Brian Cullinan ja Martha L. Ruiz enne Oscarite tseremoonia algust. Foto: USA TODAY Network
Film
2. märts 2017, 10:38

Oscari-gala ümbrikujagajad said sule sappa

Ameerika Filmiakadeemia president Cheryl Boone Isaacs teatas, et audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers esindajad Brian Cullinan ja Martha L. Ruiz said parima filmi väljakuulutamisel puhkenud skandaali tõttu hundipassi.

Edaspidistele Oscari-tseremooniatele sel tandemil enam asja ei ole.

Los Angelese Dolby Theateri kulisside taga klõpsitud fotod näitavad, et Warren Beattyle vale ümbriku ulatanud Brian Cullinan ei keskendunud oma ametikohustustele.

PwC arveametnikku nähti lummatult vahtimas monitorilt, kuidas Emma Stone parima naispeaosatäitja Oscarit võidab. Samal ajal ei teinud Cullinan väljagi vanameister Beattyst, kes tema kõrval seisis.

Cullinani pihus oli patakas punaseid ümbrikke ja telefon. Just nende ümbrike hulgast ulataski PwC esindaja Beattyle vale ümbriku, milles polnud mitte parima filmi auhinna võitja nime, vaid kaart Stone’i nimega ja tema filmiga “La La Land”.

Samal ajal kui Beatty ja teine Hollywoodi legend Faye Dunaway laval vale filmi võitjaks kuulutasid, ei vaadanud Cullinan lava taga monitori, kuigi ülejäänud taustatiimi pilgud olid ekraani külge naelutatud. Tema oli ametis oma mobiiltelefoniga, millega ta avaldas Twitteris Emma Stone’i foto.

Daily Mail märgib, et Cullinan oli Oscarite tseremoonia proovis käinud. Seetõttu pole selge, miks tal oli pihus parima naispeaosatäitja nimega ümbrik. Ta pidi teadma, et selle ulatamine on teisel pool lava kulisside vahel seisva kolleegi Ruizi töö.