Jõehobu Gustavito suri El Salvadori loomaaias jõhkra peksu tagajärjel. Foto: Kuvaõtmmis / time news - e- sport / YouTube
Maailm
27. veebruar 2017, 22:07

NURKA SURUTUD LOOM: loomaaia lemmik Gustavito peksti jõhkralt surnuks (7)

El Salvadori riiklikus loomaaias rünnati jõhkralt üht suuremat sealset lemmikut, jõehobu Gustavitot, kes oli aastaid sealses loomaaias külastajate imetlust ja elumõnusid nautinud.

15aastane loom suri pühapäeva õhtul saadud vigastustesse, vahendas BBC.

Tema ründamise tagamaad on jäänud veel seletamatuks. Politsei ja föderaalvõimud püüavad välja selgitada, kes ja kuidas öösel jõehobu territooriumile tungis ning teda jõhkralt peksi ja vigastas. Ametnikud on kirjeldanud rünnakut argpüksliku ja ebainimlikuna. Loom oli harjunud turvalisusega, ka ei olnud tal ründajate eest kusagile pääsu.

BBC Kesk-Ameerika korrespondendi sõnul ei suuda mõrvauudised El Salvadoris ammu enam kedagi šokeerida. Gustavito elu kallale minek on aga ärritanud ja vihastanud paljusid inimesi ning pannud sotsiaalmeedia kihama. 

Seni tundmatud inimesed peksid jõehobu nädalavahetusel pikka aega järjest nii terariistade kui tömpide esemetega. Loom oli surutud nurka ega saanud end kuidagi kaitsta.

Esmaspäeva hommikul avastasid loomaaia töötajad, et Gustavito käitub ebaharilikult - ta keeldus söömast ning ei tahtnud tiigist välja tulla. Siis märkasid hooldajad looma kaelal ja näol haavu. Loom oli piinatud ja kurnatud ning stressis. Tema elu loomaarstidel päästa ei õnnestunud.