduses seinu värvida ja harjasid punuda? (370)

LISA KOMMENTAAR

nh31. märts 2017, 18:17
Paistab, et noormees on iseennast väärkohelnud ja võimalikest pakutud variantidest ise selle valinud. Sellise nn erudeerituse tasemel oleks võinud ise peale kutse saamist riigile kasulikke variante teenistuse läbimiseks pakkuda, aga paistab et kõik on siiamaani lusikaga suhu pistetud ja ainus variant eluvõõrale oligi valitud variant, mida oligi oma helge peaga tavaelus võimeline "vist" tegema, aga ei olnud vist siiski pärast sellist hala!
Kaval-Ants31. märts 2017, 20:02
Tahtis olla nii freakin' kaval, aga viskas iseennast omaenda võttest selili. Nüüd on paberitega psihh, seega on kõik riigiametid ta ees lukus ja ilmselt ka tuleviku professorikohad, kui ta üleüldse oma ebastabiilse närvikavaga PhD tehtud saab. Vähe tõenäoline, muidugi.
****31. märts 2017, 22:13
Ärevushäire ja depressioon on seljatatavad ja ongi rohkem haritud inimeste haigused. Keskpärased inimesed on tuimad ja tühmakad.
no31. märts 2017, 16:31
aga kui vatnikud tulevad,kust siis need harjad võetakse,millega neid eestist välja pühkida,vaevalt harvardist neid saab,see oli tüüpiline pehmo,kes reaalselt millegigi hakkama ei saa
Genius31. märts 2017, 17:23
Kõik asjad kõrvale jättes, valis "Geenius" teadlikult koha kus saaks laiselda/poleks midagi teha. Ta teadis, et erikoolis pole mingit tööd talle anda, kuid need põhiharidusega töötajad tegid talle ära ja nüüd jonnib meedias nagu väike laps. Oleks võinud õhuväkke minna või kaubelda mingi muud kerge koht ajateenistuses. Kui ta oleks asju, aastaid, enne ajanud oleks vb saanud isegi oma erialase töö kuhugi riiklikkuse asutusse nö praktikandina. Arvatavasti lootis, et keegi ei hakka kutset välismaale saatma. Kõik asjad on võimalikud, aga poiss on laisk ja probleemne kes ei viitsi oma asju asjada. Ja nüüd peab kaitsevägi talle vastu tulema, nagu mingi riiklik uhkus, ooo tule siia me korraldame kümnete inimeste töö ümber, et sa saaks endale sobiva töö - no on alles!!!
on31. märts 2017, 17:34
su nn. geenius muud kui laisk, sellist haridust laiskuse abil ei saa, jäta kadetsemine kõrvale.Samas peaks sellised targad ja ülitargad olema väljaspool kaitseväge, sest nende mõtted on sada korda kiiremad kui mistahes normaalsel poisil,kelle käes automaat ja automaati ma sellistele ei usaldaks, sest mine tea mis mõttega tark eesliinil on- lolli ja geeniuse vahet on üks cm. on keegi kunagi ütelnud ja seda võivad psühhiaatrid kinnitada küll...nii, et taolised mehehakatised peaks tegelema oma ande kohaselt omas liinis, mitte seadma kaitseväge ohtu, nii on.
Idioom1. aprill 2017, 07:13
See väljend oli,et !dioodist eristab geeniust vaid üks samm. Seega, sai noorhärra asendusteenistuses täiesti jõukohast tööd. Kusjuures, ise ta valis selle.
arusaamatu31. märts 2017, 14:26
Imelik, et Kaitseväes pannakse noored harju tegema! See ju ajast aega olnud nägemispuudeliste töö. Nendele pole kohustuslikku tööd anda, aga haritud poisse pannakse tegema! IT-maailmast pole vist kaitseväes kuuldudki? e-valimistest küll !? Kui sellise arengutasemega käsuliini ülemal kuppel lekib ja annab käsu püssid palge ja otserünnak Venele, siis vastuvaidlematult ka kõik see mees rünnakule tormab Piiterit ära võtma?
Aga igasugune haridus, eriti Harvard ja muud, tuleb tunnistada kodumaa reetmiseks ja mida kaugemale need lapsepõlve pikendajad riigist lendavad, seda uhkem füüsilise töö apologeetidele?!
Sest igaüks ju teab kedagi, kes teab kedagi, kes oma 3 klassi külakooliga on kordi targem kui mistahes cum laude!
Kui käsuliin on nii arenematute
Teine31. märts 2017, 12:27
Naljakas on mõelda, et riik tahab et inimesed kes alles saavutavad potentsiaali oma valitud alal, peavad täitma kohustust et pesta sokke või koorida kartulit 8 kuud metsavahel, selle asemel et saavutada midagi, mida alati on unistatud. Leian, et see on täielik inimese piiramine, kui ise õppisin välismaal ja sain kirju, et olen kohustatud, siis väga lihtsalt kirjutasin neil vastu. Kas Eesti riigi silmis on tähtsam, kui 23 aastane üliõpilane on Tapal kartulit koorimas või omandab kõrgeharidust ja kogemust, et kaasata Eesti riiki omalt poolt midagi, mis ei ole tavaline ja on midagi uut ja huvitavat? Selle 8 kuuga võib väga paljust ilma jääda, kuna praktiliselt iga päev tuleb midagi uut meie tegevusvaldkonda.
Tõestus31. märts 2017, 09:55
Et ega aju ei saa isegi Harvardi paberiga. Naised, hoidke sellistest lödipükstest väga kaugele, ükskõik mis paber taskus, on see tüüp täielik kuʂik.
vastupidi31. märts 2017, 16:27
Selleks, et saada Harvardisse peab sul olema aju. Ilma ajuta sind sinna vastu ei võeta.
Küll aga saad sa ilma ajuta harju vorpida või seinu värvida.
xxx31. märts 2017, 18:13
Aga see suure ajuga Harvardi mees oleks võinud ju siis välja mõelda midagi muud harjade tegemise asemel.Midagi,millega erivajadusega õpilased hakkama saavad ja mis oleks vajalik ( tema sõnul ju neid harju kellelgi vaja pole).Ju siis ei jätkunud aju.
Sass31. märts 2017, 09:32
On ka mille üle viriseda! Maksimaalselt 11 kuud, minimaalselt 8 kuud teenistust ei jõuta ära kanda! See ei ole ju 2-3 aastat kodukohast kaugel võõral maal.
31. märts 2017, 09:40
Kas sa ikka lugesid ja aru said, miks ta "virises"?
anti kesik30. märts 2017, 23:41
Kuidas ei saadud panna meest Keskonnaministeeriumisse mingit projekti vedama. Mul on kohe üks projekt välja pakkuda. '' Kuidas saada kätte triljoni euro eest maavarasid, mis on Ida Virumaa all ilma keskonda hävitamata.'' Riigikaitsealane projekt missugune ja mehele ka ajudekohane.
MK30. märts 2017, 23:40
Mõttetu ohkimine. Ajateenistus on kohustuslik. Ja nii on. Leiuta või tee mida iganes. Miks peaks erandeid tegema hakkama.
:)31. märts 2017, 03:38
Ega ta ei sea kahtluse alla ajateenistuse vajalikkust Lihtsalt alternatiivteenistus on meil läbimõtlemata. Näiteks Saksamaal on alternatiivteeninstuseks töötamine vanadekodudes, haiglates, noortekeskustes jne. Meil tehakse aga mingeid mittevajalikke vidinaid, et oleks mingi töö lihtsalt nina ette toppida. See aga on tõepoolest noore inimese potentsiaali raiskamine.
Õige,31. märts 2017, 09:42
alternatiivteenistus lihtsalt selle pärast, et ma ei taha püssi lasta, peaks olema välistatud.
Šlang31. märts 2017, 16:40
Nagu KRA tegelane väitis, anti noorhärrale kolm valikut: hooldekodu, erikool või Päästeamet. See virisev tegelane valis erikooli - suvel, keset koolivaheaega - kus ta siis oma teenistuse pidi mööda saatma. Ilmselgelt oli sellel oivikul eesmärk võimalikult lihtsalt läbi ajada: ei mingit relvakandmist, ei mingit sanitari ebasanitaarset tööd, ei mingit füüsilist pingutust Päästeametis. Lõpuks sai, mis tahtis! Kuna erikoolis erialane personal ilmselt puhkas, kellega oleks saanud haridus-kasvatuslikke küsimusi lahata, siis tegi seda, mis vähemvõimekam personal talle ülesandeks andis.
Jep31. märts 2017, 06:18
Kohustuslik 30% kutsealustest!?
on31. märts 2017, 17:44
meil üle veerandi poistest kõlbmatud ajateenistusse ja keegi neist ei läbi alternatiivi...kui oled med-komisjonis kõlblik, siis saad valiku, mis on õige, kui aga ei anta valikut, siis on nagu hunta - ei huvita mida arvad ja pead pimesi käsku täitma teadmata mill jaoks, kelle jaoks jne.Ajateenistus peaks olema kõigile kohustuslik, las kehkatunnist viilijad ka teevad selle läbi, ja haiged ja viletsad ja...see su mõte on?Et riik edeneks, pole vaja kõiki püsside alla.
Kokkuvõte30. märts 2017, 20:52
Midagi pole teha, patsifistist pole tõesti asja. Ma ei usu, et tema tee ka tõsiteadusse viib, sest füüsika on üsna tihedalt seotud sõjatööstusega, aga noormees relvi vihkab. Pingetaluvuse skaala on tal ka madal, kui mitte meelepärane töö viis lausa psüühiliste häireteni. Seega poliitika? Hoia jumal meid veel ühe haritud patsifistist poliitiku eest, kes meeleldi saaks näiteks kaitseministriks...
Teeline30. märts 2017, 20:50
Jälle üks geenius, ehk matsikari, ärge segage minu tegemisi.
Kusti30. märts 2017, 20:26
Sa pead ise õigeid valikuid tegema ja mitte laskma end juhuslikku absurdi lükata. Ei saa ajusid välja lülitada ja oodata, et õnn tuleb õuele. Tuleb midagi juhuslikku. Kui satudki absurdi, siis kasuta ikka ajusid õiges suunas. Kui mahti on, siis loe Sveiki seiklused läbi.
veteran30. märts 2017, 20:00
olgu või harward, aga kui vant ründab, siis pole selle paberiga essugi peale hakata, siis ongi vaja selliseid vennikesi eesliinile kaevikuid kaevama ja sõjameestele suppi keetma!
on31. märts 2017, 17:50
sõjaaja kõige tähtsam ala-tagala, seal on vaja orgunnida kõike, ka padruneid eesliinile jne. aga ilma kartulikasvatajata ei saa sõdida keegi ja tagalas on rohkem tööd kui arvad aga eesliinile kaevikuid kaevama peab minema karastunud, tugev mees, mitte raisata geeniuste päid kaevikurinnatisele ehteks...
m.30. märts 2017, 18:41
Wax on, wax off. Wax on, wax off..
https://www.youtube.com/watch?v=fULNUr0rvEc
Võtad harjaseid, paned klotsi. Võtad harjaseid, paned klotsi...Wax on, wax off. Wax on, wax off... Õpi poiss, õpi!
Wax on, wax off!
vaatleja30. märts 2017, 18:09
Harward või mitte, selles pole ju küsimus. Jutt oli sellest, et asendusteenistuse läbiviimine on kehvalt organiseeritud. Kui ajateenijatega kaitseväes läbiviidavad tegevused on sama mõtestamata, siis ei ole ju ime, et paljud noormehed moel või teisel neist eemale nihverdavad. Ja see oleks juba palju tõsisema arutelu teema. Täna 18 saanud mehepojad on ju suutelised oma peaga palju rohkem mõtlema kui seda sajandi eest vene kroonusse võtmise ajal oldi.
ärge30. märts 2017, 17:42
igaüks kes suudaks keskenduda ja omab keskmisest kõrgemat aju, saaks need cum lauded jne kätte, kuid siin ilmas on liiga palju asju, mis sellelt teelt meid kõrvale kallutavad. Kas psüühika häired, mängud, sõbrad või muud isiklikud/sotsiaalsed probleemid. Ennast ehtida Cum laude-ga ja siis jonnida asendusteenistuse üle näitab, et on nagu iga teine suvalise diplomi omaja eestist. Kuid jah, nimi/uhkus maksab ja nii tagab sõna Harvald talle elus head tingimused. Ja kui võtta, et ta on mingi geenius, super inimene, siis tavaline ajateenistus tegi temast super jonniva lapse, mida pole ka paljud nö tavalised inimesed. Kuidas saavad sellised meid juhtida kui ise ei suudaks päeva ka tava tööd teha. ilmselt nägi kui saamatu ta on värvimisel, koristamisel jne, et suudab ainult rääkida ja sooja vahtu ajade, ning see pani poisi mõtlema, et tegelt pole ta keegi!!!
oivik30. märts 2017, 20:17
Ei tea, miks meil neid oivikuid nii vähe maailma tippülikoolidesse sisse saab? Natukene keskendumist, sooja vahtu ja Harvardi cum laude kukub. Nii lihtne.
Oivik131. märts 2017, 15:58
Paljudel oivikutel puudub selleks rahaline võimalus. Paljud oivikud ei saa haridust jätkata isegi mitte Eesti ülikoolides kuna vanematel pole raha, et täiskasvanud lapsi haridusteel toetada.
oivik1le31. märts 2017, 16:43
Ja kust on järeldus, et Tamrel need vahendid olid?
Pigem ikka oli nii, et Harvard andis Tamrele stipendiumi selleks, et ta nende ülikooli õppima läheks. Tõsistele oivikutele siin maailmas peavad tippülikoolid jahti ning Tamre kuulub nende oivikute sekka. Kommentaaride järgi otsustades arvab enamus aga, et selline maailma tippoivik peaks hoopis harju meisterdama ja seinu värvima.
to ärge30. märts 2017, 20:54
Ah, et nii lihtne kohe, et igaüks saaks "Harvaldi" sisse, kui tahaks?
Ettevõtja, PhD30. märts 2017, 17:19
Meessoost isikute meheks kasvatamisel on kaitseväeteenistusel päris oluline koht. Kaitseväge on kindlasti vaja selleks, et suurtel isemõtlejatel ja egoistidel mingid nurgad maha lihvida (ühe lolluse või tegemata jätmise pärast peavad kõik mingit karistust kandma ja järgmine kord seda lollust enam ei tehta. st. üks kõigi ja kõik ühe eest), et parandada sotsiaalse suhtlemise ja grupitöö (suletud kollektiivis elamise ja töötamise) oskusi. Läbi sellise protsessi on nii mõnigi pehmo meheks saanud, nii mõnigi egoist on õppinud arvestama grupi arvamusega. Alternatiivteenistus sellist grupitreeningut paraku ei paku, nii pehmod kui ka näiteks egoistid säilitavad oma endised iseloomujooned. Seda seaduspärasust võib mingil määral näha näiteks ka poliitikute juures - need kes ei ole kaitseväeteenistuses käinud on suurema egoistid.
Kui tööandjana on mul valida kahe muudelt omadustelt/oskustelt suhtelislt sarnased meessoost kandidaadi vahel, siis kindlasti võtan tööle kaitseväeteenistuses käinud mehe - arvestan seda kuni ca 35-40 aasta vanuse töötajani.
Lõpetuseks - miks küll noored mehed jätavad oma kaitseväeteenistuse niivõrd hilisesse aega? Pärast hädaldatakse liisingute, pere, töökoha/karjääri vms pärast. Läbige ajateenistus vabatahtlikult nooremana, näiteks peale ülikooli esimest kursust, see on kasulik nii mitmeski mõttes.
..........31. märts 2017, 00:06
Siiski on ülitundlikke inimesi, kes on sõjaväest saanud depressiooni. Natuke nagu kiidate siin ennast, et vaat mina saan valida jne. Jube kui õrna hingega noor inimene peab olema grupis pättide ja kaabakatega. Kiitke aga ennast edasi PhD.
