Katy Perry Los Angeleses inimõiguste galal. Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
20. märts 2017, 10:08

Teismeline Katy Perry üritas palvete abil homoseksuaalsusest vabaneda (5)

Katy Perry kirjeldas hiljutisel auhinnatseremoonial, kuidas ta teismelisena üritas palvete abil endast homoseksuaalsust välja ajada.

Tõsikristlaste peres üles kasvanud lauljatar sai laupäeval Los Angelese peetud inimõiguste galal auhinna LGBT-õiguste kaitsmise eest.

“Kõnelen nendes tillukestes poplaulukestes oma tõtt ja maalin fantaasiaid, nagu näiteks: ma suudlesin tüdrukut ja see meeldis mulle,” viitas Perry (32) oma esimesele hitile “I Kissed A Girl”. Katy andis mõista, et laul põhineb tema enese kogemustel. “Ausalt öeldes tegin ma enamatki. Aga kuidas ma pidin seda kokku klapitama gospelilauljast tüdrukuga, kes kasvas üles noorterühmitustes, mis olid homode ümberkasvatamist pooldavad laagrid?”

Perry rääkis, et protestantlike pastorite tütrena olid tema esimesed “emme” ja “issi”, “jumal” ja “saatan”.

“Mu lapsepõlves oli sõna “homoseksuaalsus” ühel pulgal sõnadega “jälkus” ja “põrgu”,” ütles ta. “Nii et palvetasin suurema osa oma ebateadlikust teismeeast jeesuselaagrites enesest homoseksuaalsust välja.”

Siis aga avastas Katy oma lauluande, mis viis ta kokku inimestega väljaspoolt mulli. “Nad polnud üldse sellised, nagu mind oli kartma õpetatud. Nad olid kõige vabamad, tugevamad, heasüdamlikumad ja sallivamad inimesed, kellega ma olin eales kohtunud.” Peret valida ei saa, küll aga oma hõimu, lõpetas Perry.