Eelmisel aastal jäi Sergei Larazev Eurovisioni võiduta. Foto: TT NEWS AGENCY
Üritused
2. märts 2017, 14:11

HAKKAB JÄLLE PIHTA! Riigiduuma saadik: Venemaa boikoteerigu Eurovisioni? (21)

Eelmisel aastal Eurovisioni lauluvõistlusel Ukraina järel teiseks jäänud Venemaa pole saanud üle ei kaotusvalust ega oma poliitilistest põhjustest ning nüüd nõuavad Venemaa riigiduuma saadikud, et riiki esindav laulja ei tohiks üldse Kiievisse sõitagi!

Kuigi venelased pole veel oma eurolauljat valinud, arvatakse, et konkursi võidab Ukraina juurtega Aleksandr Panoiotov. Küll aga on kirgi kütmas duumasaadiku Vitali Milonovi kiri Venemaa telekanali Rossija 1 direktorile Konstantin Ernstile, et kanal ei näitaks Eurovisioni lauluvõistlust ja et Venemaa ei tohiks tagatipuks Eurovisionile sõitagi.

Seevastu arvas teine saadik Oleg Nilov, et Venemaad võiks esindada kunagine menulaulja Jossif Kobzon ja Aleksandrovi koor, sest 9. mai, mil toimub Eurovisioni esimene poolfinaal, on võidupüha ning muidu võiks "kaunis püha muutuda orgiaks".

Donetskis sündinud, kuid nüüd Ukraina-vastaste sõnavõttude tõttu riiki sisenemiskeelu saanud Kobzon andis ajalehele MK intervjuu, kus tõdes, et Venemaa Eurovisionil osalemine oleks jabur, kuid vene inimesed võiksid siiski televisioonist võistlust jälgida.

"Minu seisukoht on, kes tahab seda vaadata, las vaatab. Venemaa osalusele olen aga täiesti vastu!" põrutas ta. Kobzon on kindel, et kui ka Venemaa artist Kiievisse saadetakse, asutakse teda pilkama. "Sinnaminek oleks lollus. See annaks inimestele võimaluse avameelselt Venemaast halvasti rääkida! Miks me sinna minema peaksime? Pidasime olümpiamänge 1980. aastal ilma Ameerikata, saavad nemad ka ilma meieta hakkama. Aga loomulikult poleks õige televaatajatele sellist üritust keelata.

Arvan, et kuna see võistlus ei ole enam ammu loominguline, poliitiline ega kaubanduslik, pole seal osalemine kohustuslik ning pole väärt ei meie osalust ega meie hääli!"

Venemaa peaks oma eurolaulu valima 16. märtsiks.