Tele

"Roaldi nädal" alustab uut hooaega valusa reportaažiga laostunud eestlastest (17)

LISA KOMMENTAAR

mait4. märts 2017, 10:15
kui laenad, tuleb ka tagasi maksta. selge. mida hiljem nutta. kle võtab 4 laenu järjest , kus need rahad panid siis ? Ja arvad, et tagasi ei peagi maksma ?
ehh3. märts 2017, 22:20
kas keegi sai aru, miks kaasad pidid tegema varalepingu, kui korter läks niikuinii võlgade tõttu müüki. ja mõlemad olid pankrotis...??
Kuidas sa aru ei saa!3. märts 2017, 22:29
Notar tahtis ka raha saada.
Tarkadele kommijatele3. märts 2017, 20:19
Mina ei võtnud laenu aga ämbrisse astusin ikkagi. Ei käinud ametlikult tööl sest minuvanust ei tahtnud keegi tööle võtta.Nii hakkasingi tegema juhutöid, et ära elaks.Rumal aga olin seepärast, et kandsin oma tagavara pangakontole. Mõne aasta möödudes lendas selga maksuamet, et kui tööl ei käi siis kust raha pärit on. Lõpuks lajatati maksupetjaks. Võeti mitmeaasta sissetulek ja esitati tulumakse nõue. Proovisin kokkuleppele saada kuid öeldi, et oled töötu ja maksevõimetu. Aeg tiksus ja asi läks kohtutäiturite kätte, need lajatasid veel oma osa ja arestisid kogu vara. Abi ei olnud kuskilt loota ja ei jäänud mul muud üle kui lombitaha tööd otsima minna. Ja ausaltöelda sain oma vanusega kohe tööle, maksin ära oma võlad riigi ees, kuid pettumus on nii suur, et tagasitulekut niipea ei plaani. Selline lihtne samm võib sind võlaorjusesse viia ja Eesti palgaga sellest lahti ei saa, sest viivis jookseb koguaeg järgi.
Kah pettunu4. märts 2017, 14:07
Olin tuludeklaratsiooni tegemise ajal haiglas ja võitlesin elu eest.Kevad ja suvi kulus taastusraviks ja kosumiseks.Sügisel aga sain kõne maksuametist.Ei arvestatud sellega ,et olen haiguslehel olnud väga pikalt jne.Sain trahvid ja intressid kogu täiega.Pettumus on ausalt nii suur ,et teen ettevalmistusi välismaale minekuks.
7. märts 2017, 20:15
Raha niisama võib ainult Ansip ämma kapist võtta. Tema Eesti arengu alla viiski ja tuhanded lahkusid kodumaalt et ellu jääda. Ise muidugi väitis et viib Eesti viie rikkama riigi sekka. Täielik munakas. Üks mugavuspoliitik sõimas lahkujaid mugavuspagulasteks. Loogiline et inimesed lahkuvad kui pukis moraalsed vardjad kes võtavad viimase peaasi et enda taskud täis. Kes on praegu riigikogus? Mingid taidlejad kel pole poliitikast õrna aimugi. Kari kärsnaid, kaunasteid, kalendreid jms praht. Tähtis on positsioon, sissetulek ja pension. Ja siis võib ka raha ämma kapis hoida.
arvan3. märts 2017, 19:33
Nii väikesed, kui suured laenud tuleb tagasi maksta,nii pankadele,sugulastele,sõpradele,tuttavatele oleneb kellelt oled laenanud ja sellele tuleb mõelda just siis kui laenu küsid.Niisama lihtne see ongi.
Saad valesti aru!3. märts 2017, 20:08
Laen tuleb tagasi maksta- selles osas on sul õiges.
Kuid kui tegu on pettusega ja inimeselt pressitakse välja laenatud summat nt neljakordselt? Siis antakse asi nt inkassole ja inimene ei tea, et nende nõudmised on õigustühised ja nüüd kasvatatakse võlg juba kümnekordseks?
Et õiglane? Et ise loll?
Ei usu, sellises kontekstis.
Aga riik ei sekku ja laseb sellisel moel rahvast hävitada.
Vanamees3. märts 2017, 19:07
