Spede PasanenFoto: YouTube
Tele
27. märts 2017, 13:48

Raamat: poolpaljas Spede ajas töö juures naistele ligi (8)

Värske raamatu andmeil polnud Soome telelegendil Spede Pasanenil (1930 - 2001) naiste seas nii suurt lööki, kui talle meeldinuks. Seetõttu kasutas ta oma võimupositsiooni ära.

Kalle Kinnuneni ja telekanali MTV kauase juhi Jorma Sairaneni raamatu andmeil ei tundnud Spede end naiste seltsis mugavalt, ent ihkas ikkagi oma ellu särtsu. Ülemusena kuritarvitas ta oma positsiooni, et endale seltsidaame leida. “Vähemalt kahel puhul oli Spede aluspükste väel ja ajas mingit udujuttu, kui naine tööle tuli,” rääkis Sairanen Iltalehtile. “Mitmel juhul sai töö otsa, kui Spede flirdile ei vastatud.”

Mõnd daami õnnestus Spedel siiski ka oma koju meelitada. Sairanen märgib, et telelegendi kodu sisustus oli maitsetu. “Kui Spedel oli kavatsus asja kallale asuda, ei osanud ta seda naisele väljendada. Ta rääkis tühjast-tähjast, ei üritanud midagi avalikult ja pakkus juua. Kui naised hakkasid haigutama, ajas peremees nad minema.”

MTV juht ei pea Spede käitumist küll üle mõistuse robustseks, kuid märgib, et tänapäeval võiks selliste intsidentide loojat oodata kohtutee. “Tuleb veel kord rõhutada, et Spedet ei tabatud kunagi üheltki talumatult teolt.”

Sairanen ja Pasanen muutusid lähedasteks Spede viimasel eluaastal. Nad rääkisid naistest ja tõdesid, et naistest on raske aru saada. “Ma ei ütleks, et Spede suhtumine oleks olnud just misogüünia, aga “Naiste loogika” sketšid olid otse tema vaimulaadist pärit.”