Foto: Siiri Kumari
Saund
28. märts 2017, 14:49

Lauljatar Angeelia pääses rahvusvahelise laulukirjutajate võistluse finaali (3)

„Silm lõi ikka särama!“ õhkab lauljatar Angeelia Maasik, kes on üks mõnedest laulukirjutajatest, kelle lugu pääses rahvusvahelisel laulukirjutajate konkursil finaali.

International Songwriting Competition (ISC) pakub Angeelia sõnul muusikutele – lauljatele ning laulukirjutajatele – üle maailma suuremat kõlapinda oma loomingule ja auditooriumit selle tutvustamiseks. „Finaalis hindavad lugusid tunnustatud nimed üle maailma ning võitjad saavad väärtuslikke auhindu, mis kõik on muusikategemiseks vägagi tarvilikud – instrumendid, stuudio kasutamine, albumi toetus ja nii edasi,“ räägib Angeelia, kelle lugu "We Ride With Our Flow", mis Andres Kõpperiga kahasse kirjutatud, tänavu ka "Eesti laulu" poolfinaalis võistles. Rahvusvahelise laulukirjutajate võistluse žüriisse kuuluvad näiteks ansambel Bastille ja lauljatar Lorde

Angeelia otsustas võistlusel osaleda, sest on sellest varem põgusalt kuulnud, kuid pole ise varem sinna ühtki lugu saatnud. „Tekkis huvi järele proovida, mida selline võistlus endaga kaasa tuua võib.“ Angeelia võistleb looga „Flew“, mis räägib igatsetud leegist kahe hinge vahel. 

 

Osalejaid oli võistlusel üle 16 000 ning finalistide hulga pääses neist 2% ehk 300 kandis. „Kategooriaid on kokku 23 ning minu lugu võistleb kategoorias Performance, kus on 17 laulu. Kategooriate peale selgitatakse välja esimesed kolm kohta ning kõikide kategooriate peale kokku on ka Grand Prix võitja,“ ütleb Angeelia ja tunnistab, et kui ta kuulis finaalipääsust läks tal muidugi silm särama.

Lisaks toimub ka üks eraldi finalistidele mõeldud konkurss People’s Voice, kus inimesed kõiki lugusid kuulata saavad ja oma lemmiku poolt hääletada. „Selle võitja saab samuti auhinna,“ sõnab Angeelia.

Muide, Angeeliaga samas kategoorias võistlevad ka Avoid Dave ja Sander Mölder, kes koostööd teevad.

Angeelia ja Avoid Dave'i ning Sander Möldri poolt saab hääle anda SIIN