Olav EhalaFoto: Alar Truu
Film
22. märts 2017, 22:21

Olav Ehala kolm kildu Lembit Ulfsakiga: "Noorusest jäävad nii helged ja ilusad mälestused"

"Me olime ju ühel ajal konservatooriumis – Lembit oli vist lavaka lõpukursusel ja mina esimesel kursusel moosekandina, ja moosekandid vaatasid lavakate poole alt üles: seal olid ju ikka juba populaarsed kujud nagu Tõnu Tepandi ja Väino Uibo ja Lembit Ulfsak," meenutas muusik Olav Ehala.

"Me olime siis küll juba Lembituga tuttavad, aga liigutav moment oli see ometi. Ta pintsaku revääril oli mingi välismaine märk, võimalik, et praeguses mõistes tühine, aga tollal ikkagi läänemaine, mitte nõukogude. Oli mingi pidu ja ma mängisin klaverit ja Lembitule see nii meeldis, et ta tuli mu juurde, võttis selle märgi oma rinnast ja pani mulle rinda. Kinkis välismaa-märgi ära! Ma oli 18-19 ja see oli mulle sündmus – et meie ringkondades juba tunnustatud näitleja niimoodi lugu pidas ja tunnustust avaldas.

*

Kui tuli välja minu esimene suurem filmimuusikaga film "Don Juan Tallinnas", kus Lembit ju mängis ja kus ta ka isegi ise laulis, sai see päris kõva kriitikat, ja mina, 19aastase noore poisina, võtsin kõike väga südamesse. Aga Lembit – ikkagi mõned aastad vanem – patsutas õlale ja ütles: "Ära muretse, sul on täitsa hea muusika.“ Vaat selline asi jäi mulle kah meelde.

*

Ma olin ju veel konsi tudeng, kui Juhan Viiding, Tõnis Rätsep ja Lembit Ulfsak moodustasid Amor Trio. Alguses aitas neid Viive Ernesaks, aga siis sattusin mina kohe nende kampa ja tegin neile seadeid. Lembit oli väga musikaalne ning see oli hästi mõnus ja lõbus aeg, seda oli nii vahva teha koos.

Noorusest jäävad nii helged ja ilusad mälestused."