PPV31. märts 2017, 09:29
Sa oled loonud omale ilusa illusiooni asjast, tegelikkus on aga selline, et mõni õpib seal viilima(kuna on palju mõtetut tegutsemist), Teine läbib allohvitseride kursuse ja on edasi mingi egomaniakk kelle tõttu teised peavad kannatama(ka tulevases töökohas ei arvesta oma alluvatega kuna temal on alati õigus). Kuigi jah normaalne inimene on võimeline sealt ka eluks vajalikke lisateadmisi omandama(aga neid saab ka oma töökohal).
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
isamaalane30. märts 2017, 17:11
Kehva haridusega roolijoodikust kaitseminister ei oska sellise IQga kaitseväelasega midagi peale hakata.Tegelt tuleks Margus Tsahkna saata harju renoveerima
Oliver30. märts 2017, 16:49
Meil nagu Venemaalgi.Olen pannud tähele järgmist.Tihti tuleb istuda kõikvõimalikel olengutel.Järjest enam on tuttavaid-sõpru kes on soetanud hiljuti kinnisvara Hispaanias,Prantsusmaal,Itaalias, rääkimata Taist.Vastus on enamasti, et puhkuseks ja kuna on odavalt saadud.Nii tuli meelde 1991.a. pustsiktse , kui meie VIPidel, kes olid Soomes,Rootsis läksid kaduma passid, et mitte tulla tagasi Eestisse.
Sass30. märts 2017, 16:46
Ausõna, mitte ei tahaks, et sellise mentaliteediga tegelane - "tipptalent", küllalt tõenäolise sõjaolukorra puhul oleks kuskil tagalas mingi staabitegelase absoluutselt mittepädeva ripatsina otsustamas üliolulisi asju! Veelgi vähem saab sellist soovida enda kõrvale rindel - see oleks kindel surmaotsus! Ilmselt reetmise tõttu!
oot?30. märts 2017, 18:51
Ja mismoodi oleks temast siis abi, kui ta pannakse saunaharju tegema? Või mis abi oleks neist harjadest sõjaolukorras? Ma ei näe mingit reetmist - noormees tõi välja selle, et paberil on olemas teenistusviis, mis reaalselt midagi ei sisalda. Ei kasvata see ka mingit distsipliini, riigi teenimisest rääkimata.
Nukits30. märts 2017, 16:30
23-aastaselt juba tipptalent? Kuhu siis veel edasi minna on? Andekas noormees võikski proovida, kuidas on lihtsat ja rutiinset tööd teha - puhkab tippteadusest ja kogeb, et elu on ka väljaspool Harvardit. Selle üliefektiivse ajakasutuse "narratiiviga" on liiale mindud, juhe jookseb justkui kokku, kui iga sekund midagi kasulikku ei ole teha...
käsk30. märts 2017, 16:22
Sõjas loeb käsk - lähed ja teed mida kästakse.
Ja nii on see alati olnud.
ettevõtja30. märts 2017, 16:22
olen aktiivne inimene, aastaid ettevõtja olnud. Kui ma peaksin kusagil 11 kuud mingeid soperdatud harju korda tegema, siis ma ei saaks mitte ärevushäiret, vaid suure tõenäosusega tahaks ennast peale 2-te nädalat oksa tõmmata. Nii et noormmes on suht kõva närvikavaga.
Lugedes neid kommentaare, tuleb ärevushäire peale, sest tundub, et suurem osa inimesi, kelle IQ natuke kõrgem, on isegi eesti keele ära unustanud ja veebis uudiseid ei loe ja ei kommenteeri. Kui see seltskond siin järjekordselt valima läheb, siis Eestis ei muutu midagi ka 100 aastaga, mandume ja mandume. Aga Harvardi cum laude diplomiga inimese paneme 11 kuuks mingeid harju tegema!? sellepärast, nagu siin osa kirjutavad, et ta meheks saaks!!! Just, kutsume välismaalt andekad noored tagasi ja paneme seinu värvima, harju tegema, Järsku saavad meheks, mis see k...di diplom ikka loeb, peaasi, et mees oleks, õhtuti vedeleks teleka ees, libistaks 3 õlut sisse, käiks rõdul suitsetamas, siis korra 230 aasta jooksul värviks mõne seina ka üle - ma olen selliseid Eesti mehi näinud do h..a i bolche.
Vot nii mehed!
30. märts 2017, 16:59
just sellepärast ongi üheotsapilet.
PPV31. märts 2017, 09:37
Ma arvan, et sa oleksid enda asemel mõne Harvardi diplomita tegelase sinna tööle saatnud ja talle natuke lisa maksnud. Kui inimene on sinna töölepinguga vormistatud, oleks see täiesti seaduslik ka.
Mul on üks idee...30. märts 2017, 15:52
Noormehed kes ei taha ajateenistusse minna saaksid riigikaitset rahaliselt(maksudega) toetada.
Näiteks sõlmib lepingu 25 aastaks, et maksab iga kuu oma tuludest 5% riigikaitsele. Antud raha eest saab iga aasta osta mõne kahuri, soomuki või tanki.
Viru Pirukas30. märts 2017, 16:28
Korraga maksmisel nõuame soliidset allahindlust!
Ja üleüldse mis ving ja hala see siin kommentaariumis olgu? Näiteks mul oli üheksateistaastaselt kolme töötajaga firma, tolle aja mõistes tõi päris normaalselt sisse :)
armetu väiklus ja lollus30. märts 2017, 15:48
See ju näitab, kui harimatud ja mõtlemisvõimetud tüübid on pandud kaitseväes juhtideks, kelle mõtlemistase ei küüni kaugemale tuimast mõttetute tegevuste käsust ja alamate allutamise ahvatlevast võimalusest! Tegelikult ongi see meie elu õnnetus, et harimatud algelised juhivad oma madalate arusaamiste tasemel ja peletavadki kõik haritud ja võimekad riigist minema!
Kas Kaitseväes peale füüsilise tegevuse ajusid tarvis polegi? Räägitakse kübersõjast ja küberkaitsest, aga selleks toome võõrmaalasi, sest ega oma rahvuskaaslased tohi targemad olla lollidest juhtidest? Omadele näitame koha kätte? Mida haritum, seda lõbusam oma harimatu maamehe mentaliteediga teda nautides alandada?!
Vmaamiis31. märts 2017, 07:55
Eks paljud asjad on Vene sõjaväest üle võetud,siinkirjutajatel /enamusel/puudub minimaalne arusaam haridusest ja selle omandamisest ja tähtsusest ja see kalake ujub meie riigi juhtimissüsteemis,pole ju mingi uudis,et meil tegelikult ei hinnata haridust ja teadmistepõhilist tegevust,kahju!!
Pehmod30. märts 2017, 15:37
Meheks olemise juurde lihtsalt kuuluvad teatud asjade läbimised. Nii lihtne see ongi.
Lihtne. Mees31. märts 2017, 02:09
Pehmoks olemise juurde lihtsalt kuuluvad teatud asjade läbimised ...
Alice30. märts 2017, 15:15
Vastik oli vaadata seda Pealtnägija lõiku. Noormees on tüüpiline lääne euroopa pehmo. Ka USA on täis selliseid kõrgelt harituid, kes nüüd lammutavad ja märatsevad pärast Trumpi võimule tulemist. Euroopa on selliste "talentide" pärast sellises seisus nagu praegu on.
Alandlikkust noormehele! Ei tasu nii tähtsust täis olla, sest elu võib ühe hetkega muutuda ja tänasel geeniusel võib juba homme raskusi mäluga olla jne. Me keegi ei tea, mis meid elus ees ootab. Alandlik peab elu ees olema ja tänulik, selle eest mis on ja mitte vinguda.
Talent?30. märts 2017, 15:00
kui Eesti riik ootabki sellise arusaamisega noori tagasi, siis on nende kodune kasvatus ikka ääretult õnnetu. Pigem õnnetus.
Laborghini30. märts 2017, 14:48
Ma ei oska väga head võrdlust tuua, aga näiteks midagi sellist. Põllumees saab aastaks kasutada Lamborghini. Midagi muud peale ta sellega ei oska hakata kui põldu künda, olgugi, et mehel on traktor hoovi peal. Kuna mõistus napib ja kogemused puuduvad, siis ei rendi ta autot välja ega tee muud kasulikku sellega.
m.30. märts 2017, 15:16
Lamborghini tootiski algselt traktoreid ja mitte autosid. See põllumees viib lihtsalt superauto tagasi tema juurte juurde.
Ongi õige talumees.30. märts 2017, 17:41
Õige talumees rakendab ka sugupulli vahetevahel adra ette, et anda tollele mõista, et elu pole ainult seks ja erootika.
m.30. märts 2017, 14:47
Piinatud geenius - so sad, so bad. Pühin pisara, võtan vasara..
mina30. märts 2017, 14:39
need kes läbivad ajateenistuse,ei ole võimelised kodumaad kaitsma,ega pole enam 39või40nes aasta,pole enam vaja m etsas püssidega roomata,käib pauk ja kõik. Palju noori,kes on jäänud väga haigeks peale teenistust,kõikide närvikava pole ühesugune.
äärmuslik aga vajalik30. märts 2017, 14:32
Teise riigi koolipingist poliitikasse, õigusmõistjate süsteemi või teadustööle sattunud inimesed on tõenäoliselt väikesele eestile kõige suuremat kahju tekitavad ametnikud . Tegelik elu on see, mis aitab mõista, mida tegelikult meil siin vaja on ja tegema peab ja mis tagab elu jätkumise maa peal. Pelgalt teoreetikud on maakera häving. Harjakeste kokkupanek oli ehk liigne äärmus aga tundub, et antud olukorras maa peale laskumiseks hädavajalik, kui see tegevus lausa paanikahäireid tekitas.
Retsepita ja tasuta DIY30. märts 2017, 15:22
Juba V.I Lenin teadis mis on parim paanika- ja ärevusvastane vahend.
Teine31. märts 2017, 11:51
Ja ongi nii,et keegi ei taha enam teha füüsilist tööd,midagi toota,kasvatada,vaeva näha.Kõik istuvad arvutis ja arvutavad,kirjutavad,bloggivad.See kõik on tore,kuid mis meist niimoodi saab?
kalew30. märts 2017, 13:47
kui patriotism ja militaarsus nii vastumeelt on siis ehk peaks asendusteenistuse tõesti läbima valitsuses, seal hulk noormehi kes on kartnud sõjaväge nagu tuld ja planguvärvimist samuti aga Harvardis ei ole käinud
saadet näinud30. märts 2017, 13:46
Selliseid inimesi on väga vähe, neile tuleks tõesti kuidagi teistmoodi rakendus leida. Noormees ütles, et miks ta peab tegelema mõttetustega alternatiivteenistuse ajal. See oligi asja point. Mitte see, et ta ei tahtnud midagi teha. Kaitseväe asjapulgad peksid kokku istuma ja mõtlema välja, kuidas sisustada see kohustuslik aeg ikkagi nii, et asjast oleks kasu kõigile osapooltele.
Milles küsimus?30. märts 2017, 14:08
Jeesus pesi jüngrite jalgu. Paavast, see Jumala asemik maamuna pääl, kuuldavasti jätkab Jeesusest lähtuvat traditsiooni. Mis on selle asja mõte? See on kõrge ja kuulsa laskumine maise lihtsuse tasemele, inimupsakuse alandus, meeldetuletus, et me kõik oleme surelikena võrdsed, see on maa peale tagasitulek. Kui keegi omas "ülendatuses" tunneb end solvatuna lihtsat tööd tehes, siis peaks ta nende asjade üle tugevalt järele mõtlema. See mõni kuu "pintsli liigutamist" ei tohiksw ühelegi kõrgelt pärjatule liiaks olema, poleks seda ka haiglas sanitarina siibreid kanda.
Z.31. märts 2017, 00:50
L i h t n e töö ei tohiks tõesti kedagi solvata ega alandada. Aga siin on jutt m õ t t e t u s t tööst, mis alandab seda, keda sunnitakse seda tegema, ja mis veel hullem - devalveerib t ö ö (kui mõtestatud, loova ja kasuliku pingutuse) mõistet. Rääkimata sellest, mis antud juhul ilmselge - raiskab mitmekülgselt andeka ja siiralt oma võimeid rakendada sooviva inimese aega, mille sihipärasest kasutamisest tõuseks tulu kogu rahvale.
Sa ise31. märts 2017, 02:13
muidu, mitu siibrit ka kandsid?
Niisama küsin.
PPV31. märts 2017, 09:47
Siin on tegelikult vastuolud sisse programmeeritud, Tema ande ja võimekusega peaks olema võimalik lahendada nende praakharjade tekkimis probleem või vähemalt lihtsustada nende korrigeerimis protseduure. Võimalik, et veel miskit optimeerida ja harjategijate elu lihtsamaks teha. Inimene ei suutnud lihtsalt oma tegevusi lahti mõtestada ja võttis seisukoha, et see on mõtetu tegevus ja ei hakanud oma pead sellega üldse vaevama.
on31. märts 2017, 18:13
vaja siiber kinni lükata, muidu jahtub ahi ära...
Lihtne30. märts 2017, 17:16
Lähevad haiglatesse sanitarideks. Kasu kõigile - haiged saavad transpodritud ja pestud-kasitud. Ja pehmod õpivad verd, higi ja pisaraid mitte kartma. Need, kel ärevushäired tekivad, saab edaspidiseks avalikust teenistusest, sealhulgas ka poliitikast, välja praakida, sest võib juhtuda, et tähtsaste otsuste langetamisel hakkab taoline tegelane hingeldama ja hirmust karjuma.
Väga vähestele inimestele30. märts 2017, 17:47
No aga see nimetet noormees ju ei tahtnudki midagi teha. Selleks loobus ta ka ajateenistusest, kus tema aeg oleks olnud nii sisustatud, et esimestel kuudel oleks ta vaevu magadagi saanud.
Tema valis selle asemel lebotamise ja ärgu nüüd virsegu, et selle aja jooksul see erikool talle Harvardi-laadset teaduslaborit ei garanteerinud.
To hmm30. märts 2017, 13:23
Vaadake aastaarvu kalendris, pole enam 1941. Aeg, teadmised ja seadmed on palju edasi ernenud. Peaks ehk süsteemis ka edasi arenema.
Lihtne30. märts 2017, 13:31
Raske31. märts 2017, 02:15
kaine30. märts 2017, 13:21
üldiselt sellised tipptalendid, keda harjameisterdamine ärevusse ajab, ei saavuta ka oma erialal suurt midagi.
30. märts 2017, 13:44
jutt sul küll kaine inimese oma pole. kus nüüd tuli ekspert.
Mnjah30. märts 2017, 15:17
väites on iva.
Ärevushäire viitab vähesele stressitaluvusele. Kui uurimistöös ei lähe kõik ludinal ja lisandub palju igavat tegevust, hakkab see mõjuma.
Kavalamaks maandamiseks pole noormees piisavalt paindlik ega jultunud.
MEELSUS30. märts 2017, 13:18
Kui meie teistes riikides hariduse saanud , uued , pukkiseatud kohtunikud oleks päris inimlikku õiglust, globaalse soojenemise takistamist ja eestlaste siinset igapäeva turvalisust esmatähtsaks pidanud, ei oleks neid hetkel rumalate ja meile mittesobilike eurodirektiive järgimist nõudvate kaasuste kohtunikeks määratud. Tähtis on see, et sa ajurakke liigutamata tormad täitma vaid arutuid , etteantud eurodirektiive, s.t. täidad vahendeid valimata valitseva klanni käske ja keelde. Nad peavad sinu meelsuses nii kindlad olema, et sa oled euroseaduste nimel nõus musta valgeks mõtlema, rääkima ja kirjutama. Kui sa tuled usast, siis pole päris kindel, mille eest või kelle vastu sa võitlema võid hakata. "Parem tee harjakesi." KIndlalt jõuab usas hariduse saanute kätte ka kord aeg . Oleme ju tuulte tallermaal ja üle 15 aasta sama kupja käskude kuulamine pole eestlasele enam omane. Seega, pea vastu, poiss, küll tuleb ka sinu aeg!
abdallahi30. märts 2017, 13:06
Pojukese haridus on ju ka vastava erialaga ikkagi kliimamuutused ja muu selline õhumüük. Mis sellisest ikka tahta. Kuigi nüüd las teeb doktoritöö sellest kuidas seinavärvimine kliimat mõjutab. IRW
Tiit30. märts 2017, 13:21
Kas Harvardis opetati seinu värvima? Sellist tööd peab iga endast lugupidav mees oskama. Kui ei opetatud, siis kaitsevägi opetab.
