Jane Fonda Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
6. märts 2017, 04:00

Fonda: "Mind on vägistatud ja pilastatud." (9)

Hollywoodi legend Jane Fonda tunnistas esimest korda, et ta on vägistamisohver.

"Mind on vägistatud, mind on lapsena seksuaalselt kuritarvitatud ja mind on vallandatud, sest ma ei maganud ülemusega. Mõtlesin ikka, et see on minu süü – et ma ei teinud või öelnud õiget asja," ütles näitlejanna Net-a-Porter’ intervjuus, mille tegi tema noor kolleeg Brie Larson.

"Tean noori tüdrukuid, keda on vägistatud ja kes isegi ei teadnud, et see on vägistamine. Nad mõtlevad: "Küllap ma ütlesin ei kuidagi valesti.""

Fonda (79) sõnul on naisliikumise tähtis saavutus süstida naistesse arusaamist, et vägistamine ja seksuaalvägivald pole nende süü.

2014. aastal paljastas Fonda, et tema ema Frances Ford Seymour pidi tüdrukuna taluma seksuaalset ärakasutamist. Seymour tappis end 42 aasta vanusena. "Sel hetkel, kui sellest teada sain, vajus kõik oma kohale," rääkis Fonda.

"Mõistsin, milleks see meeste vahetamine, lõputud ilulõikused, süü, võimetus armastuseks ja läheduseks. Suutsin emale ja endalegi andestada," ütles Fonda vähiohvritele mõeldud Rape Treatment Centeri üritusel ja tõotas keskust elu lõpuni toetada.