Foto: TTV
Tele
13. märts 2017, 15:37

"Naised, kes ei nuta": millal saab Eesti kaitsevägi esimese naiskindrali? (44)

Seekordses saates "Naised, kes ei nuta" räägitakse naistest ning riigikaitsest. Miks lähevad naised ajateenistusse? Kui suur on Eestis kaitseväe tegevteenistuses naiste hulk ning kui palju erineb see muude riikidega?

Stuudios arutlevad antud teema üle teadur Silva Kiili Rahvusvahelisest Kaitseuuringute Keskusest, peaspetsialist Daisi Želizko Kaitseressursside Värbamiskeskusest ja kommunikatsioonijuht Ingrid Mühling Kaitseinvesteeringute Keskusest. Sõna sekka ütleb õigusnõunik Regina Rass.

"Kahjuks arvatakse ikka veel, et kui naine töötab kaitseväes, siis kindlasti on ta väga mehine," imestab Daisi Želizko.

"Riigikaitse on meie kõikide asi, ei ole vahet, kas sa oled naine või mees," lausub õigusnõunik Regina Rass. "Kõigile tuleb anda võimalus panustada riigikaitsesse," lisab Rass.

Saatesarjas "Naised, kes ei nuta" saavad sõna Eesti naised, kes arutlevad erinevate päevakajaliste teemade üle. Millest naised omavahel räägivad? Sellele küsimusele pole ühest vastust. Teemadering võib olla mitmekesine: rolli mängivad haridus, maailmavaade, uudishimu, avatus senikogematule; kõige krooniks muidugi loomupärane intelligents.

"Naised, kes ei nuta" on Tallinna Televisiooni eetris täna kell 21:20. Saatejuht Kadri Aavik.