Tambet Tuisk mängib Laose õudusfilmis.Foto: pressimaterjal
Film
20. märts 2017, 11:46

TOHOH! Näitleja Tambet Tuisk mängib Laose õudusfilmis! (2)

21. aprillil linastub Eesti-Laose-Prantsuse koostöös valminud üleloomulik põnevusdraama “Kallis õeke”.

“Kallis õeke” on unikaalne kombinatsioon õudusfilmist ja draamast, mis leiavad aset Eesti segaseid 1990ndaid meenutavas Laoses. Film räägib nägemist kaotava Laose kesklassi naise abielust (Vilouna Phetmany) Eesti ärimehega (Tambet Tuisk) ja suhtepuntrast, mille taga on pere teenijatüdruk (Amphaiphun Phommapanya).

Erakordne arthouse´i stiilis draama käsitleb sotsiaalset ebavõrdsust, kolonialismi ja seksuaalpoliitikat, jäädes samal ajal närvikõdistavalt hirmutavaks.

Intrigeeriva koostööfilmi autoriks on Laose esimene ja seni ainus naisrežissöör Mattie Do. See on Laose filmiajaloo 13. film. Film on üles võetud eksootilises Laoses. Tootmise ja võtete eest vastutas peamiselt Eesti filmimeeskond.

Eesti-poolsed produtsentid on Helen Lõhmus ja Sten-Kristjan Saluveer, mängufilmidebüüdi teeb operaator Mart Ratassepp. Filmi kunstnik on Helen Lõhmus, muusika autoriks on helilooja Sten Sheripov, platsiheli eest vastutas Tanel Tänna, järeltootmist juhendas Uku Toomet (Orbital Vox) ning helidisaini eest vastutas Rando Arand. 

Film on lao keeles, eestikeelsete subtiitritega.