Inimesed

Selgus majas: Mona Lisa ikkagi naeratab rõõmsalt! (8)

LISA KOMMENTAAR

Urmas26. märts 2017, 11:44
"Seegi on selgusetu, kas portree kujutab ikka Firenze kaupmeheemandat Lisa Gherardinit, nagu seni arvati. Ühe teooria järgi võis da Vinci maalile jäädvustada hoopis Salai-nimelise noormehe, kes oli tema õpipoiss (ja võimalik, et isegi armuke). Samuti on väidetud, et Leonardo võis maalil kujutada oma ema või hiinlannast orjatari."
"Tõsi on seegi, et teovee ost dokumenteeriti rohkem kui kümme aastat pärast seda, kui kaunitar oli da Vincile poseerinud."
Ühe tsiteeringu järgi nagu artikli autor pakub erinevaid võimalikke modelle ja teise tsiteeringu järgi oleks nagu kindlasti kaupmeheemand. Nüüd küsimus artikli autorile- kas too kaupmehe siis poseeris või mitte? Tahaks ka mõnes seltskonnas tarka panna, et mitte näida lollina, aga samamoodi nagu artikli autor, ei suuda otsustada, kes ikkagi lõpuks oli modelliks.
Kiire analüüs26. märts 2017, 11:02
Liisa istub palju tunde ja päevi taburetil Leonardo ees, kes teda maalib. Ei suuda ükski inimene nii kaua liikumatult naeratada. Liisa on pikast konutamisest täiesti tüdinenud, ei ole seal naeratust. Liisa ongi niisuguse sihvriga ilma naerutagi. Ja ka Liisa abikaasa ei oleks kindlasti mitte sallinud, et kellelegi kunstmaalerile oleks muudkui naeratatud. Sel ajal, kui Liisat maaliti, ei olnud Leonardo midagi muud kui tavaline pildimaalija. Fotokaid sel ajal ei olnud ja asi lahendati maalimisega.
Kiire analüüs26. märts 2017, 11:26
Kui eelarvamusteta seda pilti vaadata, siis on näha, et Liisa lõualihased on pingul ja hambad tugevasti koos. Hoiab end tagasi, et mitte käratada - mida sa, pervert, jõllitad! Tee see f... pilt ükskord valmis!
Horros26. märts 2017, 00:54
Sakslased?
Sakslased on kogu maailmas kõige huumorivaesem rahvas, kes suudavad igal ajal ka kõige maitsetumalt riudes käia.
.
Nende arvamus ja uuring on väärt liba Nobelit.
Joh25. märts 2017, 21:49
Naeratust pole olnud, ei ole, ega tule. Aga kuna kõik teavad ametlikku seisukohta, et Mona Lisa naeratab, siis nad ka nii vastavad. Küsida tuleks lasteaialastelt, need ei oska veel valetada.
Lembit25. märts 2017, 18:39
Pakun, et näol oleks nagu kerge üleolev muie
kolla25. märts 2017, 18:10
Kuramuse hea on niimoodi teadust teha-käi ringi ja küsitle.Tegelikult on juba ammu selgeks tehtud,et ta irvitab.Kuna Leonardo oli tuntus vigurivänt siis viskas ta meelega tulevastele põlvedele kondi närida.Vaadake hoolega-daamel puuduvad kulmud ja seda sellepärast,et keegi teda ära ei tunneks,sest tegemist on Leonardo enese autoportreega.
Horros26. märts 2017, 00:56
Iga kunstnik loob natuke iseennast.