Foto: https://www.facebook.com/pealtnagija/
Tele
28. märts 2017, 20:27

Head uudised! “Pealtnägijas” tütart taga otsiv ema sai lõpuks oma last näha (10)

“Pealtnägijas” tutvustati ema, kelle laps oli kistud rahvusvahelise lapseröövi juhtumisse. Saate Facebooki leheküljel teatati head uudist, et ema sai üle aasta taas oma last näha. 

“Märtsi alguses rääkisime ebatavalisest rahvusvahelise lapseröövi juhtumist. Ehkki nii isa kui ema on eestlased, siis probleemi tuum oli, et draama hargnes mitte kahes vaid koguni kolmes riigis - Soomes, Eestis ja Rootsis - ning igas riigis suhtuti asja pisut erinevalt,” tuletati postitusega teemat meelde. 

Isa võttiski viieaastase tütre eelmise aasta suvel tütre enda juurde ja viis ta Rootsi. Sealt alates ei lubanud ta emal lapsega kohtuda. Rootsi kohus tunnistas mehe lapseröövliks, kuigi samal ajal liikus isa vabalt riikide vahel ning ka Eesti ametnikud ei teinud mehele takistusi, põhjendusel, et Rootsi kohtuotsus pole Eestis kehtiv. 

Eelmise nädala seisuga aga saavutasid vanemad vähemasti ajutise kompromissi ja laps sai emaga taas kohtuda. 

“Loodetavasti saavutavad isa-ema lapse hoolduse osas lõpliku kokkuleppe, kõik käituvad tulevikus adekvaatselt ning suudavad lõpuks saavutada rahu ja elu naaseb normaalsesse rööpasse,” kirjutas saate meeskond.