Sergei AksjonovFoto: AFP / Scanpix
Üritused
23. märts 2017, 12:56

Krimmi juht pahane: kõik riigid peaks Eurovisioni boikoteerima! (48)

Krimmi juht Sergei Aksjonov nimetab Ukraina otsust Venemaa esindajat Eurovisionile mitte lubada "äärmiseks tõpralikkuseks".

Välismeedia andmetel teatasid Ukraina julgeolekuvõimud eile, et Vene lauljannal Julia Samoiloval on keelatud maikuisel Kiievi Eurovisionil esineda. Aksjonovi arvates tuleks aga Kiievilt taolise otsuse valguses võtta õigus korraldada rahvusvahelist võistlust, vahendab LENTA.

"Arvan, et pärast sellist otsust peaks iga arukas inimene, kaasa arvatud Eurovisionil osalejad, boikottima Kiievis toimuvat võistlust," kirjutas Aksjonov oma sotsiaalmeedia kontol.

Ta lisab, et Ukraina valitsus on taas näidanud maailmale vastutustunde, moraali, au ja südametunnistuse puudumist.

Kolmapäeval teatas produtsent Igor Matvienko kommentaaris RT-le, et Eurovisioni korraldajad peaks olukorda sekkuma, kuna võistluse näol ei ole tegu poliitikute kogunemise, vaid muusikutega, kellel pole poliitikaga midagi pistmist.

Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) ametliku teadaande kohaselt jätkatakse läbirääkimisi Ukraina ametivõimudega, et leida olukorrale lahendus. "Peame austama kohalikke seadusi, kuid oleme pettunud kõnealuses otsuses, kuna see on vastuolus nii võistluse olemuse kui väärtustega," lisas EBU.