Kaitsevägi-31. märts 2017, 02:19
seinavärvimise õpetuse astus.
Elementaarne (ehk: nii lihtne see ongi)
tore30. märts 2017, 12:53
kes te ise olete,igapäevased kommentaariumis sõimlejad.
30. märts 2017, 13:47
Nemad ka Harvardi haridusega sõimlemise alal. Igal alal geeniused, ükskõik kellest või millest artikkel ilmub, on nemad hinnanguid andmas, negatiivseid muidugi.
Kõige tähtsam30. märts 2017, 12:36
on ikka üks Kaitseväe väike si..peast kaitseressursside riigiametnik, kellele on antud õigus otsustsda, kuhu keegi kutsealuse eas noormees sobib ja kes seejuures arvab, et ta on Jumalast järgmine isik maa peal.
jaan30. märts 2017, 12:33
Mis siis, et tark poiss seina värvida ei oska...
Tarka tunned sellest:31. märts 2017, 02:21
värvib seinu, teeb harju ... jms
Nii lihtne seee ongi!
pilkpeale30. märts 2017, 12:26
Alles see oli meie naabrite juures, kus üks selline geenius oma pere tappis.
Ennast kiitmast ma ei väsi30. märts 2017, 12:23
Aga tegelikult on enese kiitus jube, öeldakse, et lausa haiseb.Noormees on ju sellises eas, kus arvatakse,et mina ja maailm,kuid maailmal on sinust veel täiesti suva.See, et maailm sind kiitma hakkas, läheb veel oi oi kui kaua aega,kui üldse hakkabki.
T.Mets30. märts 2017, 12:07
Noormehe tümitamine näitab ainult nende madalat laupa. Neid eestlasi, kes on lõpetanud Harvardi kiitusega on vähem kui ühel käel sõrmi. Ning selle saavutuse tipuks minna pikkadeks kuudeks nõmedaid harju tegema viiks ka tugeva natuuriga inimese kestvasse stressi. Muide, ka kuulus tuumafüüsik Sahharov oli isiklikus elus nii saamatu,et ei olnud võimeline isegi naela seina sisse lööma, ometi keegi ei tänitanud teda selle eest. Siin mõned kommijad tuletavad meelde teenistust omaaegses nõuka armees, kus sellised intelligendist valgekraedolid üldise põlu all Uus Venemaa on targem jasellesed kõrgema IQ kutsealused koondatakse teaduritest eriroodudesse kus nende tegevus kodumaa kaitsesse on kindlasi mõjusaam mõttetute harjade tegemisest.
caff30. märts 2017, 12:16
No vabanda, aga noormees jätab kogu oma tippkõrghariduse juures siiski mulje, et tegu on lillekesega, ja mitte kuigi ilmastikukindla sellisega. Enesehinnangul on ainult taevas piiriks ja see võib hiljem osutuda päris korralikuks komistuskiviks kui vaja mingis teadus- või ärikollektiivis kellegagi päriselt koostööd teha, mitte omaette ekraani taga. Ta peab enda sobivust ühiskonda veel tõestama, eks ole, olgu harvardist-smarvardist või ükskõik kust. ... btw, on siiski huvitav tõdeda, et kõrge enesehinnang ei takistanud minna kaebama ajakirjandustädidele oma kurba saatust....
Aga,31. märts 2017, 02:23
mis see sinu asi on?!
Raivo30. märts 2017, 12:06
Kommidest on näha millised harimatud on inimesed.ja ega sõjaväeski normaalsemad ole.
???30. märts 2017, 12:03
Tipptalendiga? Pealtnägijas ńimetati juba lausa, et geeniusega. Aga kas nii noore mehe korral pole selline hinnang veel veidi enneaegne? Olümpiaadide võidud näitavad vaid võimete olemasolu. Potentsiaali, Geniaalsusest ning tipptalendist võiks rääkida siis, kui oma ka juba omalalal mingeid suuri saavutusi ette näidata. Nii noore mehe puhul vaevalt et midagi erilist veel olla võiks.
Ma ei taha hoobelda, kuid kooliajal oli minulgi pedagoogide arvates suur potentsiaal mitmeski valdkonnas. Kuid aeg läks ja minust ei saanud midagi erilist.
kuidas nii30. märts 2017, 12:12
Oled ju osa kõrgemast eluvormist ehk siis Õhtulehe/Delfi kommentaator, kes teab alati kõige paremini, kuidas korraldada haridust, kiirabi tööd, pagulaspoliitikat, ravida homosid jne.
Inimesel on ette näidata reaalsed akadeemilised saavutused sellises vanuses. Suutlikkus saada hakkama tippülikoolides näitab ka keskmisest kõrgemaid sotsiaalseid võimeid. Panna teda harjasid tegema (mida teevad näiteks vaimse puudega inimesed), on totaalne potentsiaali raiskamine.
baphomet30. märts 2017, 12:41
Ei tähenda. Manduva Lääne teadlased on toonitanud, et eriti ülikoolid on mõnusad äraelamiskohad igasugustele aspergeritele-autistidele.
Mõni neist on loomulikult nii kõrge IQ-ga, et suudab head suhtlemist imiteerida, aga kui ta situatsiooniga hakkama ei saa, n.ö. reedab oma oskamatuse- näiteks nn. sensory overload situatsioon.
30. märts 2017, 13:52
Jaa, Harvard on kindlasti "hea äraolemise koht", kus "imiteerid" teadmisi. Mis kool endal ka seljataga?
to kuidas nii30. märts 2017, 13:56
paremini ja õigemini ei saakski "???"-le vastata. Mõtlen, et miks selliste kommentaatorite "võimed" lastakse raisku minna.Kõige paremad riigijuhid, õpetajad, arstid meil siin ju olemas
baphomet30. märts 2017, 14:02
Ükski õpetaja ei keela õppimist, nii nood vastava ala spetsialistid räägivad. Mõni kur on suutnud endale ka ise korraliku keeleoskuse ja hariduse muretseda. Näiteks H.Schliemann. Aga autismiteadlased on sellisest imiteerimisest kirjutanud küll ja küll- imiteerivad suhlemist papagoi kombel ning tänu headele teoreetilistele teadmistele sel alal ja suhteliselt kõrgele IQ-le võivad äragi petta. Lihtinimesele on suhtlemisoskus nagu sündimisel kaasa antud, neile mitte.
Tõenäoliselt30. märts 2017, 16:03
kolm klassi külakooli kui sedagi.
to Tõenäoliselt30. märts 2017, 16:19
Miks tõenäoliselt? Omaenda biograafiat peaksid igaüks ju ikka täpselt tundma ja mäletama. Mis räägid sellest kolmandas isikus?
to kuidas nii30. märts 2017, 16:44
See asendusteenistus oli ta enda valik. Kui ta läinuks ajateenistusse,võinuks ehk ka intelligentsema töö peale saada. Sest armees on ka kohti, kus on haridust ning intellekti vaja. Aga et selline väidetav geenius üldse vabastada? Aga kas selline vahetegemine ei oleks omamoodi eliidi, privilegeeritud, kohustustest vaba uusaadli loomine? Kui teenistus on ikkagi kõikide füüsiliselt tervete meete kohustus, siis peavad ka geeniusedki selle läbi tegema.
Oot31. märts 2017, 02:26
kas oled aspergeritele kade või?
Asperger31. märts 2017, 02:28
so what ... kaasa sündinud .... võivad olla ka muud omadused, millest sinul nt pole aimugi.
Oled aus31. märts 2017, 02:24
Harvardi poisid lippuriteks.30. märts 2017, 11:54
Ma paneks ta tavalisse väeossa asenduslippuriks. Las jookseb suure, raske, valge plaguga ümber metsa hommikust õhtuni ja karjub- "Annan alla!".
Taplustandri kuningas30. märts 2017, 11:52
Väeteenistus ja kõrgem haridus ei sobi kokku. Sõdur peab olema alluv käsen, poon ja lasen käskudele ilma ise olukorda analüüsimata ja hindamata. Oma aju ratsionaalselt kasutama õppinud inimese jaoks on see väga raske. Samas nendele, kelle jaoks igasugune kool ja eneseharimine on ajaraiskamine ning kõrgemat vaimset rahuldust pakuvad möllu panemine, joomine, naiste sebimine ning autoga rallitamine on riigikaitse süsteemis palju vastuvõetavam. Nt. kui saad käsu minna ja vaenlane (teine inimene) nüüd ja kohe tappa siis igasugune analüüsi- ja mõtlemisvõime on selle piduriks ja vaimselt raskendavaks asjaoluks.
Patsifism maiäss!30. märts 2017, 11:49
Sellised omast arust väga targad tegelased poevad patsifismi taha nagu ema seeliku taha. Kui vene sõdurid sellise mölaka lapsi täägi otsa torkavad ja naist vägistavad, siis aitab naist kinni hoida või? Või temal, kõrgeltharitul ei kõlba kodumaad kaitsta, sest mingid põhimõtted ei luba- ptüi! Nii targad ja nii kõrgeltharitud tegelased võiksid nende rumalate tagant koristada, kes püssiga mudas müttavad- nende vorme pesta ja saapaid harjata. Siis kuluksid ka need harjad marjaks ära, mis ta oma valgete käekestega valmis tegi. See oleks ju küll mõtestatud tegevus.
dodu30. märts 2017, 11:42
Minu meelest töö kiidab tegijat ja andku aga minna , seal kus madalama haridusega poss ühe käe ja pintsliga seina värvib, taipab kõrgema haridusega ja IQ ga tüüp kahe käe ja pintsliga värvida :D selliseid on Kaitseväkke väga vaja. Suurem tööjõudlus ikkagi.
Kuid. Kui vaja kodumaad kaitsta ja oma pere, kas see igavesti kõrge IQ ga tegelane jookseb siis emme saba alla või naise selja taha? Mina sellist meest ei tahaks. See pole mees, vaid hiir.
30. märts 2017, 11:58
Ole rahulik, ega tema sind ka tahaks.
Väga nõus30. märts 2017, 12:02
Härra ise valis endale harjapunumise ja olgu sellega rahul. Kui kaitseväes ei sobi olla siis lasku käia. Kaastunne tema suhtes on null. Patsifism on selline nähtus, mida ei ole võimalik tolereerida ja antud juhul leian mina, et harjadepunumine on tema IQ vääriline töö. Ja seda selle pärast, et lugupeetav noor geenius ei suuda aru saada lihtsast tõest, et riigikaitsesse on vaja panustada. Loota , et teised sinu eest sõdivad on väga egoistlik. Iga normaalse mehe jaoks on sõdimine ebameeldiv tegevus. küll aga tänases maailmas peab enda eest seisma. Kui inimese intellekt nii kõrge on, siis peaks ta sellist lihtsat tõde lennult haarama. See, et talle isiklikult relvad ei meeldi ei ole argument. Ja ka kõrgeltharitud härral võiks pisut eneseuhkust olla.Ta nimelt pole ainus selline , kes kaitseväes on. Ei ole paraku meil olemas sellist kõrgemat klassi kelle eest teised peavad surema. Aga paistab, et härra siiski on valinud selle , et tüdrukud tema eest relva kannaksid. Hale lihtsalt, väga hale mees. Oma aega saab nii planeerida, et sinu teadusetegemine ei saa kannatada ja see 8 kuud võiks äkki sulle kasuks tulla ja hakkaksid ehk maapealseid asju nägema.
Nublu30. märts 2017, 12:52
Keeniuse vilusuufiast lähtudes peaks siis ajateenistusse valitama ainult IQ alusel. Need kel üle 100 on vabastatud kodumaa kaitsmisest .Või....
hei, deed31. märts 2017, 02:32
deduška- nii isalikult noomid siin, hale mees ...
Ando30. märts 2017, 12:24
Olen ise 2 aastat võõrriiki teeninud.Eesti kroonu on sellega võrreldes lasteaed ja poisid peaksid ikka suutma see 8 kuud ära teenida.Aga on ka erandeid ja sellega peaks normaalne riik arvestama ja neile kõigile kasulikku tegevust leidma.Kui selliseid tarkpäid poleks,siis sõdiksime siiani kivikirvestega.Targemad mehed-naised peaksid riigile oma panuse andma ikka ajudega.
Ära liialda30. märts 2017, 20:32
See sell pole elus veel midagi teinud ja kliimaspetsialistina on lootust tal ka töötute leeri astuda. Riigikaitse teenistuses lorusid ei vajata ja sellised nõrgukesed psüühiliselt haiged suupruukijad on seal välistatud. Seega noorsand on endale üsna oluliselt karjääriredeli pulki saaginud. Mina teda ei usaldaks.
Tahab meest30. märts 2017, 19:22
See poiss tahab rohkem meest.
Liiga tark30. märts 2017, 11:36
Liiga tark et kodumaad kaitsta. Sellise intelligendi jaoks on relvaga metsas roomamine samuti vähemõtestatud tegevus ega sobi tema põhimõtetega. Sellised tarkpead oleks õige panna muru värvima või midagi veelgi tobedamat, et ei tekiks tahtmist sõjaväest kõrvale hiilida.
ojah30. märts 2017, 11:30
Tegu on ju alles poisikesega. Selles vanuses ongi selline suhtumine, et mina tean ja mina olen. Isegi neil, kel pole ette näidata Harwardi kraadi. Kunagi tulevikus, kui ta oma maailmavaateid/ütlemisi meenutab, siis on tal endalgi häbi.
Ma kahtlustan, et ka kõik tema pooldajad on selles vanuses. Mõistus tuleb ajaga, mitte paberitega.
Ehk siis. Noores eas võtke vastu kõikvõimalikud väljakutsed, isegi kui see on harjade punumine või ajateenistuse läbimine. See *tuleb* kasuks.
tähed tagurpidi!30. märts 2017, 11:33
TALLE EI MEELDI "AJALEHEPOISIST MILJONÄRIKS",TEMA TAHAB KOHE MILJONÄRIKS.
noh see ojah30. märts 2017, 11:38
on oma sada grammi kätte saanud. Tola mõtlemisvõime ongi kahuriliha tasemel. Lase aga luuaga kiiremaid liigutusi teha - muidu keerutab tuul liialt tolmu üles.
riigimees30. märts 2017, 11:14
Põhiseaduses pole minuteada mingitki erandit kirjas. Soomes käivad kõik kaitseväes ja keegi ei vingu, ehkki meie peame soomlasi tihtipeale mökudeks ja äbarikeks on seal reaaluses rohkem pallidega mehi ja naisi, kui meil siin.
30. märts 2017, 11:40
õhupallidega kahuriliha - mida lollim,seda sobilikum. Kui ei anna õiget kahuriliha mõõtu välja,siis stalini 100gr aitab
ei vasta tõele30. märts 2017, 12:05
Eestlaste kaitsetahe on sama suur või pigem suurem. Meil on lihtsalt press, kellel pole millesti kirjutada, siis otsitakse selliseid skandaalihõngulisi asju. See üks süldipüss ei ole eestlaste kaitsetahe vaid üks lodev inimene, kes vaatamata oma haridusele ei suuda mõista lihtsaid tõdesid.
Nõukogude jäänuk31. märts 2017, 16:46
Hindamaks eestlaste kaitsetahet on vaja võrdlusmomenti. Kaitsetahe võrreldes 1918 aasta või 1940 -nda aastaga on küll väga kehvake. Nagu näeme, on peale tulemas lumehelbekeste ja i'm in title to põlvkond. Nemad juba oma ülikonda kaitsekraavis istumisega määrima ei hakka. Peamiselt just seetõttu ma Eesti kui riigi tulevikku nii mustades toonides näengi. Lootus praegusest segaduste ajastust iseseisvana välja tulla on minu hinnangul küll kaduvväike. Ja "Pealtnägijas" nähtu ainult kinnitab seda.
kadrin30. märts 2017, 11:07
Täpselt! Harvardi poisid peaks ka eraldi õhku saama. Ei ole ju mõistlik kvaliteetinimesi sundida kõige madalama klassi maalritega sama saasta hingama.
eh30. märts 2017, 11:13
sellepärast oledki harimatu tibin, et ei mõista - küsimus ei ole Harvardis või teaduskraadis. Küsimus on selles, et asendusteenistus ei tohi olla asendustegevus, kus teenistuses olijatele otsitakse pseudotöid, et nad oma aja täis "teeniksid". Ja just selle tühise ükskõiksuse too haritud noormees avalikkuse ette tõi.
