Foto: Andreas Martin Reili
Saund
20. märts 2017, 11:59

VAATA VIDEOT! Svjata Vatra avaldas kevade alguse puhul mõnusa muusikavideo (3)

Eesti-Ukraina ansambel Svjata Vatra filmis talvel jäätunud Viljandi järvel muusikavideo. Nüüd jagavad mehed seda ka oma fännidega.

Lugu, millele muusikavideo filmiti, kannab nime "Letila Zozulia" ehk "Lendav kägu". Bändi sõnul on lugu inspireeritud erinevatest muusikastiilidest - folgist, rokist, funk- ja indie-muusikast. Muusikategemiseks kasutatakse Ukraina okariini ehk savist, kipsist, tsemendist või portselanist puhkpilli ning parmupilli.

Foto: Ruslan puhub okariini (Andreas Martin Reili)

Traditsiooniline laul räägib metafoorilise loo keerulisest armukolmnurgast, mis on vaja ära lahendada, et lapsed ei jääks hoole ja armastuseta ning kõigi elu võiks väärikalt jätkuda." 

Vaata imelisi talviseid kaadreid Svjata Vatra videost:

 

Idee filmida video just jäätunud Viljandi järvel tuli Ruslanil täiesti spontaanselt - mees vaatas koduaknast järvele ja mõtles - miks mitte!

Foto: Kuvatõmmis

Kaks päeva hiljem sai mõte teoks. Facebookis tehti üleskutse, kus otsiti videotiimi ning tunniga olid Viljandi noored valmis appi tõttama. 

Noortest koosnev videotiim Foto: Facebook

Muide, valgeid kaitseülikondi kannavad videotiimi liikmed piltidel seepärast, et neid õhust droonikaadreid filmides näha poleks. 

Foto: Andreas Martin Reili

Põnevaid seiku juhtus filmimisel veelgi. Enne võttepäeva köidi järvel uurimas, kus oleks kõige parem filmida. Siis postitati video, kus solist Ruslani abikaasa Terje hüüab, et filmimine lõpetatakse jääsuplusega. Selle peale teatas Viljandi järve kaldal asuv Sammuli puhkeküla, et teevad bändile kuuma sauna ja jääaugu, kuhu pärast hüpata. Nii saadi videosse supluskaadrid. 

Foto: Kuvatõmmis

Vaata ka kaameratagust videot sellest, kuidas videot filmiti: