Julia Samoilova 14. märtsil Moskvas Sheremetjevo lennuväljal. Foto: Maria Antipina
Üritused
15. märts 2017, 13:37

Ratastoolis Vene eurolaulikut ravitakse parasjagu Soomes (3)

Vene lauljanna Julia Samoilova, kes valiti riiki esindama maikuisel Eurovisioni lauluvõistlusel Kiievis, on Iltalehti teatel reedeni Soomes ravil.

Palaga “Flame is Burning” üles astuv Julia pole tüüpiline vene artist, märgib leht. Seni on Eurovisioni esinenud vaid üks ratastoolis laulja. Julia jäi ratastooli väikese tüdrukuna ebaõnnestunud vaktsineerimise tagajärjel. Tookord anti talle vaid mõni aasta elulootust.

Nüüd, 27aastasena, otsib Samoilova enda sõnul parimat ravi. Seda ei leidnud ta kodumaalt, vaid Soomest. “Soomes on operatsioonide õnnestumisel parim statistika ja sellistesse lõikustesse siin ei surda,” rääkis Julia veebiküljele Gazeta.ru. “Ülemäära ei riskita. Mõtlesin tükk aega ja rääkisin teiste saatusekaaslastega. Seejärel valisin Soome haigla.”

Samoilova valimine Vene eurolaulikuks on äratanud palju poleemikat. Ratastoolis lauljanna saatmine Kiievi Eurovisionile olevat Venemaa provokatsioon, millega kaastunnet äratada.

Liiatigi ei ole veel kindel, kas Juliat üldse lubatakse Eurovisioni lavale. Ukraina ei pruugi talle sissesõiduluba anda, kuna ta oli 2015. aastal esinenud ilma Ukraina loata Venemaa hõivatud Krimmis. Praeguse seisuga tundub, et Samoilova saab siiski esineda, kuid selle eest võidakse temalt kasseerida trahv.