KEERULISED SUHTED: Lily Collins väidab, et isa kolmanda abielu purunemine tekitas temas stressi, mis viis anoreksia ja buliimiani.Foto: Vida Press
Inimesed
13. märts 2017, 04:00

Phil Collinsi tütar: "Ma andestan sulle, isa." (4)

Phil Collinsi filminäitlejast tütar Lily Collins on kirjutanud isale avaliku kirja. "Ma andestan sulle, et sa ei olnud selline isa, nagu ma sinult ootasin." Lily oli vaid viiene, kui Phil tema ema faksi vahendusel maha jättis.

66aastasel Phil Collinsil on kolmest abielust viis last. Lily ema on muusiku teine abikaasa, ameeriklanna Jill Tavelman. Filmis "Peeglike, peeglike" (2012) Lumivalgekest mänginud näitlejatar avaldas äsja debüütraamatu "Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me" ("Filtrita: häbita, kahetsusteta, ainult mina"), milles sisalduvas kirjas annab ta isale tema vajakajäämiste eest andeks.

"Andestan sulle, et sind polnud alati kohal, kui ma sind vajasin, ja et sa polnud selline paps, nagu ma sinult ootasin," kirjutab Lily teismelistele neidudele suunatud raamatus.

"Andestan sulle su tehtud vead."

Hüljanud pisitütre ja antiigiärinaisest abikaasa, kolis Collins 20 aastaks Šveitsi, kus ta rajas pere koos oma uue südamedaami Orianne Ceveyga. Lily ja tema ema kolisid Los Angelesse. Tüdruk nägi isa vaid koolivaheaegadel. "Õpin juba sinu tegudega leppima ja välja ütlema, mis tundeid need minus tekitavad. Võtan omaks ja austan kurbust ja viha, mida tundsin su tegude või tegemata jätmiste pärast või selle pärast, mida sa mulle ei andnud."

Lily väidab, et suur osa tema ebakindlusest pärineb isa tekitatud hingehaavadest. Eraldi mandritel elades ei suutnud Phil ja ta tütar ühist keelt leida. Lily kirjutab avameelselt oma võitlusest anoreksia ja buliimiaga. Neid seostab ta stressiga isa kolmanda abielu purunemise pärast.

Kui Philile kaks poega sünnitanud Orianne muusiku teise mehe pärast maha jättis ja Miamisse kolis, otsis Collins lohutust alkoholist. Kuid imesid juhtub: nüüd elavad nad Miamis jälle koos. Seltskonna- ja sotsiaalmeediafotod näitavad, et Philil on ka Lily elus taas kindel koht. "Me kõik langetame otsuseid ja ehkki ma mõningatele sinu otsustele vabandusi ei leia, ei saa me lõppude lõpuks minevikku ümber kirjutada," nendib näitlejatar.