Kaido VeermäeFoto: Arno Saar
Tele
29. märts 2017, 19:38

Kaido Veermäe filmist "Põrgu Indias": filmi tegemine katkes süüdimõistva kohtuotsusega (5)

Täna ETVs linastuva dokumentaalfilmi "Põrgu Indias" režissöör Kaido Veermäe sõnas "Ringvaates", et ta oli Indias, kui temani jõudis info, et samas linnas on ka Eesti laevakaitsjad, kirjutas kultuur.err.ee.

"Kui ma seal [Tamil Nadus – toim] Lauriga kohtusin, siis olid nad vabad, oli küll olnud üks kohtuotsus, aga oodati järgmist," sõnas Veermäe ja kinnitas, et nad olid veetnud vangis juba pool aastat. "Sel hetkel me alustasime seda teekonda, mis vaatas seda, kuhu me võiksime sealt edasi jõuda," lisas ta ja kinnitas, et teekond katkes süüdimõistva kohtuotsusega ning seetõttu ei ole võimalik ka filmi edasi teha.

"Ringvaates“ olnud laevakaitsja ema Maret Veikat selgitas, et ta sai oma pojaga rääkida viimati 10. jaanuaril 2016. aastal – vahetult enne vangipanekut. "Praegu käib kõik kirjade teel ning õnneks britid külastavad oma lähedasi ning kui lähedane on seal kohal, siis ta võtab ka eestlaste kirjad kaasa ja annab üle," sõnas ta ja lisas, et kõige olulisem on see, et ta võtab eestlaste kirjad ja saadab kõigi kirjad pärast vanglast tulekut kohe eestlastele meili peale.