President Kersti Kaljulaid visiidil Lõuna-EestisFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
16. märts 2017, 16:28

GALERII | "Presidendi vaataksime küll üle" ehk Kuidas läheb president Kaljulaidi Lõuna-Eesti visiit? (17)

Täna ja homme külastab president Kersti Kaljulaid Valgamaad. President ja tema kaaskond alustasid ringsõitu kella veerand kahe ajal Taageperas, kus tutvuti kohaliku külaseltsi ruumidega ning kohtuti seltsi esindajatega.

Presidendile näidati kaltsuvaipu, savinõusid ja väikest puuviljakuivatit ning varaste ohjamiseks seltsimaja külge äsja paigaldatud turvakaameraid. President kuulas huviga ning võttis lühidalt sõna seente kuivatamisega seoses. Pärast seltsirahva ja päikeselise ilma tänamist suunduti edasi Taagepera lossi, kus järgnes pidulik lõuasöök.

President Kersti Kaljulaid visiidil Lõuna-Eestis Foto: Aldo Luud

Veerand tundi enne presidendikorteeži saabumist istus seltsimaja lähistel asuval pingil väiksem kohalike elanike seltskond, kes ootas autolavkat.

"Jumal tänatud, et see veel käib. Meil ei ole siin ju enam ei postkontorit ega poodi. Taagepera lossis on restoran, aga see pole lihtinimesele taskukohane. Aga presidendi vaataksime küll üle. Saaks kaks kärbest ühe hoobiga," räägivad lavkalised.

Külaseltsi manu autopoe rahvas siiski ei tulnud ning toidukraamiga liiguti oma kodude suunas.

President Kersti Kaljulaid visiidil Lõuna-Eestis Foto: Aldo Luud

Taageperast suundus president Helmes asuvasse aktsiaseltsi Ritsu, kus toodetakse palkmaju, mida on aastate jooksul eksporditud 40 riiki. Täna külastab president ka Tõrva noortekeskust, Puide talu ja Tehvandi spordikeskust.

Homme tutvub Kaljulaid Valgas asuva Pääsukese lasteaiaga, kus juba üle kümne aasta õpetatakse lapsi keelekümblusmeetodil. Külastatakse ka Valka kunstikooli, kus vesteldakse kaksiklinna koostööst.