AUHINNATUD AHISTAJA: Filmitrupi naisliikmete sõnul pole Casey Affleck sugugi nii vaga mees, kui tema perekonnaseis eeldaks. Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
13. märts 2017, 04:00

Oscari võitja Casey Affleck on alkoholilembene ahistaja? (2)

44aastane Ben Affleck on pahuksis olnud alkoholi, hasartmängude ja truudusetusega. Nüüd on luukered välja tulnud ka tema noorema venna, parima meesnäitleja Oscari võitnud Casey Afflecki kapist.

41aastast Casey Affleckit süüdistavad naiskolleegidest produtsent ja filmioperaator seksuaalses ahistamises. Muidu vaga mulje jättev näitleja on süüdistajate sõnul tegelikult alkoholilembene ahistaja.

Väidetav ahistamine leidis aset 2010. aastal filmi "I’m Still Here" võtete ajal. Casey Affleck on justkui õnnelik pereinimene – abielus ja kasvatab kaht last. Filmi operaatoritöö eest vastutava Magdalena Gorka sõnul on ta võtteplatsil aga hoopis teistsugune mees.

Gorka sõnul pidi ta iga päev taluma seksuaalse sisuga kommentaare ja ligitikkumisi. Ta rääkis ka juhtumist, kui võttemeeskonnaga Casey Afflecki juures ööbides oli näitleja talle oma voodit pakkunud ning ise diivanile magama läinud. Öösel ärkas Gorka aga selle peale, et alkoholilõhnadega Affleck oli end voodis tema kõrval sisse seadnud.

Väidetavalt oli Affleck naisele käe ümber pannud ning silitas ta selga. Naine hüppas voodist välja ja käskis Affleckil lahkuda. Pärast lühikest vaidlust läkski näitleja ust prõmmides toast välja.

Järgmisel hommikul loobus Magdalena Gorka tööst filmi võttemeeskonnas. Filmi produtsendi Amanda White’i veenmisel nõustus ta siiski tööd jätkama: produtsent lubas võtetel ise kohal olla, veendumaks, et midagi sellist enam ei korduks.

Amanda White’i ja Magdalena Gorka sõnul ahistamine siiski jätkus – võtetel Costa Ricas ei pääsenud naised oma hotellituppa, sest toa hõivanud Affleck ja ta sõber olid nende toas võõraste naistega vahekorras.

Gorka kaebas Afflecki kohtusse ja nõudis 2,3 miljonit eurot valuraha. Sama tegi ka produtsent Amanda White, kes seksuaalse ahistamise ja ligitikkumise eest Affleckilt 1,8 miljonit eurot sisse nõudis. Kümme aastat koos Affleckiga töötanud White rääkis, et Affleck olevat tema juuresolekul palunud ennast paljastada Antony Langdonil, kes töötas nende heaks operaatori assistendina.

Casey Affleck väitis, et naiskolleegide süüdistused on välja mõeldud ning temalt üritatakse kohtu kaudu alusetult raha välja pressida. Mees lubas naised kohtusse kaevata, aga osapoolte tüli lahendati hoopis kohtuväliselt. Missuguste kokkulepetega konflikt lahendati, ei ole teada, aga väidetavalt pidi näitleja kolleegidele suuri summasid maksma.