Saatejuht sobiks lõbustusparki ilmarattale pileteid müüma ! Kelle sugulane jälle on ,mõttetu !
Mädanik3. märts 2017, 19:00
Samal ajal elab pensionäridest koosnev surmalaager röömsalt võõra leivakoti peal oma ilusat vanadust ja koormab oma toitjat et see võlgadesse oma rumalusest sureks.
koormab toitjat??3. märts 2017, 19:11
kas tegemist idioodiga?Pensionäridest surmalaager põõnab ja rõõmustab ?
Ei tea kes siis need 50-60 aastat seda riigikest oma tööga on üleval hoidnud ? Egas mitte sina sibi?
Mädanik3. märts 2017, 22:58
See oma tööga riiki alal hoidnud tegelane sai oma töö eest palga ja mida ta veel vanaduses võõraste laste käest veel tahab saada.
Kutsuks teid korrale, parastajaid nimelt.3. märts 2017, 18:53
Siin pakutakse lausa, et võiks teha IQ testi, ise lollid jms.
Teadmiseks teile, et pangad ja laenukontorid petavad oma lepingutega julmalt! Petta saavad ka sellise IQ-ga inimesed, kelle vaimse potentsiaalini valdav enamus ei jõua kunagi.
Esiteks eeldab inimene, et teda pank või end pangana esitlev asutus ei peta. Inimene võib teha ka kerge rehkenduse, et ka eriti röövellik 22% intresse on ikkagi 100-st 22, 1000-st 220 jne. Igasuguste viguritega peidetakse lepingusse punktid, millede järgi võib tagasimakstav summa utatuda ka 300- 400% juurde. Seda on läbi aegade praktiseerinud nt BigBank, mis alguses oli kõige tavalisem liigkasuvõtukontor, millel pangaga polnud vähimatki pistmist. Hetkel on selle "finantsasutuse" staatus mulle ebaselge.
Lepingutest.
EV-s sõlmitud laenulepingud kuulutaks iga EU muu liikmesriigi kohus momentaalselt õigustühisteks, sest sellist röövimist muude riikide seadused ei võimalda.
On ka hulgaliselt EU kohtu lahendeid, mis sellised lepingud keelavad ja on ülimuslikud EU liikmesriikidele, kuid EV-s sülitavad selle peale isegi maakohtud ja nende lahendid on vastuolus EU ülimuslike artiklite ja lahenditega.
Pmt on Eesti õigusruum muule maailmale täiesti arusaamatu.
Tubakareklaam on keelatud, kuid telest tuleb alalõpmata laenukontorite reklaame, lisaks on nad saadete sponsorid!?
Laenukontorid oma tegelikult õigustühiste lepingutega hävitavad aastas inimesi, ettevõtteid, perekondi kindlasti rohkem kui seda teeb tubakas.
Ma ei mõista laenanuid ja väga raskesse olukorda sattunuid hukka- need on tavalised petetud inimesed, kusjuures petetud ja paljaks varastatud riigi heakskiidul.
jahhh3. märts 2017, 18:23
Ja milleks siis nüüd saade neist inimestest, kes ise end võlaorjusesse saatnud, milleks neid tv ekraanil näidata. Kellele see head peaks tegema ega see võlgade tagasimaksmisest ei vabasta. Rohkem tuleb siis tööd teha ilmselt nii saab end pinnal hoida, see soovituseks. Täiskasvanud inimene peab enda tegude eest ise vastutama.
Jan3. märts 2017, 16:51
Ei usu, et sajad pered, pigem ikka tuhanded.
Aga vähemalt said nad teada, et nad tõesti ongi rumalad ja mitte kedagi ei ole süüdistada.
realist3. märts 2017, 17:04
Riik võiks kohustuslikuks teha IQ testi. Kui liiga madalaskoori saad, siis kiirlaenu pole võimalik võtta. Ja tegelt ilmselt kõrgema IQ-ga ei tahagi võtta.
Siberi Rahaboss3. märts 2017, 17:29
Eks ta ole. Mõnedele pakutakse laenu, aga need jälle ei taha võtta.