30. märts 2017, 12:01
ega siinsed tibinad ometi jutu mõttest aru saa, nemad kommenteerivad oma võimete kohaselt
haritud noormees?30. märts 2017, 12:09
haritud noormees peaks oma valikutes seadma esikohale kaitseväe mitte patside punumise. Haritud noormees ei saa aru lihtsatest tõdedest ja haritud noormehel ei pea seal nii hea olema. Haritud noormehe haridus ei ole ka selline , mida kaitsevägi kuidagi kasutatada saaks, seega oli haritud noormees õiges kohas ja punus harjapatsikesi.
Kadrin (harimatu tibin)30. märts 2017, 13:31
Artikli küsimus ongi just Harvardis. Loe! Selgelt on kirjas : 23-aastane Erik Tamre küsib: kas Harvardi kraadiga tipptalendi jaoks on parim rakendus kaitseväe asendusteeninduses seinu värvida ja harjasid punuda?
Ja minu seisukoht on, et riiklikul tasemel tuleb kvaliteetinimesi Harvardist varustada ka parema õhuga, kui madalakvaliteedilisi.
30. märts 2017, 14:00
No ikka veel ei saanud aru? Mis teha.
Juulius30. märts 2017, 17:38
Mees ise valis asendusteenistuse. Arvan, et igal juhul oli talle selgitatud, mida see asendusteenistus endast kujutab. Sõjaväes oleks kindlasti mingi aja pärast rakendatud staabitööle.
Noormees on kindlasti väga haritud ja ka võimekas õpitud erialal, aga elukogemuse mõttes oleks ka sõjaväes võinud käia. No muidugi on meie riigikogus ja valitsuses meesterahvad, kes ei ole sõjaväes käinud ,aga võtavad sõna ja on kõvad poisid seaduste alal.
Lugeja30. märts 2017, 11:02
Tunnustatud ülikooli (loe tippülikooli) igaüks ei pääse, aga need kes on sinna pääsenud ja selle edukalt ka lõpetanud väärivat siiski enamat kui siin poriga loopimist. Kui meie oma talentidest lugu ei pea siis jääme neist lihtsalt ilma, sest teised hindavad neid ning pakuvad neile oma võimetekohast tööd ja muidugi ka palka. .. ja nii nad läinud ongi!
ÖÖ30. märts 2017, 11:35
Sellistest "talentidest" kes oma kohustusi ainult vingudes täidavad või hoopis eemale hoiavad ei peaks küll lugupidama. Nii nagu päriselus nii on ka kaitseväe edukaks läbimiseks / kursuse lõpetamiseks/ natukenegi vaeva vaja näha.
30. märts 2017, 12:04
Esiteks, miks sa talent jutumärkidesse paned? Teiseks, püüa lugeda nii kaua kuni sa kirjutatu mõttest aru hakkad saama. Selleks on ka vaja vaeva näha, sinu puhul päris palju, tundub.
ÖÖ30. märts 2017, 12:53
Talent on jutumärkides väljendi mitteotsese tähenduse eristamiseks tekstis. Tamre nimelise hädavarese pajatuste läbilugemiseks ei ole küll vaeva vaja näha. Hea, et see mees ärevuse asemel allergiat ei saanud.
sa ise,31. märts 2017, 02:39
muidu, pissisid püksi, we?
Veel küsimusi30. märts 2017, 12:03
Mida see talent veel võiks teha, kas makse peaks maksma, kas liiklust võib rikkuda, aga e arvelt raha röövida, või vägistada. Ei löö see 8 kuud kellegi hingeelu sassi, kui juba enne sassis poleks.
mitte keegi30. märts 2017, 12:13
Keegi ei sea kahtluse alla härra kompetentsi tema erialal, küll on aga vastik tema suhtumine. Patsifism ei ole argument, et mitte minna kaitseväkke. Inimese egoism paistab nii suur olevat, et pole kindel, et sellisest talendist üldse kellelgi kasu on.
Ära31. märts 2017, 02:40
kõike enda kaudu mõtesta
Eruohvitser30. märts 2017, 10:53
Tere. Kaitseväe elukorralduses on kindlasti teatud vajakajäämisi. Üks nendest on alternatiivteenistuse korraldus. Ma ei ole spetsialist asja lahendama, seega võin vaid oma seisukohta väljendada. Erinevatel aladel andekaid inimesi võiks (ja peaks) alternatiivteenistuse raames kasutada elualal, milles nad tublid ja andekad on - küsimus on pigem seadusandluses ja kaitseväe võimalustes. Ka kaitseväes on meditsiiniteenistus, IT, transpordi osakond, orkester jne jne. Kas ja kuidas rakendatakse noori, kes ei soovi relv käes ajateenistust läbida (kuid läbida soovivad), on omaette küsimus. Arvan, et artikli mõte oligi pigem mitte erandite esiletõstmises kuivõrd nii isiku kui ka kaitseväe huvidele vastava võimaluse puudumine. Loomulikult võis põhjuseks olla mõne ametniku küündimatus aga selle eest pole kahjuks keegi meist kaitstud. Avarama mõtlemisega on lahendatavad kõik probleemid - kui oled veendunud patsifist kuid soovid seadusejärgset teenistust läbida on riik see, kes võiks (ja peaks) sulle sobiliku (loe: alternatiivse) võimaluse leidma. Oluline on ju tegelikult kutsealuse integreerimine kaitsemehhanismi, mis käivitub kriisiolukorras. Säärasel juhul pole harjapunujat vaja, oletatavasti võiks aga abi vajada näiteks meditsiiniteenistus... Taaskord tuletaksin teile meelde, et kaitseväes on esindatud tegelikult kõik elualad ja ametid. Sõjardid tahavad ka süüa, magada puhaste linade vahel, kasutada arvuteid jne jms - alternatiivseks (relvavabaks) teenistuseks on võimalusi piisavalt - tuleb neid ainult rakendada!
uku30. märts 2017, 11:20
Järgmisena peab Kaitsevägi hakkama lahendama mõne aktiivse "lilla" juhtumit.
Koolist võid ju30. märts 2017, 10:46
haridust hankida, palju jaksad. Elus peab omal mõistus peas olema.
nõus, metsas roomavad poris ka kõrgema haridusega mehed30. märts 2017, 10:54
nemad miskipärast ei hüüa: "väärin muud..."
Sõjaväes on pandud ka hambaharjaga peldikupotti puhastama, hoolimata haridusest.
Ja 30. märts 2017, 11:39
just sellise tegevuse vastu noormehe terve mõistus tõrgub. Kellele meeldib ja tegevus loogiline või loominguline tundub võib ka kodus hambaharjaga wc potti nühkida.
Ebaloogiline puhtus30. märts 2017, 11:57
Ja kuidas see WC pott peaks puhtaks saama kui mitte nühkides? Ei puhastagi või? Ükskõik kas kodus või sõjaväes, mis on ka sõduri kodu.
30. märts 2017, 14:05
Kas sa tõesti puhastad kodus seda hambaharjaga? Sa järelikult ei saanud kustutatud kommentaari tõttu asjale pihta.
baphomet30. märts 2017, 10:29
Kui harvardi cum laude nii tyhma juttu ajab, siis näitab see et pole tegelikku vahet selles, mis koolis õpid, kas lõpetad cum laudega või oled tavaline jopski või üldse harimatu oss.
vorst vorsti vastu30. märts 2017, 10:36
kui sell ei hooli kodumaa kaitsmisest (relva kättevõtmine on talle eetiliselt vastuvõtmatu), miks siis peaksime tema pärast muretsema?
Mis tegelikult30. märts 2017, 10:59
Nii ta väitis, jah, kuigi väga veenvad need argumendid polnud. Tundus hoopis, et ta ootas asendusteenistusest mingit distsipliinivaba tsiviilluhvitamist, et teatab ülbelt "tsau-pakaa, ma lähen nüüd oma huvidega tegelema, teie vaadake ise, kuidas siin hakkama saate". Aga võta näpust.
baphomet30. märts 2017, 10:40
Soovisin selle tarkusega öelda seda, et kõik dharmad on tühjad. Sõltub endast, millega täidad. Oma tarkusest või rumalusest.
30. märts 2017, 12:07
Kommentaari lõpuosaga iseloomustasid ennast
baphomet30. märts 2017, 12:23
Kas siin kirjutab sihandseid komme ajugeenius, kes sõjaväes hakkama ei saand? Mu isa oli ka nõuka mereväeohvitser ja ei pand nigu sellist vingumist tähele, ehkki ta kolleegid olid vahel pahased, sest poosetas liialt oma paremate oskustega ja suuremate vaimsete võimetega.
Suured vaimsed õpetajad eraldasid samamoodi teri sõkaldest - panid õpilaskandidaadi mingit tüütut tegevust harrastama, enne kui üldse jutule võtsid.
Noormees tundub olevat pehmokene, aga küll elu selliseid õpetab.
Ma oleks seda kõike justkui varem kuulnud. Ah jaa...30. märts 2017, 10:19
"Nii nad tapsidki meie Ferdinandi," ütles virtin härra Švejkile, kes oli aastate eest vabanenud sõjaväeteenistusest, kui kroonuarstide komisjon ta lõplikult lolliks tunnistas, ja elatas ennast nüüd sellega, et müütas mingeid jõledaid segaverelisi koerapeletisi, võltsides nende sugupuud
issand, issand30. märts 2017, 10:08
Nii tark mees ! See vist tavatoitu ei söögi, sööb vaid kulda.
noh30. märts 2017, 11:45
kes kulda ja kui mõistus ei võta,siis mulda.
neh30. märts 2017, 10:06
meil ju innovaatiline e-riik ja kõik on kole targad, eriti veel suured ülemused, mida suuremad seda targemad
aga eks iga asi õpeta miskit, kasvõi seda kuidas madalamal astmel tegelik elu toimib, ikka selleks et jalad maas püsiksid muidu on tiivad liiga võimsad
30. märts 2017, 11:21
kes on loodud lendama, sel ei kõlba roomata.
kõik see..30. märts 2017, 09:37
See näide on selge, et pole ikka mõtlevaid inimesi! Kuidas inimene saab riigile kümneid kordi kasulikum olla ,sest ise arvan kindlasti oldi teadlikud ülemused ,aga võib olla ei olnud ka???
aga inimeseks kasvamisel on30. märts 2017, 09:47
vahel rutiinne lihttöö väga vajalik.
Nimi30. märts 2017, 10:22
Intelligents on koorem. Palju lihtsam on olla oss ja kõrgharidusega inimesi matsideks sõimata, sest enda haridus piirdus 7 klassi abikooliga.
Eesti on täis madala lauba ja kõrge turjaga noori mehi, kes tõmbavad kanepit või panevad tableti keele alla ja saavad sellega kohe sõjaväest vabastuse. Sellised oleks sobiv kahuriliha, ehk parandavad sõjaväes ka pisut oma tervist ja õpivad distdipliini.
Haritud inimesed jätke välja oma harjade valmistamisest ja metsas roomamisest.
to nimi 30. märts 2017, 10:45
Haritud lumehelbeke saab juba pintsli peale mõtlemisest ärevushäire.
.30. märts 2017, 10:55
aga las pintsli peale mõtleb see, kellel aju keerulisemate asjade mõtlemisest kokku jookseb, selliseid on meil eesti täis, noored mehed nagu härjad, panevad jooki ja kihutavad bemmirontidega. need tuleks sõjaväkke kupatada
Väga väga õige31. märts 2017, 02:46
aitäh selge ja lühida väljaütlemise eest.
naine30. märts 2017, 09:26
Mis on meie kaitsevägi SO 5 nädalas treeninglaager. Nädalavahetused kodus Raha ei ole liisingud peal, mida maksavad naised emapalgast või ämmad äiad oi oi oi. Koolid pooleli
Selline kaitsevägi võiks olla 3 kuud ja oled ja teedki õppusi. Uskumatu raha raiskamine käib KAITSEVÄES
30. märts 2017, 12:00
kaitseväes saad ka kohe peale kooli ära käia, kes keelab. aga ei. vanainimese asja peale ollakse küll mihklid.
to naine30. märts 2017, 12:26
Teie puhul on kidlasti tegemist tõelise eksperdiga, kes suudab analüüsida kaitseväe tühusust ja vajalikkust. Teab kindlasti ka seda millistes etappides midagi õpitakse jne. oma kööki suppi keetma ma selliseid eksperte kõll ei lubaks
Sul31. märts 2017, 02:47
juhan30. märts 2017, 09:21
Üsna mõttetu pehmoga on selle venna puhul küll tegemist. Ega haridus matsi riku ütleb eesti kõnekäänd.
Sinu 30. märts 2017, 09:42
kommentaari põhjal tundub väide õige olevat!
caff30. märts 2017, 09:10
poja sai alternatiivteenistuses ärevushäire? Tsiviilis olles, praktiliselt?! No johhaidii....
Lampjalg30. märts 2017, 08:49
Probleem ei ole põrandat küürivas Einsteinis vaid
kahes kolmandikus kutsealustes kes viilib sellest kõrvale
ja see see on sigadus kuubis
30. märts 2017, 11:44
Einsteinidest võib siiski rohkem kasu olla kui põrandat küürivana. See on ikkagi inimressursi meeletu raiskamine, meenub Švejk oma absurdiga.
30. märts 2017, 12:03
ilmselt poiss poleks kurtnud , kui oleks ka normaalset lihttööd saanud. põhiprobleem oli ju mittevajaliku töö leiutamises.
Kas30. märts 2017, 08:48
Teie enamuse arvates on soda ainult tulistamine?Saage aru...ei ole enam II maailmasoda.Selliste haritud inimeste ajupotensiaal tuleb ara kasutada,mitte harju valmistama,mida kellelegi vaja pole
mann30. märts 2017, 08:59
Keegi ei käsi harju valmistada, läbigu kaitseteenistus, nagu kõik need tublid poisid (ja ka tüdrukud), kes ei vaevu vinguma ja virisema. Kust me siis tõmbame selle piiri geeniuse ja natuke vähem geeniuse vahel? Alati leiab põhjuseid, miks mitte oma kohust täita.
Et kui30. märts 2017, 09:27
põrandaharjade asemel teeks saapaharju, siis oleks igati korras? Tulemuse kasulikkus nii riigikaitse kui isikupoolsete võimaluste kasutamise koha pealt ju sama ja kahuri-hakkliha kasvatada ei ole ka mõtet, sest kõik naabrid on meist füüsilise arvukuse poolt üle, kui veel aru pole saanud..
Vaata, kui sa seda ise ei tea31. märts 2017, 02:50
Kust me siis tõmbame selle piiri geeniuse ja natuke vähem geeniuse vahel? - siis just seda lahendama temataolised sobivadki- sina ju seda välja ei raali!
urmas30. märts 2017, 08:44
Kui sust rohkem meest ei ole, siis ära virise ja täida seadust, mis on üks kõigile kodanikele!
samru30. märts 2017, 09:01
Ka sinusugune tüüpiline tohman ei saa üldse aru, mida see poiss öelda tahtis. Ta täidab rõõmuga seadust, aga lihtsalt kaitsevägi võiks tema ajupotensiaali paremini ära kasutada. Selle asemel, et panna teda harju remontima, võiks see tarkur hoopis kaitseväe mingeid õppekavasid parandada, täiendada või mida iganes sarnast.
Annad näpu...30. märts 2017, 08:36
Tehes ühele Cum Laudele erandi hakkab tulema... Balletitantsija ütleb, et sõjavägi rikub ta jalad, viiuldaja,et käed, laulja väidab, et kuude kaupa Paikuse metsas telgis ööbides on tema häälepaelad otsas, itimees ütleb, et aastaga jääb ta lootusetult maha jne.
rs30. märts 2017, 09:52
Miks peab mingeid erandeid tegema, kui vabatahtlikuks muuta kaitsevägi siis peaks selline ving ka kaduma...
