Gala korraldajad kogunesid Warren Beatty ümber segadust likvideerima. Selleks ajaks olid "La La Landi" produtsendid juba kolm ülevoolavat tänukõnet pidanud. Foto: Reuters / Scanpix
Film
27. veebruar 2017, 14:00

Audiitorfirma puistab endale Oscari-jama eest tuhka pähe (2)

Maailma suurimaid audiitorettevõtteid PriceWaterhouseCoopers palub vabandust kõigi aegade suurima eksimuse pärast Oscarite jagamisel.

Parima filmi auhinna laureaadiks kuulutati ekslikult “La La Land”, mitte tegelik võitja “Kuuvalgus”.

Ekraanilegend Warren Beatty, kes koos sama legendaarse näitlejanna Faye Dunawayga pidi parima filmi auhinna laureaadi välja kuulutama, seletas hiljem, et talle oli kogemata antud ümbrik parima naispeaosatäitja Oscari laureaadi nimega – Emma Stone filmist “La La Land”.

Warren takseeris kaarti pikalt ning ulatas selle edasi Dunawayle, kes nägi vaid “La La Landi” pealkirja ning kuulutas selle filmi ka võitjaks.

83 aastat Oscarite häälte ülelugemist jälginud PriceWaterhouseCoopers lubab eksitust uurida, kirjutab The Guardian.

“Palume “Kuuvalguselt”, “La La Landilt”, Warren Beattylt, Faye Dunawaylt ja Oscari vaatajatelt siiralt vabandust eksituse eest, mis parima filmi auhinna väljakuulutamisel tehti,” seisab PcW avalduses.

The Guardiani hinnangul võidi Beattyle kogemata ulatada parima naisnäitleja auhinna saaja nimega duplikaatümbrik, mis on alati kulisside vahel varuks. Veidi varem parima naispeaosatäitja auhinna võitnud Stone kinnitas, et oli originaalümbriku endale võtnud – järelikult pidi Beatty käes olema duplikaat.