Tarmo HerkülFoto: Siim Männik
Tele
7. märts 2017, 17:35

TÄNA "RADARIS": Eesti trummimees, kes teeb trumme vanast mööblist maailmakuulsatele muusikutele (1)

Tallinna mees Tarmo Herkül on ametilt ehitaja, kuid tema kireks on trummid. Nimelt on Tarmo nelikümmend aastat trumme mänginud. Mitte küll Eesti tuntuimates bändides, aga näiteks oli ta Metro Luminali eelkäija ansambel Ükskõik asutajaliige. Ja trummidel on ta pagana hea.

Kaks aastat tagasi pani ta kokku üks pluss ühe ja mõtles, et mis oleks kui ehitaks omale ise trummid, mitte ei ostaks poest.

“Tahtsin midagi oma kätega luua,” meenutab Tarmo "Radaris".

Tarmo loodu aga on tänaseks juba ülemaailmselt kuulus. Nii näiteks mängib tema trummidel TH Drums muusikamaailmas äärmiselt tuntud ansambli Korn trummar. Hiljuti ilmus Korni trummar Day Luzier ka maailmakuulsa trummidele mõeldud ajakirja “Drum” esikaanel ning Tarmo nägi uhkusega, kuidas muusik seal tema tehtud trummide taga poseerib.

“Temaga sai ise ühendust võetud. Ta ütles oma saundi- ja materjalisoovid ja nüüd on tulemus ajakirja esikaanel,” on Tarmo õnnelik.

"Radar" kohtus Tarmoga esimest korda tema trummitöökojas 2016. aasta juunis ehk kaheksa kuud tagasi. Ja läks sinna koos Eesti ühe parema trummari, ansambel Shanoni löökriistamängija Henry Hinnoga.

Hinnol oli trummispetsialistile eriline soov. Nimelt soovis ta endale trumme, mis oleks valmistatud vanast Eesti mööblist. Nimelt vana puitmööbli trummideks muutmine ongi see, mis Tarmo trummivalmistajate seas eriliseks teeb.

Vaata lähemalt täna "Radaris", Kanal 2s kell 20:00.