Hell Mai30. märts 2017, 10:17
Ajast ei jää maha mitte ainult tantsija, muusik, ITmees jne vaid ka tegelikult kopajuht, tee-ehitaja, saeoperaator jne kõik jäävad maha. Aga normaalne inimene suudab ometi peale KV-d ennast uuesti järjele aidata. Või kuidas? Naised lõpetavad siis sünnitamise ja lapsega kodus olemise kuna selle aja jooksul toimub tohutu edasiareng tema töövaldkonnas. Kus siis see mõistlik ja mõistetav piir on? Päris põnev oleks vastust teada?
Ma kahjuks näen iga päev väga väikese töötajate grupi juhina, et meie riigis ei viitsita tööd teha. Põhjused, vabandused, pretensioonid on aegajalt üsna huvitavad... pehmelt väljendades. Huvitav riik on meil tänaseks välja kujunenud.
Väga nõus30. märts 2017, 12:24
Selline suhtumine on lihtsalt hale. Inimene tegi oma valiku ja see ei olnud ühkiskonna jaoks hea valik vaid egoistlik ja hale valik. Kui naised saavad pärast rasedust ja sünnitust oma erialade ja asjadega tegelada, saavad sellega hakkama kindlasti ka kõik mehed, ka sellised geeniused muide. See on pseudoprobleem ja sellised memmekad peaksid igal juhul just kaitseväeteenistuse läbima. Tänapäeva relvad on väga nutikad ja nõuavad intellekti ning kaitseväes harju ei punuta.
30. märts 2017, 11:51
Ta ei küsinud ju erandit. Ta küsis mõttetastud tegevust asendusteenistuse/ajateenistuse ajal.
erand31. märts 2017, 15:29
Asendusteenistus ongi ERAND
So what. et ütlevad31. märts 2017, 02:53
tänapäeval ongi PAINDLIKKUS ja ERINEVAD VÕIMALUSED võimalikud! Need tuleb vaid läbi mõelda ja ellu viia, ei midagi rasket- NII LIHTNE SEE ONGI JU!
Riigikaitse alus30. märts 2017, 08:21
Kõik ei taha olla sõjardid aga peavad selle algkursuse läbima. Mis kasu on õpetajast, kes ei jaga riigi püsimise põhitõdesid. Ärge jagage riiki kohustusega massiks ja kohustusteta vähemuseks. Mina relva kätte ei võta, sest saan siis hingelise trauma , pole argument vaid põhimõttelagedus. Ebausaldusväärne sell, ei muud.
Riigi kaitseks30. märts 2017, 12:56
Kas arst peab sõjategevuses relva haarama või tegutsema arstina, kel on selleks parimad oskused. Samuti peaksime haarama kinni võimalusest, et meil on ka mõningad veidi suuremate oskustega inimesed, kelle teadmistest oleks abi hoopis kõrgemal tasemel kui mittevajalike harjade valmistamisel. Kasutaks oma väikest rahvast otstarbekamalt ära, arvestades, et tarkade teadmised on sellisel puhul kaitseväe ja riigi jaoks peaaegu et tasuta käes.
siin sa eksid 12.5630. märts 2017, 16:46
Sõjavägi on distsipliin. Jah, ka arstid peavad läbima ja läbivadki baaskursuse ja sõjaoludes tegutsevas spetsiaalses med.telgis. Ja vajadusel saabki neid kasutada, aga neil peab olema spetsifikatsioon. Kliima soojenemise uurimine sõjaoludes pole vajalik, järelikult tuleb leida vajadus, aga selle panebki paika armee. Mittealluv üleharitud juhmard pole sõjaolukorras kuskil kasulik.
30. märts 2017, 16:53
Arst peab teadma, millised on sõjast tingitud üldised vigastused ja kuidas neid ravida. Selleks peab ta tegema koostööd sõjaväelastega, ja kui vaja, haarama ka enese ja patsiuentide kaitseks relva. See tähendab aga sõjaväelist tegevteenistust - iga spetsialist on kõigepealt sõdur ja alles siis spetsialist.
See tegelane aga keeldus sõjaväelisest teenistusest ja ka võimalusest oma õppimisvõime potentsiaali rakendada. Selle asemel valis ta teadlikult viisi, kus tulebki teha kõige lihtlabasemaid ülesandeid, mis on ühiskonnas äärmiselt ebapopulaarsed, ent vajalikud. Öelge, et hooldushaiglad ei vaja asendusteenistujatest sanitare, või erikoolid abipersonali, või Päästeamet abipersonali? Kui ei, siis ma võtan oma sõnad tagasi. Praegu on Eesti Vabariik sätestanud nii, et neid kohti täitavad kutsealused vabatahtlikkuse alusel, siis kui nad valivad kohustusliku ajateenistuse asemel asendusteenistuse.
Urmas30. märts 2017, 08:15
Terve see armeeteenistus on selline, kus hävitatakse igasugune iseseisev mõtlemisvõime ja tehakse inimesest ajudeta robot, kes tegutseb ainult käsu peale. Peale armeed peab reaalsesse ellu tagasi pöörduma ja õppima iseseisvalt otsuseid vastu võtma ja oma peaga uuesti mõtlema hakkama.
kuule30. märts 2017, 09:08
et ei sa aru et ka see on enda täiendamine ja harimine ning silmaringi laiendamine
30. märts 2017, 12:05
jah, arened kenaks ajudeta hingeta tapamasinaks.
:)harjade tegemine v30. märts 2017, 13:26
sa kuule,saad ikka asjast aru,vaevalt :)
eu30. märts 2017, 12:37
lp. urmas, et teist sai peale sõjaväe teenistust ajudeta robot? Pole ka sellisel juhul imestada, et suur osa inimestest ammutab ülimat tõde peavoolu ajakirjandusest, ise olles võimetu uurimaks tausta erinevatest allikatest - luua aus/ülevaatlik pilt erinevatest sündmustest.
Erik30. märts 2017, 08:13
Ilmselt peab, kui sa vaatad maailma läbi selle prisma, et haritud inimesed on teistest paremad inimesed. Samastumine oma hariduse v muuga vajab ümbermõtestamist. Sõjavägi sobib hästi selleks. Kas sõjaväeteenistus on vajali, on hoopis teine küsimus.
Ei saa aru30. märts 2017, 07:57
Mis pandi selline teema ilkumises? Kõik ei pea selles elus olema sõjardid. Ärge hakake nüüd lauluga pihta et kõik on kohustatud olema sõdurid. Ei pea!
Ei peagi30. märts 2017, 08:22
Kuid paraku ei kysi elu sageli selle kohta, kas sul on kõrgem haridus või ärevushäired. Esimesele Ilmasõjale eelnes kah belle epoque - kõik oli kaunis ja pidi kaunimaks minema kuni äkitsi olid miljonid mehed kaevikutes myrsuplahvatuste tolmu ja gaasipilvede sisse mattumas. Siis tuli hingetõmme, kuid varsti laksas Teise Ilmasõja sinna otsa. Intelligendikeste väärtus kokkus kolinal ja seda nende tahtest sõltumata. Hinda läksid oskustöölised ja spetsialistid - vat neid hoiti. Ja alati polnud ka Herr Schindlereid võtta, kes intelligendikesi oma töölisnimekirja lasksid kanda. Ja isegi Schindlerid eeldasid, et intelligendid õpivad tehastes metallitöö selgeks. Ja taolise olukorra eest pole kaitstud ka Cum Laudega lõpetanud. Täna ei juhtu midagi, kuid keegi ei garanteeri, et see õnn ja õitseng säilib. Rikastel araablastel oli muide omal ajal kombeks omi järeltulijaid õpetada, et omandagu mingid käsitööoskused - rikkus võib mingil põhjusel kaduda, kuid ellujäämiseks vajalikud oskused jäävad, sest võib juhtuda, et tuleb kamp jõhkardeid ja kehtestab oma korra ja intelligendikesi enam yleval ei pea. Ning siis surevad nad nälga, kui midagi muud ka teha ei oska. Kas või seina värvida.
Aga, võib ka olla,31. märts 2017, 03:00
et tuleb kamp intelligente, kes rakendavad jõhkardid sõja asemel eneseparandusele ... kas selle peale oled mõelnud?
väga vale30. märts 2017, 12:32
Kõik ei saa olla sõdurid, sest osadel on näiteks arengupeetus . ja selle nimeks võib olla liiga suur ego ja memmekas olemine, mida varjatakse sõnakõlksuga patsifism. Loomulikult ei pea kõik olema sõdurid, Seega osad on lihtsalt nagu kandab teistele ja sellise kandami suhtes ei pea ka lugupidamist välja näitama. Respekteerida saab panustajaid japriisõitjatele võib jalaga anda küll
anne30. märts 2017, 07:48
Kui nii kõrge haridusega mees langeb ära lihtsamaid asju tehes,mis siis elus saab? Näiteks kasvõi pereelus. Aidata kodus majapidamistöödes,lapsel mähkmeid vahetada, lihtsamaid remonttöid tehes, isegi süüa tehes või prügiämbrit välja viies? Vaene naine,kes sellise siidikäpaga oma elu seob.
Ok30. märts 2017, 07:53
Teemast arusaamisega raskusi? Ta ju tuli vabatahtlikult, ei püüdnud kõrvale hiilida erinevalt paljudest eakaaslastest. Probleem ei ole selles, et ta ei oskaks harjasid teha või seina värvida, vaid ta seadis kahtluse alla sellise asendusteenistuse mõtekuse sellisel kujul. Mulle meenutab see nõukogude armeed, kus anti lolle käske selleks, et midagi teha oleks ja mehed õhtuks ära väsiks.
!00% õige arvamus30. märts 2017, 08:39
Meil on eriti ajakirjanike hulgas palju käpardeid. Ükski töö ei tee häbi. Kirjaoskamatud ajakirjanikud ei pane enam imestamagi...
selgitan30. märts 2017, 09:00
Sa ei saanud aru, probleem ei ole ju selles, et ei saaks hakkama lihtsa tööga. Probleem oli, et tööl puudus igasugune kasutegur ja mõte. Kui sa vahetad lapsel mähkmeid, siis lapsel on hea olla ja sa aitad kaasa tema kasvamisele ja arengule, söögitegemisega saab pere söönuks, remontides saab kodu paremaks - nendel tegevustel on mingi kasulik tulemus ja mõte sees. Kui sa pead päevast päeva tegema midagi, millest kellelegi kasu ei ole, siis see sööbki närvid ära.
pipar30. märts 2017, 10:21
absoluutselt õige. seda pyydiski Erik öelda. enamus kriiskajaid pole seda mõtet ära tabanud. mu isa sattus lapsena tänu sõjale lastekodusse. seal mõeldi ka neile rakendust välja. pandi poisid suurt ja pikka puuriita laduma. kui valmis said, siis tuli õpetaja, lykkas riida ymber ja kõik hakkas otsast peale. väga palju räägitakse viimasel ajal sellest, kuidas eestlaste tootlikkus ka palgasoov ei lähe kuidagi kokku, sest no ei tooda me justkui palga vääriliselt. aga sellepärast ei toodagi, et otsused juhtpositsioonidel on vildakad, inimeste tõelist potentsiaali ei osata rakendada ja kui inimene ise tuleb pakkuma, et võiks kasulikum olla, siis hakkab täpselt sedasorti materdamine ja madaldamine pihta. kuidagi kahju hakkab.
30. märts 2017, 10:31
Vaatasin klippi ja sellest kumab läbi hoopis probleem noormehe suhtumises - alavääristada KÕIKI tegevusi, mis seisavad väljaspool TEMA HUVISID ning sellest tulenevalt ka täielik apaatia kõigi teiste ülesannete suhtes.
Ta tegi valiku mitte minna ajateenistusse ning talle tehti ka selgeks need valikud, mis tal teha on VÕIMALIK. Jälle tegi tema kolmest võimalusest oma valiku ning läks erivajadustega laste kooli 8-tunnisele tööle. Nii, sellest hetkest algab nüüd selle indiviidi isiklik panus, kuidas ta selllele koolile saab olla oma tegemistes kõige kasulikum. Teinud siis kooli juhtkonnale ettepanek, kuidas seda keskkonda muuta paremaks, võtnud nendega koos ette kogu õppekavade pool ja vaadanud, kuidas neid optimeerida. Tõenäoliselt oleks saanud härra isegi võimaluse tööajast teadust teha kui ta oleks seda kooli juhtkonnalt palunud.
Kõik taandub ilmselgelt trotsile mitte alluda ning mitte teha inimestega inimlikult koostööd. Selliste fruktide puhul on isegi ülimalt kasulik, et nad sellise õppetunni said.
Frukt31. märts 2017, 03:03
mis sinu õppetund on?
Annele30. märts 2017, 09:24
Pigem on kahju mehest, kes saab nii rumala naise, kes isegi ühes delfi artiklis kirjutatust aru ei saa. Kuidas selline lapsi kasvatab ja mida neile õpetab?
p.s. Soovitan veel korra lugeda läbi see koht, kus on juttu kooli värvimisest (kasulik tegevus) ja siis harjade tegemisest (kasutu tegevus)!!! Loe kasvõi 10 korda, äkki siis hakkab midagi koitma!
30. märts 2017, 10:13
Ei siinsetele annedele hakka kunagi midagi koitma.
eu30. märts 2017, 12:41
Lp. Anne, kiidusõnad!
Minu soovitus oleks noortele naistele, kes soovivad leida endale tervet ja kohusetundlikut abikaasat elus, siis esimene küsimus võiks olla - kas sõjaväeteenistus on läbitud.
sellisel 30. märts 2017, 12:45
mehel on koduabiline.
kle,31. märts 2017, 03:01
selleks võetakse niisuguses kodus koduabiline ja lapsehoidja!
Tere hommikust30. märts 2017, 07:30
... ja ongi ärganud teema
.... nii nagu igal kevadel on ärganud teema AJATEENISTUS.
Samateemalisi nannipunnide nuttu ja hala jagub paariks kuuks!
üritad31. märts 2017, 03:05
endale selgeks teha, et pole ise nannipunn, kui harrastad harju ja ajateenimist?
mari30. märts 2017, 07:29
Kuna tegemist on erandiga, siis nagu ikka sellistel puhkudel- keegi ei ole sellise võimaluse peale tulnud. Rida seatakse keskmiste järgi. Mina oleks teda rakendanud kuskil meditsiinis või sõjatööstuses.
30. märts 2017, 07:48
Ärevus häiretega inimest ?
dr. Mõngel30. märts 2017, 07:54
Äreva pilguga pommimeister, kes tahab uurida kuidas loodus on asjad kokku pannud ja kas neid ei saaks uuesti koost võtta....pigem siiski harjad. Las pommid jäävad lihtsamate valmistada, kel käed sütiku monteerimisel ei värise. :D
Mari30. märts 2017, 08:29
Ära ole lihtsameelne. Selline vend võib keelduda kõigest, mida ta teha ei suvatse. Harjade tegemine oli tema distsipliiniga kohaldumisel üsna mõistlik tegu. Kujutage ette, et kliimaedendusest on vaid samm poliitikasse ja siis opa, on jälle üks kandidaat kaitseministri kohale, kes targutab, kuidas riiki peab kaitsma. Tänan, ei.
Kes31. märts 2017, 03:07
Reality check30. märts 2017, 10:39
Saage aru, ta ei tahtnud olla kuskil mujal ! Ta tahtis minna kooli ja koolis tegi seda miinimumprogrammi, mida üks erivajadustega kool talle pakkuda sai. Minu jaoks oli selles Pealtnägija klipis puudu kommentaar selle kooli juhtkonnaga, et kuidas härra ennast seal ülal pidas ja kas ta üritas ennast seal ka muudmoodi kasulikuks teha või ainult turtsus üleolevalt naerda talle ette pandud ülesannete üle.
