Cullinan ja Ruiz Foto: Reuters / Scanpix
Film
3. märts 2017, 15:01

Oscarite inspitsient: "Prohmaka süüdlased keeldusid viga parandama minemast!"

Kaks raamatupidajat, kelle ülesanne oli Oscarite jagamisel ümbrikke välja jagada, saavad sotsiaalmeedias tapmisähvardusi.

BBC Newsi teatel on tööandja PricewaterhouseCoopers määranud Brian Cullinanile ja Martha Ruizile ihukaitsjad. TMZ.comi teatel on tandem oma turvalisuse pärast tõsiselt mures.

Cullinani süü läbi sattus parima filmi auhinna väljahõikajate Warren Beatty ja Faye Dunaway kätte vale ümbrik. Mees oli töökohustuste täitmise ajal korduvalt Twitteris säutsunud. Ent ka siis, kui Dunaway kuulutas “Kuuvalguse” asemel parimaks filmiks “La La Land”, ei seisnud Cullinan ja tema kolleeg Ruiz oma ülesannete kõrgusel. “La La Landi” trupp jõudis lavale koguneda ning produtsendid lausa kolm kõnet pidada, enne kui selgus võidule pääses.

Oscarite jagamise peainspitsient Gary Natoli rääkis ajakirjale People, et Cullinan ja Ruiz otsekui kangestusid ega tõtanud lavale viga parandama. Ometi olid neil kõigi võitjadte nimed pähe õpitud ning nad mõistsid kohe, et välja kuulutati vale film.

Tagatipuks kõhelnud nad isegi siis, kui kulissidevahelised teised inspitsiendid andsid neile otsese käsu viga parandada. “John üritas veenda Brianit lavale minema, aga ta keeldus,” rääkis Natoli. “Ja Martha keeldus samuti. Pidime nad lavale lükkama. See oli minu jaoks šokk.”

Natoli ei mõista viivitust ikka veel. “Brian oleks pidanud üksi lavale jooksma. Martha oleks pidanud samuti kohale jooksma.”