Garmen TaborFoto: Teet Malsroos
Teater
6. märts 2017, 22:17

Garmen Tabor: Komissarov oleks eelistanud olla Koma asemel Komissar (1)

"Paljud kutsusid teda Komaks. Ta ei pannud seda pahaks, aga pigem oleks ta eelistanud Komissari,“ meenutab Kalju Komissarovi suhtumist oma laialt levinud hüüdnimesse kolleeg Garmen Tabor.

Mõned aastad tagasi joonistasid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid akadeemia Musta saali põrandale koma. See oli professor Kalju Komissarovi istekoht.

"Kui Komissarov seda nägi, ütles ta, et noh, hea küll, las ta siin nüüd siis olla. Ta suhtus küllaltki heasüdamlikult hüüdnimesse Koma – mis on sõbralik ja omamehelik –, aga ta ise ennast sellega väga ei seondanud,“ rõhutab Garmen Tabor, Kalju Komissarovi ametijärglane kultuuriakadeemias. Viis aastat tagasi, sõbrapäeval 2012 helises toona juba õppejõuna töötanud Tabori telefon. Varahommikul. Helistajaks oli etenduskunstide osakonna juhataja Komissarov, kes tegi mesimagusal häälel Taborile ettepaneku osakonna juhtimine üle võtta. Nii läkski.

Muide, üks väike vigur oli Komissarovil oma sünnipäevaga – 8. märtsiga. Kuigi ta ise lõikelilli väga ei sallinud, ostis ta sel päeval pundi roose ja kinkis need naistele, kes teda õnnitlema tulid.