Näha on, et see mees on suurema osa eluajast viibinud imetluse, ja nüüd kaasatunde, fluidiumis, mis peaks tõstma teda ülejäänud kaaskodanikest nii kõrgele, et talle ei ole isegi seadused kohustuslikud.
reality cheskile30. märts 2017, 17:34
Kui erivajadustega kooli juhtkonnal oleks olnud natukenegi mõtlemist, siis oleks nad lasknud sellel Harvardi taibul koostada lastele mõne mängu, õppeprogramm vms. Sul on omast käest võtta bioloogia-keemia-füüsika-matemaatika-loodusõpetuse taibu ja sa paned ta seinu värvima ja harju valmistama. Sama puudutab kaitseväge-päästeametit. Teil on omast käest võtta 9-11 kuuks reaalteaduste taibu: biorelvad, keemiareostus jne.
Kahjuks ei oska enamik siin riigis ta teadmisi isegi mitte hoomata, rääkimata et oskaks seda kuidagi rakendada.
True.31. märts 2017, 03:08
moderaartorile30. märts 2017, 07:28
kirjutan pika jutu.... ei ühtegi sõimusõna või solvangut... ei vasta nõuetele.... muutke oma sõnumit. kuidas muuta? tagant ette või eest taha hakkan sõnu kustutama? raske Teist aru saada.
Ok siis.30. märts 2017, 07:47
Postita tagant ette ja ühe sõna kaupa, siis selgub milline ei sobinud. Kui kõik sobivad, siis on tekst ikka loetav, muidugi 1 sõna kaupa. Endal sama juhtunud ja tavaliselt olen teksti muutnud veel ebasobivamaks kasutades tühikuid.
kindral konks30. märts 2017, 07:28
terve Lasnamäe,Õismäe jne.mäed on venelasi täis narkomaane kelledele ei tule mingeid sõjaväkke minemise kutseid,aga miks kas nad on kõik looduskaitse all või muidu valgete paberitega
Neid ....30. märts 2017, 07:58
....fedjasi ei peagi sõjaväkke võtma ning sõjameheks koolitama ja selleks raha raiskama,sest sõja korral oleks nad esimesed kes meie vastu võitlema hakkavad.
to kindral konks30. märts 2017, 09:55
.... terve Lasnamäe, Õismäe jne. on venelasi täis, kelledele ei tule mingeid sõjaväkke minemise kutseid....
Teadmiseks Sulle, kui varem seda ei teadnud, et .... siis kui neil venelastel on Venemaa kodakondsus, siis nad saavad kutseid Venemaalt ning .... on kohustatud läbima sõjaväeteenistuse ka Venemaal, mitte Eestis. See selleks...
Treenigu parem turja30. märts 2017, 07:27
Omal ajal pandi humanitaaralade intelligendikesed välisriigi koonduslagrites metsatöödele või tsemendikotte vedama. Isegi mitte õelusest, vaid seepärast, et need humanitaarkumlauded midagi laagri mõistes asjalikku teha ei osanud - sealo oli vaja rätsepa, kingsepa, elektriku, juveliiri või samakaajaja oskusi. Intelligentidest said suurema paika peale reeglina meedikud ja reaalalade mehed, kellel ka praktilisi oskusi oli - näiteks raamatupidajad. Ja okupeerivad võimud tavaliselt oma suhtumist intelligentidest inimmaterjali ei muuda. Aadu, Jossi ega esimees Mao taoliste juhitavad eriti.
Ok30. märts 2017, 07:21
Nüüd leiti ohver, sest julges suu lahti teha. Mis austus saab olla asutuse vastu, mille juht, kõikide tärnidega kindral, ei suuda hingeldamata kolme kükki teha. KRA-st ei ole üldse mõtet rääkida, nende tase on hulgilaos lubelabidaid kokku lugeda. Direktriss istus seal aastaid kuni saadi aru, et ta millestki aru ei saa ja suunati päästeameti palgale. Nüüd on järgmine paindumatu ja õigluse eest võitleja eesotsas-
Tubli oled!31. märts 2017, 03:10
Tarmo-Koit30. märts 2017, 07:15
Poiss põeb kõige tavalisemat üleväärsus kompleksi. Vanemaks saades läheb see tavaliselt üle, halvemal juhul aga mitte.
Ära hinda31. märts 2017, 03:11
mikk30. märts 2017, 07:13
Vaatasin saadet - tegu oli äärmiselt vastiku ülbikuga, kes tunnistati arstide poolt vaimselt ebastabiilseks ja vabastati kaitseväeteenistusest.
raivo30. märts 2017, 07:31
mulle meenutas see ääretult pehme ja ümar peamees vene armee nahka,keda oleks vaja kõvasti treenida,et sõjaväest sõna võtma lasta.
oh30. märts 2017, 09:27
Miks ei võinud ta ajateenistuse raames teha seda, mis ta praegu teeb? Õpetada koolis lastele füüsikat jm loodusteadusi? Miks ei leita inimesele rakendust vastavalt tema võimetele. Selline geenius on aastaks ajaks tasuta sinu käsutuses ja sa paned ta seina värvima. No anna mõistust lihtsalt!!!
kysimus30. märts 2017, 17:22
Kas sina soovid enda lapse opetajaks vaimselt haiget ja kurnatud isikut?
Ag, 31. märts 2017, 03:12
kui mõistust pole ...
Jah30. märts 2017, 07:03
Sina nohikuke pead ka oskama seinu värvida. Või mõtlesid,et raamatus tunimine on ainukemida oskad.
aju30. märts 2017, 06:47
probleem polegi vast antud noormehes endas pigem ikkagi juhiti tähelepanu, et kas eesti söjaväes oleks paljutki vöimalik korraldada nii, et kasutataks ära ka olemasolevatpotensiaali muidu ostetakse tarkusi kallirahaga välismaalt. miks ei oleks vöind sellele noormehele anda ülesannet, kus ta oleks saanud oma oskustega kasulikum olla (jah, vajalik on ka distsipliini ja alluvuse kehtestamine aga seda saaks ju ka ajutööd nöudvates tegevustes rakendada. söjapidamine on püss- mees tasandil ja ilmselt ka jääb selleks aga antud noormees oleks saand arendussuundadel kindlasti miskit ära teha. ja isegi kui mtte, siis oleks ju üksama sama, kas teha mötetut harja vöi tulemusteta ajutööd... söjas ju füüsikat hulga, bioloogia hölmab bioloogilisi relvi jne jne (isegi primitiivselt vöttes)
kuidas30. märts 2017, 09:57
siit koorubki jeesti põhiprobleem: kuidas sa rakendad aju, kui endal aju puudub?
@09.5730. märts 2017, 21:49
Jumala eest, enam paremini polegi võimalik kokkuvõtlikult väljenduda.
Ja see lause kehtib siinsel Eestimaal põhimõtteliselt ka peaaegu igal elualal.
Lo l l i d juhid endast targemaid alluvaid ei salli.
VÄÄÄÄGA HEEEAAA!!!31. märts 2017, 03:14
Uusim ja PARIM eesti vanasõna!
ebasobiv30. märts 2017, 10:01
proovin nii - ajurakendamiseks peab ajuolema
Suurte asjade väikesed asjad30. märts 2017, 10:48
Probleem on just antud indiviidis. Ilmselt inimlikult käitudes oleks ta saanud selle 8 tunni jooksul tegeleda kõige enda jaoks kasulikuga, kui ta poleks läinud konflikti ilmselt alguses kooli juhtkonnaga, hiljem KRAga. Kahju, et polnud kooli kommentaari. Sellega jääb see lugu väga ühepoolseks ja üheülbaliseks.
Eestis ei vajata30. märts 2017, 06:40
tarku ja haritud inimesi. Usun, et see noormees leiab endale väärilise koha väljaspool Eestit.
30. märts 2017, 09:51
Kui ma õigesti aru sain, oli tema eri- ja huvialaks liustikud. Kui palju on Eestis vaja (mis sest, et Harvardi haridusega) liustikuuurijaid?
30. märts 2017, 10:17
Sa ei saanud õigesti aru.Loe uuesti.
Oh31. märts 2017, 09:30
Oleks võinud anda mingi arvutiga tehtav töö.
KURB31. märts 2017, 03:15
Raporti 30. märts 2017, 06:31
Haritud pehmo. Ja kuidas ta nii kaugele on jõudnud, kui nii kergelt ärevushäire tekkis? Eksamid jne. Ei tekitanud neid kunagi? Asi vist ikka selles, et tüüp on harjunud, et alati on teda kummardatud ja nüüd sattus olukorda, kus keegi ei suudlegi jalgu ja ei ülista teda taevani.
30. märts 2017, 06:45
ab 30. märts 2017, 09:07
kas sa selle peale ei mõtle, et meest oleks palju kasulikum olnud kasutada kuskil kaitseväe staabis?
baphomet30. märts 2017, 10:35
Ju siis on nii tüütu tüüp, et hoiti eemale.
kas ja miks30. märts 2017, 10:52
Ta ise ei tahtnud ju. Ta ise valis endale selle teenistuskoha ja nüüd oli solvunud, et Eesti erivajadusega laste koolis ei tegeleta kvant-füüsikaga või muu säärasega. Või ta eeldas, et asendusteenistus ongi ainult mingi formaliteet?
Eks targad31. märts 2017, 03:17
on lollidele ikka tüütud- mitte pointigi ei saa neist aru ...
Valikuvõimalus30. märts 2017, 06:27
Ise valis endale asendusteenistuse. See oli TEMA VALIK, mitte Kaitseväe.
KAH30. märts 2017, 09:06
Asendusteensitus võiks ikka mõistlik olla ja töö vastavalt võimetele aga mitte lollitamine.
Kaitseväe ümar peamees jättis rumala mulje.
Teisitimotleja 30. märts 2017, 05:54
Paistab et Harvard ei ole opetanud lumehelbekesele seda mida tahendab toeline soda. Kas toesti arvavad osad siidikaed et teised peaksid nende eest verd valama.. Vihjeks utlen et suurema mahulise soja korral laheb uhiskond tagasi praktiliselt kiviaega kus puudub elekter ja internet ning kasitoo oskus muutub enim noutuks teadmiseks millega elus toime tulla. Parim soovitus sellele mehepojale oleks et tule maa peale tagasi ja alustuseks opi ara eluks toimetuleku pohioskused.
kogutud teosed30. märts 2017, 03:57
Juba V.I Lenin teadis mis on parim ärevusvastane vahend. Huvitav kas Erik Taimre on sellega tuttav?
to mujal30. märts 2017, 01:49
Erialast !!!! Kust me need liustikud siin Eesti riigis võtame või tuleks ta vahelduseks vene sõjaväkke saata. Kuigi seal nn asendusteenistist ei ole, on seal vähemalt liustikud. Ja seal polaarjoone taga on nii mõnigi Eesti noormees omal ajal aega teeninud. Ja ärevushäiret seal ka peale poleks tulnud. Politruk oleks selle eos ära ravinud :)
mujal30. märts 2017, 01:08
Tuttav soomlane, filoloog, läbis asendusteenistuse Soomes, ja seal kasutati küll ära tema erialaseid teadmisi sõjaväe hüvanguks. Tema ülesandeks oli tõlketöö.
Kaitseväe inimressursside mõistliku kasutamise oskus30. märts 2017, 00:50
on teisedki küsimuse alla seadnud.
mikk30. märts 2017, 07:33
Kuidas kaitsevägi liustikuuurijat rakendama peaks?
Minu jaoks tekitas see paratamatult ärevust30. märts 2017, 00:49
ja muret sellepärast, kas ma suudan seal tõesti päev-päevalt kohal käia sellise hästi kilplasliku töö tingimustes.
sattus Ametiga vastuollu30. märts 2017, 00:45
,sest tundis, et talle antud tööülesanded ei too kasu ei talle endale, ei asutusele, kus ta töötas, ega ka Eesti ühiskonnale tervikuna. Samal ajal tajus ta ametipoolset survestamist.
mulle ei antud rahuldavat vastust selle kohta, 30. märts 2017, 00:43
Tavaline konnatiigi ülemus kardab tarka inimest nagu kurat välku30. märts 2017, 00:02
Nad eelistavad alati "valget lehte", et saaks oma pädevusvaakumis jura ajada
KH30. märts 2017, 09:10
Täpselt õiged sõnad, olen samal arvamusel.
xMees29. märts 2017, 23:57
Solvab see, et kui president Ilvese pojale saabus tavapärane aeg Kaitseväkke minna, siis Kaitseväe juhataja isiklikult vabastas ta sellest põhjendusel, et kindlasti on tal midagi edasiviivamat teha.
30. märts 2017, 06:51
Mida juttu? president Ilvese poeg läbis Kaitseväes ajateenistuse, mitte polnud vabastatud
?30. märts 2017, 08:40
30. märts 2017, 09:26
Kelle käest seda küsisid? Kui 06:51 käest, siis tema ei valeta.
Ilvese poeg30. märts 2017, 09:25
http://www.mil.ee/et/arhiiv/6564/kaitseatašeed-tutvusid-kevadtormiga
Tema läbis, Stanfordi vilistlasena, Eesti Kaitseväe ajateenistuse täies mahus.
unustasid30. märts 2017, 10:19
lisada, et noore Ilvese teenistus oli osa pikemaajalisest karjääriplaanist...
30. märts 2017, 12:17
Kui midagi öelda pole, siis midagi ikka leiad.Praegu oli teema, kas ilvese poeg on läbinud ajateenistuse või mitte. ja mis selles sinu meelest halba on kui inimene plaane teeb?
Onn29. märts 2017, 23:54
Harvard on äge! Ja hirmkallis.
Konn29. märts 2017, 23:42
Ma arvan, et see on ressurssi väärkasutamine. See võiks olla mõttekoht, kuidas tulevasi tarkureid, keda kutsutakse aega teenima optimaalsemalt ära kasutada. Sportlaste jaoks on tehtus spetsgruppe oma reziimiga. Võiks teha midagi sarnast ka tarkuritele, kergema füüsilise poolega, samas saab mingi projekti nende jaoks mõelda mida nad ära peavad lahendama. Igal juhul mõtekam kui seinu värvida,
ta30. märts 2017, 00:40
andis ju teada,et relva ei taha kätte võtta ning kaitsevägi tuli talle vastu.Milles siis küsimus,kuhu kaitsevägi oleks pidanud ta panema.Õppimine ja kooliskäimine on ju tore,elus loeb ikkagi endaga hakkamasaamine,kui ei saa lihtsate tegemisega hakkama,mis siis veel rääkida vastutavamast kohast.
Konn30. märts 2017, 00:47
Saab ju staapi panna, või kui üldse ei saa antud kuti oleks võinud panna siis õpetama kuskile näiteks.
hm30. märts 2017, 01:13
Õppimine ja kooliskäimine on tõesti tore - seal õpitakse muuhulgas ka kirjavahemärkide järele tühikuid panema.
to hm30. märts 2017, 02:12
murid teevad sulle varsti tühimikke ja ..vahemärke.
Õpetama mida30. märts 2017, 08:02
et kui jahun, siis ei pea relva kätte võtma. eks siis kõik võiks samaga vastata, kes on geoloogid õpetavad geograafiat ja matemaatikud matemaatikat jne. Staabis peab ka olema läbinud baaskursuse. Vaadake seda halva rühiga noormeest, talle tulnuiks see 8 kuud vägagi kasuks.
KH30. märts 2017, 09:13
Kaitseväe peamehele oleks tulnud kasuks 8 + 8 kuud kursust.
Ainult29. märts 2017, 23:29
Globalistid ja teatud kalduvustega lumehelbekesed ei mõista riigi kaitsmise põhimõtteid.Neile ongi tähtis luulusid ajada kliima soojenemisest ja multikuluralismist.
riigi kaitsmisest?30. märts 2017, 03:09
suudab eesti riik ikka end kaitsa??? äkki sul endal on luulud?
Käi30. märts 2017, 07:48
kadri29. märts 2017, 23:22
Lisaks kõrgele haridusele peabki oskama elus ka tavalisi asju teha. Ja kannatust arendama. Tean ülihästi ülikooli lõpetanud noormeest,kellel olid rahanduses kõrged teadmised,aga lambipirni vahetamise ja juhtmete ühendamisega ei saanud hakkama. Üks teine aga vaatas kõigile ülalt alla, et mis teie ka endast kujutate. Mina olen teist palju targem. Samas polnud tal sõpru ja üldse püüti teda vältida. Pole just õnnelik elu või kuidas.
eh30. märts 2017, 01:14
Kas tal oli vaja rahandusalase töö käigus juhtmeid ühendada ja lambipirni vahetada? Või kuidas see asjasse puutus?
