SÄRAS ÕNNEST: Äsja teiskordselt isaks saanud riigikogulane Lauri Luik reedesel vabariigi aastapäeva vastuvõtul.Foto: Alar Truu
Inimesed
25. veebruar 2017, 19:37

PALJU ÕNNE! Riigikogu liige Lauri Luik sai vabariigi aastapäevaks tütre (17)

Presidendi vastuvõttu vaadates tekkis küsimus, miks sammus riigikogulane Lauri Luik proua Kersti Kaljulaidi ja härra Georgi-Rene Maksimovskit kätlema ilma, et tema käevangus säranuks elukaaslane Reelika Pirk. Vastus on lihtne: paarile oli vaid päev varem sündinud pisitütar.

Esimesed õnnesoovid ilmusid Lauri Luige Facebooki lehele 24. veebruari pärastlõunal, kuid riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kuuluv poliitik kinnitab Õhtulehele, et laps tuli siiski ilmale juba 23. veebruaril.

34aastase Lauri Luige peres kasvab juba 2015. aasta aprillis sündinud poeg Rasmus, kes sai endale nüüd väikese õe.

Kas tüdrukutirts, kelle sünnipäev sattus vabariigi aastapäeva aega, saab endale nüüd ka rahvusliku nime, nagu näiteks Linda, Piret, Tiiu, Aita või Leili.? "Me oleme erinevaid nimesid kaalunud ja jätkuvalt veel kaalume. Ei ole otsustanud," kostab Luik.

Hoolimata ülimalt tähtsast sündmusest pererindel ei soovinud ta siiski vabariigi 99. sünnipäeva pidulikust tähistamisest päris kõrvale jääda. "Ma tegin kompromissi. Käisin korraks ära ja läksin kiirelt koju tagasi," muheleb Luik. "Vaatasin tuttavad näod üle, rääkisin paar sõna juttu ja siis tulin tagasi lapsi hoidma."

ELUKAASLASEGA: Lauri Luik ja Reelika Pirk Eesti vabariigi 97. aastapäeva presidendi vastuvõtul Jõhvis. Reelika ootas siis paari esimest last. Foto: LAURA OKS