Foto: Kuvatõmmis / TV3
Tele
1. märts 2017, 20:51

TV3 VIDEO | Soomes võivad nüüd samasoolised paarid abielluda (18)

Soomes hakkas tänasest kehtima seadus, mis annab samasoolistele paaridele õiguse sõlmida abielu. Soome on Skandinaavia maadest viimane, kus abieluseadus sooneutraalseks muudeti.

Eestis ilmselt nii põhja panevate otsusteni veel ei jõuta, sest isegi koosoeluseaduse rakendusaktid on kalevi alla pandud, vahendas TV3 "Seitsmesed uudised". EKRE juht Mart Helme nimetab Soomes toimunut suisa hullumeelsuseks. "Soomes koguti kümned tuhanded allkirjad selle eelnõu vastu. Selles mõttes on muidugi Soomes tehtud käik parlamentaarse demokraatia mitte kõige parem näide," kommenteeris Helme. 

Soome meespaar seadustaski täna oma 15 aastat tagasi registreeritud kooselu. "Seaduse mõttes on nüüd kõik korras ja oleme nüüd kõikidega võrdsed," ütles üks meestest.

Eestis jageleb parlament veel kooselu rakendusaktide üle. Vähemuses olevate inimeste õigused saavad tagatud ainult kohtu kaudu, mis on kulukas, ebamõistlik kõigile osapooltele, kommenteeris riigikogu liige Yoko Alender, kelle sõnul tuleb kõigepealt vastu võtta rakendusaktid.

Vaata lähemalt videost!