Olenemata lubadusest end parandada, sai ka sarja viimases osas näha, kuidas Taukar autoroolis end talitseda ei suutnud ning nii mõnelgi korral käed autoroolilt eemaldas. Foto: kuvatõmmis/TV3
Tele
29. märts 2017, 15:02

TV3 VASTUS TAUKARI SAATE KRIITIKALE: kui märkused saabusid, oli enamik hooajast juba salvestatud (26)

Möödunud nädalal tegid Maanteeamet ja politsei ühispöördumise TV3-le, kuna laulusaates "Sõidud Taukariga" propageeritakse ebaturvalist juhtimist ja liiklusreegilte eiramist. Taukar lubas pärast saate esimese episoodi eetris olemist end parandada, kuid ka järgnevates saadetes sai ohtlikku sõidustiili näha. See tuleneb aga sellest, et enamus saatest on juba salvestatud.

Saate esimeses kui ka järgnevates osades sai näha, kuidas saatejuht Karl-Erik Taukar autoga sõites lauluhoos pidevalt käsi roolilt ära võttis, et pillimängu imiteerida või ägedalt žestikuleerida.

Sarja esimeses osas oli kõrvalistmel Anne Veski ning Taukari sõnul oli sellise megastaari kõrval enese talitsemine raskendatud. Foto: kuvatõmmis/TV3

"Pillimängu imiteerimine või äge žestikuleerimine nõuab vähemalt ühe käe (saates lausa mõlema käe) roolilt võtmist; pilk suundub teelt eemale; emotsionaalne vestlus ja muusika hägustavad teele keskendumist veelgi. Mitut tegevust on võimatu korraga ja korrektselt sooritada. Inimese aju lülitub ühelt ülesandelt teisele ega suuda ohuolukorras eraldada olulist väheolulisest," pannakse pöördumises südamele.

Kuigi nii TV3 peadirektor Priit Leito kui saatejuht Karl-Erik Taukar esimeses saates juhtunu pärast vabandasid ja andsid lubaduse järgmistes saadetes asja parandada, jäid lubadused täitmata ning saate viimatises osas, kus Karl-Erik Taukar lauljatari Maarja-Liisiga autokaraoket tegi, sai näha siiski sarnaseid vigu.

Olenemata lubadusest end parandada, sai ka sarja viimases osas näha, kuidas Taukar autoroolis end talitseda ei suutnud ning nii mõnelgi korral käed autoroolilt eemaldas. Foto: kuvatõmmis/TV3

"Kuigi TV3 peadirektor Priit Leito taunis saatejuhi käitumist ning avalikult vabandas, ei ole lubadus järgmistes osades liiklusele keskenduda tõeks saanud," pöörasid Maanteeamet ja politsei samuti asjale tähelepanu.

TV3 avalike suhete juhi Kertu Jukkumi sõnul ei saadud aga televaatajate kui Maanteeameti pöördumises tähelepanu pööratud märkusi saate järgnevates episoodides arvesse võtta, kuna suurem osa hooajast on juba salvestatud. Seega Taukari lubadus end pärast esimese saate noomitusi parandada, jäigi seetõttu täitmata.

"Hetkeks, mil TV3-le saabusid esimesed märkused saatejuhi sõidustiili osas, oli suurem osa hooajast juba salvestatud. Eesolevatel salvestustel võeti märkuseid loomulikult arvesse," ütles Jukkum.

Jukkumi sõnul aga asi nii hull ei ole ning olenemata lauluhoos tehtud vigadele rooli taga, oli nii Taukari kui saatekülalise ohutus igati tagatud.

"On oluline nentida, et võtted toimusid hõreda liiklusega teedel ning kasutusel oli nii eesmine kui ka tagumine ohutusauto, mis terve võttepäeva jooksul saatejuhti ja saatekülalisi saatsid, kuid telepildis valdavalt nähtamatuks jäävad. Saate võtetel kasutatav auto Peugeot 3008 sisaldab kõiki juhi abistamise andureid, mis ei luba kalduda vastassuunavööndisse ega sõita liiga lähedale eesolevale autole," selgitas Jukkum.

""Sõidud Taukariga" on maailmakuulsa Carpool Karaoke Eesti versioon ja liiklusohutus on olnud teemaks teistestki riikides, kus saadet on toodetud. Võttemeeskondade jaoks on ohutuse tagamine kõigile liiklejatele ning saates osalejaile esmatähtis," kinnitas ta.