30. märts 2017, 07:31
See on ju elementaarne oskus ja seda elementaarsust just seal sõjaväes õpetataksegi.Kleidis mehi on meil liiga palju juba, naised oskavad ka rohkem mehetöid
paelamehed29. märts 2017, 23:22
Ei mõista liigharitud noormehe vingumist. Arvata on, et kutsesobivustesti järgselt oleks tema teenistus piirdunud 6 kuuga. Kahjuks ongi nii, et 11 kuulisse teenistusse sobivadki need niiöelda kutseka lõpetanud, sest nende vaim on sobival tasemel. Ajateenistuse on liigne mõtlemine või endast liiga heal arvamisel olemine kahjuks. Muidugi, edasiõppeks ohvitseritasemele jõudmiseks oleks juba andekamaid vaja. Selles osas on igas mõttes ikkagi õigem kohustuslik ajateenistus läbida kohe peale keskhariduse omandamist. Kellele meeldima hakkab, jätkabki militaarerialal õppimist või jääb allohvitseriks, kellele ei meeldi, läheb tsiviileriala õppima või lihtsalt tööle. Kellel kõrghariduse omandamise järel piisavalt patriotismi, läbib reservohvitseride koolituse. See lilleke aga võib ju doktoriks ka saada, aga meest temast ei saa. Ei, mitte sellepärast, et ta kusagil metsas mõttetult ringi ei jooksnud või kutsekaharidusega lollide käske ei pidanud taluma, siin on veel midagi muud, seda ei saa paari lausega kirja panna. Tegelikult jah, mis haigest inimesest ikka tahta (harjavalmistamisest ärevushäired?).
30. märts 2017, 09:17
Mine ise harja valmistama kuueks kuuks ja siis räägi.
ASENDUSTEENISTUS ei ole AJATEENISTUS30. märts 2017, 09:19
Noormees ju põlgas ajateenistuse ära ja valis asendusteenistuse. See on Eesti Vabariigi seadusandja poolt antud võimalus kõigile Eesti Vabariigi meessoost kodanikele. Sellest tulenevalt, ei ole mundrikandjad tema elukäikäigu kujunemisega enam mitte kuidagi seotud, sest nemad ei korralda asendusteenistust. Seda teevad need, kelle juurde ta asendusteenistusse saadetakse.
Oh mis29. märts 2017, 23:19
naeruväärne nutt ja hala! TEMA on ju NII ANDEKAS! Ja loomulikult on kõik teised rumalad mudakad, las need kaitsevad. Inimene võib ju olla andekas, aga ega see veel INIMESEKS EI TEE!
Ants29. märts 2017, 23:18
Kui valisid teenistuse, tuleb alluda ning täita käsku!! Sõdur täidab ülema poolt antud käsku! Sõjaväes kehtib auastmete hierarhia!! Kui ei meeldi; täda käsk ja mine kaebama, mitte vastupidi!! Sellepärast see ongi sõjavägi, mis teeb kellestki mehe, kellestki- mitte midagi!! Alternatiivne sõjaväeteenistuse läbimine on õigus!! Kui oled selle valinud, muutub ta kohustuseks!!! Kõrgelt haritud kodanikust on muidugi kahju! Kui aga tõeline elu on kauge, siis on tõesti parem-teha teadust!
29. märts 2017, 23:14
Sõjavägi peaks tegema poisist mehe ja see tee ei peagi olema sirge ja sile. Tänapäeva noori vaadata, siis suur osa on saamatud siidikäpad või üleõppinud depressioonis noorukid. Ärge virisege selle 9 kuu pärast, ei jookse see ühelgi noorel mehel mööda külgi maha seal teenida. Hellikutest memmekad tuleb ka vatiseest välja tuua, et reaalse maailmaga kontakt tekiks.
käisin30. märts 2017, 10:07
oli selline lebotamine ja sotsiaalne eksperiment lasteaia vaimus, ühtki igapäevaelus kasulikku oskust ei omandanud. galili näppida pole iga päev vaja, inimtüübid on igas sotsiaalses keskkonnas samad... ainus mida sealt kindlalt sai oli kinnitus faktile - inimlollusel ei ole piire
29. märts 2017, 23:14
Kui noormees on lõpetanud liustikeuurija eriala vms, siis ei saa vist Eesti peale pahane olla, kui siin erialast tööd ei leia.
30. märts 2017, 06:55
Kus see öeldud, et ta eestis tööd ei leia? Või ei lugenud sa artiklit?
naerukoht30. märts 2017, 17:12
Vaimselt haigeks tunnistatud noormees opetab nuud koolis lapsi. :)
Mäs29. märts 2017, 23:12
asi see hargivahe haridus veel om? Marss, seep ja luud ning kasarmu põrandat küürima.
siim29. märts 2017, 23:05
Kaitsevägi näitab inimese puudujääke mõtlemises, et asju on vaja jõuga saavutada. Elame alaarenenud ühiskonnas. Midagi teha pole. Kurb. Ega see asi nagunii hästi ei lõpe, juba tankid tulid ükspäev rongidega Valgast, ise nägin, jube. Need mõeldud ju hävitamiseks, mitte loomiseks, mis sellel maailmal üldse mõtet on, kui hävitatakse. Eks oleme alles algusjärgus ja tarkusest on asi kaugel, ükski normaalne inimene ei lähe kaitseväkke.
siim 23,0530. märts 2017, 10:21
KES kallis siimukene siis SINU naist -last- ema (isa sul ilmselt pole lugedes kommentaari) OHU KORRAL PEAB kaitsma kui ise õitsed kuskil p a ..a meres (vana sõdurilaul)???
Tuletan meelde ÕIGUSED=KOHUSTUSED
Ega see29. märts 2017, 22:47
kaitsevägi ju tegelikult ei huvitagi kedagi, seda on näha meie ministrite puhul, isegi kaitseminister ei suvatsenud oma kohust kodumaa ees täita aga nüüd lausa kogu eesti sõjaväe ülem .Huvitav kas mõnes riigis veel kuskil on selline kaitseminister kellel pole isegi reamehe auastet? Endal aga suured venemaa vallutamisplaanid ja loosungid naiste sõjaväkke kutsumiseks
Kuulge29. märts 2017, 23:27
kas tervis on väga halb, et sellist rumalust suust välja ajate?! Pöörduge siis ometi arsti poole, ehk annab veel midagi parandada. Kuigi, ega mõistust vist ei saa kuidagi juurde panna.
psühhiaater29. märts 2017, 22:46
juhm29. märts 2017, 22:46
Riigi poolt päris huvitav HARIDUSE väärtustamine ning suhtumine välismaalt oma kodanikukohust täitma tulnud kodanikku. 5+ härrased sõjaväelased. Ärge enam kordagi tulge meediasse kurtma, et noored ei taha ajateenistusse tulla, on leiutatult haiged, hoiavad kõrvale või vahetavad kodakondsust.
Meil on järjest kaitseministriks meesterahvad, kes ei ole läbinud ajateenistust ja te peate õigeks mõnitada noori mehi 21. sajandil teenistuses olles harjade valmistamisega?
Vapustav mainekujundus kaitseväele. Ma olen sõnatu.
Nime29. märts 2017, 23:29
vääriline mula! Seltsimees Geenius ju ise valis selle asendusteenistuse. Ju ta tundis, et kaitseväe joaks on ta liiga saamatu.
Mis30. märts 2017, 00:58
sa siin riiki süüdistad.Riigi poolt sai ta hea hariduse,võimalused olümpiaadidel osaleda ja igasugu toetused ,et edasi õppida ühes kõige ihaldatumas koolis.Kõik on tehtud,et oleks hea.Samas tuleks midagi vastu anda,et ka teistel oleksid edaspidi sellised võimalused.Isegi kaitsevägi tuli vastu ja ei sundinud relvaga ringi jooksma.Lihtsalt poiss on näinud huvitavat elu ja igasugu ägedad tegemised ootavad ees.Seepärast tunduski lihtne askeldamine kurnav. Kannatust pole ja hakkamasaamist lihtsa eluga.
juhm30. märts 2017, 01:24
Vastu anda? Lõpetada selleks Harvard cum laude, et saada Eestis 23 aastaselt kaitseväes harju valmistada? Vapustav vastutulek.
Ime, et meil majanduskasvu ei ole, kui inimesed arvavad, et täiseas meeste "lihtne askeldamine" 11 kuud on riigile kasulik tegevus. Harvardi cum laude reaalteaduses 11 kuuks harja valmistajaks. Riigi SKP ja kaitsevõime tõuseb mühinal.
30. märts 2017, 06:42
Veelkord, Kaitsevägi ei korralda asendusteenistust, vaid asendusteenistujad suunab Kaitseministeeriumi haldusalas olev Kaitseressurssideamet (hoopis teine riigiamet kui Kaitsevägi), sinna kust on neile asendusteenistuse pakkumiseks tellimus tulnud, olgu see Siseministeerium või Sotsiaalministeerium.
juhm30. märts 2017, 09:06
Vahet ei ole, mis k...i riigiamet seda koordineerib või haldab.
Tegemist on valusa inim-, aja ja raharessursi raiskamisega ning seda asutust peetakse üleval kaitse eelarvest.
juhmile30. märts 2017, 10:51
kui kõrgeltharit geenius ei omanud nii palju mõistust, et läbida tegelik ajateenistus, siis pole tal vaja ka kurta, et tuli maalritööd teha.
Ajateenija ema30. märts 2017, 17:10
Vaga puusse paned. Minu poja klassist laks parast gumnaasiumi loppu 13 poisist 8 vabatahtlikult teenima aega. Siiani teenivad ja vaga rahul otsusega. Votsid ulikoolist 1 aasta akadeemilist ja ei jaanud maailm seisma ning aju ei tee taandarengut.
Kutsealune29. märts 2017, 22:43
Kõrgem hariduse omamine tuleb Kaitseväes minu kogemuse põhjal samamoodi kahjuks kui kasuks. Valdav enamus sinust kõrgematest ninadest on kutsekapoisid, rullnokad või lihtsalt väga piiratud silmaringiga kitsarinnalised inimesed. Oli kohe tunda kuidas mõningaid ülemaid häiris alluva palju arenenum analüüsivõime ja olukorra hindamisoskus. Seetõttu oligi vaja ennast kehtestada ja proovida pidevalt haritumat inimest selle tõttu pilgata ning eriti sisutuid ülesandeid neile anda. Omasuguste ees teeniti sellega muidugi ärapanemise tunnustust ja austust. Aga ajateenistus oli ainult väike osa (8-11 kuud) elust ning tulles tagasi tsiviilellu on endine kõrgem ülem jälle tavaline lihttööline, koristaja, kulbikeerutaja jne. Haritud inimene jätkab oma spetsialisti- või õpingukarjääri ning arvatavasti enam kunagi selliste inimestega kokku ei puutu, vähemalt ülema ja alluva vahekorras.
Küsin otse30. märts 2017, 00:56
Kas riik vajab kaitseväge või ei vaja. Praegu tuleb välja, justkui kutseka mehed kaitsku kõrgelt harituid, kes ohu korral leebet tõmbavad. Miks Tartu Ülikooli cum laude peab meid kaitsma aga näe muude ülikoolide omad on vabastatud. Eks paneme siis paike, kelle kanda jääb sõja korral kohustus meid kaitsta. Ise ikka saate aru, kui mingi ülbikust patsifisti le toetust avaldate, et mängite tulega. Kodanikul on kohustused oma riigi ees ja sõjaväekohustus algab sõduri baaskursusest, isegi olümpiavõitjatele ja tippmuusikutele ja ka cum laude lõpetanutele.
.30. märts 2017, 08:35
Selle juhtumi taustal, ma kardan, Eesti ei suudagi end kaitsta, sest kaitsesüsteem on kompleksides ja analüüsivõimetu.
tom30. märts 2017, 09:32
Mida kõrgemalt haritud on kodanik, seda vähem ta riiki vajab. Edukas haritlane ei jäta oma peret sõjakoldesse virelema ega sea asjatult ohtu. Abstraktne riik ei kaalu eales üles lähedaste heaolu. Elav näide on eelmine Eesti - suur osa jõukaid lahkusid ja elavad koos oma järeltulijatega täna mujal ilusat elu.
Väliseestlane - sunnitud!30. märts 2017, 10:17
Loodan Tom et täna-homme müüd oma Eestis asuva vara ja enam tagasi ei tule. Eks?
Soovin sulle ilusat elu ilma kodumaata (võibolla ka raharikka) hulgusena laias maailmas.
tom30. märts 2017, 10:26
Sry, aga ma pole kohanud ainsatki maailmas hulkuvat eestlast kes oleks õnnetum kui kolkas vaesuses virelev "põliseestlane". Rääkimata pisiasjast, et Eesti kliima on äärmiselt inimvaenulik ja garanteerib pideva nohu jmt külmetushaiguste tõttu 50+ vanuses hulganisti elukvaliteeti hävitavaid raskeid haigusi reumast vähini. Vahemere ümbruses on 70+ inimesed keskeltläbi tervemad kui Eestis 50-sed.
To Tom 10,2630. märts 2017, 10:36
Seda ma ju just ütlesingi - hüvasti ja ela hästi!
Ainult - ära palun tagasi tule kui ei viitsi ise vaeva näha ja VASTUTADA!
Elvis ise we?30. märts 2017, 10:49
eks THI teab, millest räägib - ikka teiste kulul ja teiste arvelt.
eu30. märts 2017, 13:15
Lp. tom, "kõrgelt haritud süürlased" ei vaja samuti oma riiki ja lasevad sealt jalga,enamasti ilma oma peredeta?
Samas ei võeta neid mitte kusagil rõõmuhõisete ja orkestri saatel vastu!?
Kes sa oled oma kogukonnas ja kes oled võõral maal?
Äss29. märts 2017, 22:40
lödipüks oled! Sõjas on kõik võrdsed, mis sellest kraadist kasu, kas hukkud väärikamalt vä? Usun isegi tsiviilis on kasulik midagi osata v teeb naine - koduabline kõik ära?
Ka isa29. märts 2017, 22:35
Midagi läks noormehega viltu juba nooruses, kui põhimõtted riigikaitset ei toeta. Ka printsid käivad sõjaväes ning sellega tuleb leppida. Ka minu pojad on haritud ja harivad end edasi aga sõjaväe läbisid ja ei nurisenud, pigem vastupidi. Kurb oli vaadata seda üleharitud käitumishäiretega noorukit, kes ei mõista, et riik on temasse koolitustega panustanud ning see 9 kuud on pisku, mida sa pead ka riigile ohverdama. Eeskuju see paraku pole.
probleemus on teise nurga alt:29. märts 2017, 22:42
kas lollimängimine peab olema kohustuslik, kui riigikaitse orgunnijad ressursse targemini rakendada ei suuda???
no harvardi vennad on ikka kõvad vanad29. märts 2017, 22:42
eesti kaitseväe urkasse neil küll asja pole
Noo29. märts 2017, 23:23
Mida koolitusi see riik siis temasse nyyd nii panustas?? Tyybil on õigus
No ikka panustas30. märts 2017, 00:42
See sell matkas piltidel päris kõbusalt ja ega need jalgsimatkad meie metsades ka hullemad pole, saanuks ka teada kuis see kliima siin soojeneb, kui külm on. Meie kaitseväes saadakse piisavalt õpet, nii ellujäämise kui ka distsipliini osas. Kutt mängis lolli ja tahtis alternatiivi, no siis tulebki harju valmistada, kui rivisolemiseks arvas end kõlbmatuks. Ei tekitanud haletsust, elukauge ja ebameeldiv tüüp.
30. märts 2017, 07:00
Aga ta ei hoidnudki teenistusest kõrvale.
