Priit Võigemast kätlemistseremoonialFoto: Teet Malsroos
Vabariigi aastapäev
24. veebruar 2017, 20:22

Näitleja Priit Võigemast presidendi vastuvõtul: päev algas ilusti pannkookide praadimisega! (8)

Käimas on presidendi vastuvõtt ning kätlemise vahepeal saab näha ka peo külalistega intervjuusid. Kaamerasilma ette sattus ka näitleja Priit Võigemast, kes rääkis, et temal algas tänane tähtis päev toredasti, pannkookide praadimisega.

“Kui selgus, et ilm läks ilusaks, läksime välja lastega, tahtsime minna ka paraadi vaatama,” rääkis ta. Kuid paraadi väga hästi perega ei nähtudki, kuna Vabaduse väljakul oli liialt palju rahvast, seetõttu mindi koju televiisorist sõjatehnikat vaatama. 

Võigemasti sõnul teavad tema lapsed väga hästi, mis on vabariigi aastapäev ja miks see tähtis on. Osati tuleneb see ka koolist. “Väga tänuväärset teeb ka kool. Gustav Adolfi gümnaasiumis tähistatakse iga kord aastapäeva, õpetatati hümn selgeks salm-salmilt,” rääkis ta. 

Võigemasti sõnul oli ta poeg isegi juba päev varem Eesti sünnipäeva tähistamiseks valmis. “Poeg oli isegi nii valmis, et päev varem soovis kõigile head aastapäeva,” naeris Võigemast. 

Pere toidulaualt sai täna leida muidugi ka traditsioonilsed kiluvõileivad. “Eile juba käisin ostsin kilud valmis, et oleks olemas,” sõnas mees. 

Aastapäeva kontserti Võigemast hetkel kommenteerida ei osanud, kuna ei viibinud kontserti ajal saalis. “Vaatasin Sinise saali (Estonias - toim.) telekast. Helitase oli madal, seetõttu ei kuulnud hästi. Aga kindlasti vaatan järgi ja siis saan öelda, mis tundeid see tekitas,” ütles ta.