Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
21. märts 2017, 15:00

Heli ja Gunnar Kraft lahutasid 25 aastat kestnud abielu! (48)

Möödunud aasta tõi Eesti avaliku elu tegelaste seas ohtralt lahutusuudiseid ja tundub, et 2017. aasta läheb samal lainel edasi. Selgub, et Heli ja Gunnar Kraft on lahutanud oma 25 aastat kestnud abielu.

Esimeseks sõjajärgseks Miss Estoniaks kroonitud Heli Mets ja tema abikaasa Gunnar Kraft tõmbasid möödunud aasta suvel oma veerandsada aastat kestnud abielule joone alla, vahendab Publik. Heli Õhtulehele teemat pikemalt kommenteerida ei soovi, kuid on Publikule pisut saladuseloori kergitanud. „Läksime lahku sõbralikult ja vastastikusel kokkuleppel,“ sõnab naine, kes kannab nüüd taas oma neiupõlvenime Mets. „Mul on see nimi juba ajaloo annaalidesse kirjutatud ja peale lahutust tuli mõte, et võtan nime tagasi.“ Heli ütleb, et kuigi lahutusest on omajagu aega möödas, ei ole tema elus praegu uut suhet. „Sellega on raske leppida, aga mõnikord lähevad inimeste teed lahku,“ ütleb naine Publikule, et tegu on paratamatusega.

Eesti Vabariik 98, presidendi vastuvõtt Foto: Tiina Kõrtsini

Refereeritud artikli täisteksti loe Publikust. 

Heli ja Gunnar kohtusid tööpostil, kui Heli läks sekretärina tööle konsultatsioonifirmasse Mainor. Naine on rääkinud, et erinevatel koosolemistel hakkas nende jutt lihtsalt sobima. Esimest kohtumist on naine kuus aastat tagasi Kroonikas kirjeldanud nii: „Mäletan selgesti, et esimene kohtumine võttis põlved värisema ja et ma pillasin kõik paberid, mida käes hoidsin, põrandale. Tema aitas siis need kenasti kokku korjata ja kõndis ükskõikse näoga edasi.“

Õhtulehele on Heli rääkinud, kuidas Gunnar talle abieluettepaneku tegi – Heli ja Gunnar olid koos olnud veidi üle aasta ja mees palus teda naiseks, kui naine oli tulnud mitu nädalat kestnud tööreisilt Soomest-Rootsist. „Reisilt naastes kutsus tulevane mind Astoria restorani. Seal kinkis ta mulle laua taga väga-väga ilusa kihlasõrmuse ja nii see abieluettepanek tuligi. Oodata ma seda tol hetkel küll ei osanud, pigem arvasin, et Gunnar kutsus mind õhtusöögile jällenägemisrõõmust.“ Heli ja Gunnar abiellusid 1991. aasta 7. septembril, päeval, mil Venemaa Eesti iseseisvust tunnistas. „Seega olid meil väga isamaalised pulmad. Kõik see kokku ongi üks ere mälestus – pulmad taasiseseisvunud Eestis,“ on ta Kroonikale öelnud.

Helil ja Gunnaril on kolm last – poeg Andreas ja tütred Katharina ja Christina. Andreas sündis aastal 1992, kui Heli oli TPI esimesel kursusel ja pere elas Lasnamäel. „Abikaasa käis tööl, mina õppisin ja kasvatasin last. Kuna Andreas oli meie mõlema vanematele esimene lapselaps, siis hoidjatest puudust ei olnud,“ on Heli meenutanud. Tütred on tema sõnul samamoodi, lähedaste tähelepanust ümbritsetuna, kasvanud. „Elanud oleme eri kohtades. Linnad Tallinn ja Tartu on kõigile lastele kodused ja tuttavaid täis. Ise olen pere ja laste kõrvalt vahepeal nii töötanud kui ka magistrantuuris õppinud. Samas olen saanud olla ka kodune ja nautida laste kasvatamist.“