Foto: TAIRO LUTTER
Krimi
23. märts 2017, 13:14

Beebilõust peab pool aastat vangis istuma! (40)

Mõni aeg tagasi šokeeris räppar Beebilõust oma sõpru ja fänne sellega, et röövis Koplis matšeetega vehkides poodi. Seepeale pandi mees kaheks kuuks pokri. Nüüd on selge, et mees peab veel pool aastat vangis istuma. 
 

Pirados Brand avaldas videolõigu kohtusaalis olevast Beebilõustast ja ka ühe hea uudise - nimelt astub Beebilõust kindlasti lavale tänavusel Eesti Hip-Hop Festivalil.

Mees tegi oma Facebooki lehele ka lakoonilise postituse: "Näeme EHHF-il!"

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots kinnitab Õhtulehele, et Beebilõusta karistatakse kolmeaastase vangistusega, millest tuleb ära kanda kuus kuud. Algusajaks loetakse 4. veebruar. Ülejäänud kahe ja poole aastase vangistuse kannab mees tingimisi kolmeaastase katseaja, mille jooksul peab Beebilõust külastama kriminaalhooldajat; esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta; saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks, elukohast Eesti piires kauemaks kui 15 päevaks lahkumiseks, Eestist lahkumiseks ja Eestist väljaspool viibimiseks. 

Mees ei tohi selle aja jooksul tarvitada alkoholi, narkootilisi ega psühhotroopseid aineid, kanda ega kasutada relva ning peab osalema sotsiaalprogrammis. Elbingul tuleb riigituludesse maksta 1175 eurot sundraha esimese astme kuriteo toimepanemise eest ning 24 eurot kaitsjatasu kohtueelsel uurimisel osutatud õigusabiteenuse eest.

Foto: TAIRO LUTTER

Süüdistuse järgi sisenes Beebilõust 4. veebruaril kella 12.15 ajal Tööstuse tänaval asuvasse toidukauplusesse, kus jälgis esmalt müügisaalis ja kassas toimuvat. Siis liikus mees müügileti taha ja ähvardas kaupluse müüjat matšeete-tüüpi noaga, mille tera pikkus on 255 mm ja laius 55 mm, tehes müüja suunas korduvaid torkeliigutusi. Müüja tundis noaga ähvardamise tõttu tõsiseltvõetavat ohtu oma elule ja tervisele.

Seejärel lõhkus Elbing kaupluse kassaaparaadi, müüjal õnnestus müügileti tagant põgeneda õue, kus hüüdis inimesi appi. Möödakäijad blokeerisid kinnihoidmisega ukse ning seega sulgesid Andrus Elbingu kauplusesse, et ta ei saaks põgeneda. Beebilõust võttis kassaaparaadist 200,32 eurot sularaha ja avas poes viskipudeli. 

Varem on Beebilõust vangis istunud lausa 7 aasta jagu.