PUNASE TAGASITULEK: Renoveerimisega tekkis lavale 60 ruutmeetrit lisaruumi, mistõttu on Ugala teatril nüüdsest Eesti suurim lava – tervelt 450 ruutmeetrit. Suures saalis on taas tulipunased klapptoolid. Täpselt nii, kuis aastal 1981. Kuid et tooliridu nihutati, on endise 512 koha asemel 538 istekohta.Foto: Aldo Luud
Inimesed
20. märts 2017, 04:00

Sisearhitekt Mait Summatavet: "Mine tea, ehk kujundan Ugala teatrit kolmandatki korda!"

Ugala vastne hoone: Eesti suurim teatrilava, udupilved ja konjakitoolid.

Ugala vastne hoone: Eesti suurim teatrilava, udupilved ja konjakitoolid.

Oli 1981. aasta 29. detsember, kui uus Ugala teatrimaja avati. Hiiglaslik telliskivipunane hoone. "See oli tol ajal kõige moodsam teatrimaja, Voldemar Panso oli siin ja pidu kestis Viljandi kõrtsus hommikuni," meenutab näitleja Margus Vaher. "Nurgakivi pandi 1975, maja ehitati kuus aastat!"

Veel enne, kui majauksed pidulikult avati, kolis trupp koos peanäitejuht Jaan Toomingaga hoonesse sisse, et pompoosse avalavastuse "Rahva sõda" tarvis proove teha. "Viimased proovid tegime nii, et saali laes tehti keevitustöid. Nahaalselt. Laval oli tohutu tolmukord. Tooming ütles rahulikult: las nemad teevad oma tööd, meie teeme oma tööd. Ta oli nii stoiline, et andis meissegi seda rahu. Ümberringi toimus ju täielik hullumaja!"

Edasi lugemiseks: