Poliitikud Kristiina Ojuland, Andres Anvelt ja Krista Aru
Inimesed
15. märts 2017, 13:31

Urmas Reinsalu reastas Äripäevas Eesti poliitika printsessid! Lumivalgekeseks kroonitud Kristiina Ojuland: "Peaasi, et pöialpoisid terroristid ei ole!" (19)

Äripäev tuli välja uue humoorika sarjaga "Kinopoliit Kosmos", kus Eesti kuue erakonna tipp-poliitikud peavad leidma Eestist poliitilised vasted Hollywoodi kassahittidega seotud multifilmitegelastele. Lõpuks tuleb saatekülalisel määrata, kes ta ise nimetatud filmitegelastest oleks.

Seekordses saates sattusid luubi alla Kristiina Ojuland, Andres Anvelt, Kadri Simson, Jürgen Ligi ja Krista Aru. Õhtuleht otsustas järele uurida, mida poliitikakangelased ise asjast arvavad. 

Lumivalgekeseks ristitud Kristiina Ojuland naeris ning kommenteeris järgnevalt: "Noo, peaasi, et pöialpoisid terroristid ei ole!" Seejärel lisas Ojuland, et ta on suur loomaarmastaja ning Lumivalgekese roll võiks talle isegi sellepärast üsna hästi sobida.

"Kaunitari ja Koletise" peategelase Belle tiitli napsas endale Krista Aru, kellel oli kohutavalt kiire, kuid Kaunitari tiitel ajas ta elevile: "Noh, see on puhas kompliment mulle. Olen väga väga meelitatud. Väga tore. Ma olen ju täiesti uus poliitikas!"

Merineitsi Arieliks nimetatud Andres Anvelt kommenteeris järgnevalt: "Naljakas, kuskilt nägin jah hommikul, kuid mul pole aega olnud analüüsida. Aga arvan, et see on väga meeldiv, kui sind seostatakse mõne filmikangelasega. "

Ka Urmas Reinsalu pidi endale multifilmikarakteri valima. Esmalt eelistas Reinsalu olla Lumemees, kuid kuna Lumemees polnud valikus, valis ta endale Elsa tiitli ning kommenteeris Äripäeva videos järgnevalt „Kui mul kõlbas Ligi sinna rolli panna, kõlbab mul seal ka ise istuda ja patsi keerutada.”

Kahjuks ei õnnestunud Õhtulehel kontakti saada Jürgen Ligi ning Kadri Simsoniga. Jürgen Ligi nimetati Elsaks ning Kadri Simson määrati Disney "Tuhande ja ühe öö" printsessiks. 

Lumekuninganna Elza & Jürgen Ligi