Audiitorfirma PriceWaterhouseCoopers esindajad Brian Cullinan ja Martha L. Ruiz gala eel oma ümbrikuportfellidega poseerimas. Foto: AFP / Scanpix
Film
28. veebruar 2017, 12:42

Oscari-jama peasüüdlane säutsus gala ajal korduvalt Twitteris

Kõigi aegade suurima Oscari-prohmaka süüdlane tegeles ajakirja Variety teatel tseremoonia ajal kõrvaliste asjadega – ehk just seetõttu ulatas ta Warren Beattyle ettelugemiseks vale ümbriku.

Oscarite häältelugemise eest vastutava PriceWaterhouseCoopersi esindaja Brian Cullinan kandis juba neljandat aastat kulisside taga hoolt, et laval loetaks ette õiged nimed. Ent vaid mõni minut enne saatusliku ümbriku ulatamist Beattyle säutsus mees Twitteris.

Kolm minutit enne saatuslikku hetke klõpsis Cullinan foto parima naispeaosatäitja Oscari võitnud Emma Stone’ist ning avaldas selle Twitteris. Pealtnägijate väitel oli ta õhtu otsa võitjaid kulisside taga õnnitlenud ning Twitteris gala käiku kommenteerinud.

Kuid mõni minut hiljem astus Warren Beatty lavale parima filmi auhinda välja kuulutama – ning tema punases ümbrikus oli kaart kirjaga “Emma Stone La La Land”. Pärast fopaad eemaldas Cullinan Oscari-säutsud oma Twitteri kontolt.

PriceWaterhouseCooperi juhataja Tim Ryan on Varietyle öelnud, et Cullinan oli kogemata võtnud ümbriku valest hunnikust. Tegu oli duplikaadiga ümbrikust, mille vahendusel Stone oli ennist kuldmehikese vääriliseks kuulutatud.

“Tal on hirmus paha ja kohutav tunne,” kinnitas Ryan. “Ta on selle vea tõttu täiesti arust ära. Ning see on ka minu viga, meie viga, ja meil kõigil on väga halb tunne.”

Kui Variety palus kommentaari Cullinani säutsumise kohta, ei saanud ajakiri PwC esindajalt vastust.