Eelmisele30. märts 2017, 09:11
Ta tegi selle valiku - asendada oma sõjaline väljaõpe tsiviilteenistusega - täpselt seda ta ka sai, mida küsis. See pole enam Kaitseväe ega ka Kaitseministeeriumi öelda, mida asendusteenistusse astujaid asenduteenistuse pakkujate poolt tegema pannakse - kui vaja, siis vahetavad vanuritel hooldekodus siibreid, kui vaja siis värvivad seinu, kui vaja rullivad Päästeametis voolikuid.
PPV30. märts 2017, 09:19
Arvata võib, et ta astus enda kaevatud auku, välismaal õppijatele ja töötajatele on ette nähtud igasugu ajapikendus võimalusi KJ poolt, tema aga mõtles, et läbib asendusteenistuse. Asendusteeninduse pluss on see, et oled 8h ööpäevas kohustatud kohal olema samas kui ajateenistuses oled 24/7 ja selle aja sees mõeldakse sulle igasugu ajaviidet välja sõltumata kellaajast. Lolli tööd on ka ajateenistuses piisavalt, rääkimata lollidest ülemustest.
realist29. märts 2017, 22:27
Mõtlen siin endamisi, et pealekasvav lillekeste põlvkond peab vabadust ja iseseisvust täiesti iseenesestmõistetavaks. Relva põhimõtteliselt ei puutu, kaitsevägi on ajaraisk jne. Paraku nii ei ole ja ühel päeval asjad muutuvad. Vaadates sündmuste käiku maailmas, ei pruugi see päev enam kaugel olla. Ja siis maksavad just kogemused sõjalises väljaõppes ja kaitsetahe oma kodu eest võidelda. Harvardi kraad ei aita neil hetkedel ellu jääda. No käinud see kohustuslik ajateenistus läbi. Meil on ta niiehknaa pooleldi kuurort võrreldes omaaegse vene kroonuga. Sellised nö lillekestest geeniused jäävadki rasketes oludes harju punuma, sel ajal kui tõelised mehed kodumaad kaitsevad. Vene kroonuga oli vähemalt see eelis, et kui sa sinna poisinolgina läksid ja seal tsurkade kõrval elus püsisid, tulid sa 2 aastat hiljem mehena tagasi.
Tööandja29. märts 2017, 22:23
Olen neid "tippteadlasi" näinud piisavalt! Paraku on neist vähe kasu, seat teha ei oska nad üldjuhul midagi. Ja ka musta tööd on vaja teha! Uhkusega ja lugupidamisega teiste riigi ees
Mädanik29. märts 2017, 22:29
Musta tööd teevad need kes nii kui nii kuhugi enamaks ei küündi.Nii et talendi koht ei ole sinu teivas firmas vegeteerida.
kõdunikule29. märts 2017, 22:56
ise valisid, siis teed, mis kästakse. Kui päris ajateenistuses oled, ei hakka peale ohvitserilt käsu saamist ka mõtlema kas sulle see korraldus sobib või mitte. Ja nii ongi. Ei näe põhjust mokalaata pidada.
juhm to kõdunikule29. märts 2017, 23:17
Küsimus ei ole tegija vaid käsuandja ajukapasiteedis.
21 sajandil pidada normaalseks ühiskonda edasiviivaks tegevuseks harjade valmistamise korralduse andmist 23 a meesterahvale?
Mind häirib selle loo juures meie kaitseväe ajukapasiteet. Selline ressursi raiskamine karjub näkku ning ilmselgelt on meie kaitsekulutused liiga suured eelarves, kui selliste rumalustega tegeletakse.
juhm29. märts 2017, 23:24
30. märts 2017, 06:33
Kaitsevägi ei korralda asendusteenistust, mille see noorsand endale valis. Kaitsevägi korraldab ainult sõjalist väljaõpet, millest see isend loobus.
Mädanik,...30. märts 2017, 08:15
....loodan et oma taguotsa suudad ikka ise kasida.
on31. märts 2017, 18:24
tsiteet või mitte aga nagu ristipoeg ütles kord, et mahavisatud aeg oli see teenistus, midagi kasulikku teada ei saanud mida poleks teadnud.
HS.29. märts 2017, 22:21
Ana Lüüs, õpeta oma lapsi ninatark ja jäta rahvas rahule.
siil29. märts 2017, 22:20
Kle ära hädalda , vene kroonus oleksid juba lusika nurka visanud .
29. märts 2017, 22:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ära ole29. märts 2017, 23:02
nii kibestunud oma käestlastud elu pärast!
ei lastud raha teha29. märts 2017, 22:17
Kliimamuutuste legendide punumine on tõeliselt suur rahvusvaheline äri.
Kas noormees oli pahane, et teda Eesti kliimamafia poolt ei rakendatud?
aegu29. märts 2017, 22:17
ärevushäiretega peaks tavaline kahejalgne ise toime tulema,kui ei-siis on oht. m.o.t.t.
Ana lüüs29. märts 2017, 22:16
.Kommenteerija vastutus
Vastutust kommentaaride sisu eest kannab kommenteerija. Kommentaari kirjutaja on kohustatud arvestama kommenteerimisel seaduste ja teiste inimeste õigustega, samuti järgima head tava ja moraalinorme. Kommenteerijal lasub vajadusel tõendamiskohustus, et tema poolt avaldatud asjaolud vastavad tegelikkusele. Seadusele mittevastavate kommentaaride kirjutamise eest kannab kommenteerija tsiviil- ja kriminaalvastutust.
HS.29. märts 2017, 22:14
Paistab nii, et ega suurest haridusest suurt kasu ei ole kilplaste seas, mida kõrgem haridus seda lihtsamat tööd antakse. Võib olla see on lihtsalt kadedus või võimu näitamine.
Sven29. märts 2017, 22:18
Løpetaks staaritsemise! Ka lihtsaid töid tuleb osata teha ja ka siis, kui oled keskmisest pisut teravam?
29. märts 2017, 22:13
Haha talendid kodu. Iroonia. Mõni kaitseminister pole teatud põhjuste tõttu läbinud teenistust. Kui maailmas soovitakse silma paista siis Harvard oleks ikka väga tipus. Mitte nagu siin "supermanid" liiguvad järgmistele kõrgetele postidele tänu kuuluvusele.
vähk30. märts 2017, 08:00
kaitseminister peaks ise olema sõjaväes käinud,mitte nii nagu Eestis on.keskharidusega maasikamüüja otsustab Eesti Vabariigi kaitsevõime üle omamata mingitki arusaamist sõjaväest,aga milleks talle see,sest ta juhuslikult oma erakonna esimees.
Kuule poja!29. märts 2017, 22:12
Jäta hala! Minu poeg polnud sugugi vaimustuses kaitseväest, aga võttis ülikoolist akadeemilise, nüüd 9 kuud oldud, kaks veel. Elu läheb edasi ka pärast ajateenistust. ÄRA PEA ENNAST teistest paremaks oma teadmiste pärast. See lihtsalt ei sobi! Saa meheks. Kui nüüd ei taha seinu värvida, teinud siis enne kodutööd ja uurinud, mis värk seal kaitseväes ikkagi on ja käinud ära. Oleks olnud respect, aga nüüd :(
?30. märts 2017, 08:40
Ja kuidas te isana suhtute sellesse, et poeg pidi õpingute ajal kasutama akadeemilist sõjaväeteenistuse läbimiseks? Naised saavad samal ajal õppida semestri või kaks välismaal või siis pikendada vajadusel oma õpingut akadeemilise aasta võrra . Aga mehed peavad akadeemilise kulutama sõjaväes harju valmistades. Kas selle suhtes on teil samuti respect?
to ?30. märts 2017, 09:49
Ja käib aasta ära, ei vingu ega virise, kerge ei ole, aga kohus isamaa ees täidetud. Sügisest õpingud ju jätkuvad, ei näe probleemi. Kaitsevägi tudengeid täis, muideks! Igal juhul selliste poiste ees respect!
To ? 8,4030. märts 2017, 10:08
Kallis ?
Kui sulle ei sobi siis palun lase ennast ümber lõigata ossi õnnistusel see ju võimalik (kaks korda aastas) ja eest Euroopa - siit ma tulen koos naistega nagu ise kirjutad :))
Seniks - kuniks meil veel mehed ka kodanikud ja pole veel täielikult feminiseerunud ootame sind arusaamisele et lisaks Õigustele on samapalju ka KOHUSTUSI nii omaste, perekonna, ühiskonna kui kodumaa ees. Vaat selline lugu lilleke p..meres (vana sõdurilaul).
?30. märts 2017, 10:31
Asi pole aastases ärakäimises ega isamaa ees kohuse täitmises, asi on selles, et seeläbi kaotab poiss akadeemilise aasta, ehk siis nominaalse õppeaja lisa-aasta. Kes ülikoolis käinud, see ehk mõikab, milles probleem on.
Naistel jääb ka õppimine 30. märts 2017, 11:21
Või tööelu katki kui on aeg lapsi ilmale tuua.
uss30. märts 2017, 11:48
Ei kaota; kui on paberid korras, siis sellega ta lisa-aastat ei kaota. Mida võib kaotada, on õppekava, sest neid muudetakse vahet pidamata ja naastes võib osutuda, et ained on aasta noorematel hoopis teised ja see tekitab probleeme.
30. märts 2017, 11:55
Aga neil on valik, mitte saada lapsi.
Issile30. märts 2017, 13:17
Seal on suur vahe, kas pojake alles läks ülikooli või on juba selle teaduskraadiga lõpetanud. Teadmiste pagasid on erinevad.
Sekkun31. märts 2017, 14:34
Teadupärast saab iga noormees ise valida kas läheb sõjaväkke kohe peale gümnaasiumi või peale esimest või teist aastat ülikoolis. Kui valik jäetakse tegemata, siis kutsutakse suvaliselt. Väga normaalne lähenemine. Minu pojad jätsid ka muide ise märkimata aja ja läksid teiselt kursuselt, aga süüdistada sai selles ainult ise ennast.
Crack30. märts 2017, 09:08
Sõjavägi laguneb laiali kui iga jorss saab teha mida ta heaks arvab.
Issi30. märts 2017, 10:26
Su poeg pole mingi mees vaid teiste käskjalg,
30. märts 2017, 11:57
Kas sa lugesid ikka artikli läbi? Probleemiks polnud seina värvimine, vaid see, et ta pidi kuradi kasutuid harju tegema. 8 tundi päevas. Harju, mis visati pärast minema, kuna neid niivõinaa kellegil vaja polnud. Selles oli probleem, et pannakse mingit p**** tegema, millel reaalselt vajadust pole, peaasi et saaks "aeg tehtud"
Noh29. märts 2017, 22:10
leiutabki seal niisuguse harja mis jube hästi pühib. Aga kuidas sa niisuguseid asju diferentseerid, et kui mina olen kuldimunalõikaja, siis peab asendusteenistus mulle kulte tooma?
Mall29. märts 2017, 22:09
Tubli noormees ja hea, et probleemist avalikult raakis. Tulevikus ehk leitakse teistele hariduskohased tooulessanded.
Vello30. märts 2017, 06:06
Tegi margi endal täis. Sellisele tuleb 10 päeva kartsa määrata.
Maali maalt29. märts 2017, 22:09
Olgu. Temal läks hästi.
Väga paljud pole lõpetanud cum laude ja ei õpi Harvardis, on natukene kehvemad, aga peavad siiski hakkama saama ärevushäirega ja mõtte leidmisega kaitseväes. Tean paari tuttavat, keda tuli nädalavahetustel pidevalt turgutada, et sundida neid kuidagi tagasi minema ning selgitama, et ei, sa ei raiska oma aega, oled tubli, kaitsed kodumaad. Ärevushäire, üksikute laste hakkasaamine suures kambas, suur soov õppida ülikoolis, aga ei saa jne jne... Vahepeal olin siiralt mures noorte vaimse tervise pärast, aga nad ei julgenud ka pöörduda arsti juurde, kannatama peab.
Aastaid hiljem on neil segadus, ühtpidi hea meel, et sai läbi tehtud, teisalt, on neil siiralt kahju aastast, mis õppimisest eemale jäi.
Ka Erik Tamre oleks võinud saada intensiivkoolituse riigi kaitsest. Mitte aasta, mitte asendusteenistus, midagi vahepealset.
Isiklikult arvan, et noormehed võiksid käia kaitseväes, aga siin on palju agasid.
Ei29. märts 2017, 23:20
ole siin miskeid agasid. Kui püssi ei jaksa kanda siis labidas pihku ja kaevikut kaevama. Tagalarotte on ka vaja.
Urrr29. märts 2017, 22:05
Kui nõnda kõva mees saab seina pesemisest psüühilise häire siis tasuks tal silm peal hoida? Äkki kargab kunagi relv käes kuskile...
trifiid29. märts 2017, 22:05
No ilmselt siis Kaitseväge eriti ei koti need kliimamuutused, mida spets valdab. Ja õige ka.
Härra Lilleke, sa ..29. märts 2017, 22:05
Plekk29. märts 2017, 22:19
A la carte valib ainult õigused
Nõustun igasuguste kommenteerimise tingimustega !!
Päevakoer29. märts 2017, 23:06
Pole küll ammu esimeses nooruses ja sõjavägi 30 aasta taga, aga tunnen, et see jura hakkab mind ka nagu ärevile ajama. Ei tea kas see ärevushäire äkki nakkav ei ole?! Issand kui ärevil ma olen.
,.,30. märts 2017, 08:43
Mind ajab samuti sõjaväeteenistuse korraldamatus ja analüüsivõimetus ärevile. Endiselt vist arvatakse, et nuiaga saab kõrgtehnoloogilisi tanke peatada.
homme hakkan lätlaseks29. märts 2017, 23:09
mingi rahvuse sekka sündimine ei ole veel truudusvande andmine.
See ei murra konti behmu30. märts 2017, 10:00
Väga hea - head teed KUI lätlased sind muidugi tahavad :)
Aga üliharitud lillekesele - sina muudkui õitsed ja iluled aga KES krt peavad OHU KORRAL kaitsma kullakallikese perekonda, naist-lapsi, varandust, ettevõtet, VABADUST, JNE???? KES kallis ülivõrdes tarkpea?
PS! Oman ise ka piisavalt haridust ja valget kraed ning tean et lisaks õigustele on olemas ka KOHUSTUSED nii pere, kodumaa kui ühiskonna ees!
Kutt30. märts 2017, 08:03
Kas see info auto bossi poeg, olid vist siilatsi nimelised, kas tema käis kroonus ära, seal peres olid ka ärevad ajad?
To ,.,30. märts 2017, 11:53
Täpselt nii arvataksegi :D Ise olen tankitõrjur relvaga mille effektiivne laskekaugus on 300-400 meetrit. Samal ajal on meil vastas tankid mis näevad 5km kauguselt su silmavärvi ja 10km kauguselt näevad sind isegi kaevikust ära...
Vänto29. märts 2017, 22:01
Ega nemad seal tea, et sa nii tark vend oled. Kari lolle üritab sind ikka endiga samale pulgale kiskuda. Kui IQ 200 kanti kisub siis võiks tõesti kuidagi teistmoodi inimest rakendada ja teda mitte piirata. Kui kahur küljepeale maha panna siis nurga taha see ikka ei lase
hmm30. märts 2017, 11:11
sõda ei küsi kui tark ja edukas sa oled. kui sa pole õppinud relv käes oma kodu ja lähedasi kaitsma, siis saad sõjas kohe surma. võib ka põgeneda ja jätta oma lähedased saatuse valda, aga selline tegevus on kole.
Paugu korral30. märts 2017, 12:46
oled sina esimene ja paljud koos sinuga tormavad lennukitele laevadele kaatritele naisi-lapsi-rahakohvreid kaasa haarates, et siit minema saada. Naised-lapsed võivad ka maha jääda. Pardale pääsenud taovad jalgadega vast näppe nendele, kes reelingute küljes ripuvad ja ka siit ära tahavad. Kaitseväest pooled matavad oma mundrid ja relvad metsa suure kivi lähedale maha ja jooksevad koju emme seeliku taha varjule. Teine pool aga läheb kogu träniga sissetungija poole üle. Vaenlasele vastu lähevad Kaitseliidu militaarvanakesed 70+, kellel lapsepõlves luurekad mängimata jäid, sest pätipoisse pioneeriks ei võetud. Nüüd saavad metsas pauku teha ja kännu najal viina visata.