Jane FondaFoto: AFP / Scanpix
Inimesed
3. märts 2017, 10:45

Jane Fonda: "Mind on vägistatud, mind on lapsena seksuaalselt kuritarvitatud." (16)

Hollywoodi legend Jane Fonda (79) tunnistab esmakordselt, et ta on vägistamisohver nagu tema emagi. 

“Mind on vägistatud, mind on lapsena seksuaalselt kuritarvitatud, ja mind on vallandatud, kuna ma ei maganud oma ülemusega. Mõtlesin ikka, et see on minu süü – et ma ei teinud või öelnud õiget asja,” ütles näitlejanna Net-a-Porter’ intervjuus, mida viis läbi tema noor kolleeg Brie Larson.

“Tean noori tüdrukuid, keda on vägistatud ja kes isegi ei teadnud, et see on vägistamine. Nad mõtlevad: “Küllap ma ütlesin “ei” kuidagi valesti.””

Fonda sõnul on naisliikumise tähtis saavutus süstida naistesse arusaamist, et vägistamine ja seksuaalvägivald pole nende endi süü.

2014. aastal paljastas Fonda, et tema ema Frances Ford Seymour oli tüdrukuna pidanud taluma seksuaalset ärakasutamist. Seymour tappis end 42 aasta vanusena.

“Sel hetkel, kui seda lugesin, vajus kõik oma kohale,” rääkis Fonda, kelle isa oli Hollywoodi kuulsus Henry Fonda. “Mõistsin, milleks see meeste vahetamine, lõputud ilulõikused, süü, võimetus armastuseks ja läheduseks. Suutsin emale andestada ning ka endale andestada,” ütles Fonda vähiohvritele mõeldud Rape Treatment Centeri üritusel ning tõotas keskust elu lõpuni toetada.